Covid-19 Hygieninfektion förebyggande och kontrollguide från TSE till industrister

covid hygieninfektion förebyggande och kontroll guide till industrister
covid hygieninfektion förebyggande och kontroll guide till industrister

“Covid-19 Hygien, Infection Prevention and Control Guide” utarbetades av experterna från Turkish Standards Institute (TSE), som kommer att vara en guide i kampen mot industriföretag med Covid-19.


Guiden kommer att vara en guide i kampen mot industriorganisationer mot Covid-19 i hygien och förebyggande av infektioner. Med uppgift att guiden syftar till att förse industriister i alla sektorer med information om smittförebyggande och kontrollförfaranden, sa minister Varank: ”Guiden syftar till att industrister i alla sektorer ska lära sig om förfaranden för förebyggande och kontroll av infektioner. De åtgärder vi har tagit hand om hälsan hos anställda, besökare, leverantörer, det vill säga alla intressenter i industriföretag. Vi lägger inte höga kostnader på företag. Så vi föreslår att man tar enkla men effektiva åtgärder. ” sa. När man bad industriorganisationerna att uppmärksamma alla rekommendationerna i manualen, om de vill producera säker och hygienisk produktion på sina anläggningar, sa minister Varank: ”Det kommer inte bara att leda företag när de bekämpar epidemin. Det kommer också att säkerställa att företag uppfyller pålitliga och hygieniska produktionsstandarder som behövs under perioden efter epidemin. Vi granskar företagen i enlighet med detta och ger COVID-19 Safe Production Certificate i form av ett internationellt kvalitetscertifikat till dem som klarar inspektionen. ” använde uttrycket.

Varank sade att certifieringen som ska göras av TSE kommer att ge viktiga fördelar för industristerna, sade Varank: ”Under den kommande perioden kommer denna typ av certifiering att bli mer framträdande i internationell handel. Mer uppmärksamhet kommer att ägnas åt om utländska kunder uppfyller de hygieniska villkoren för de företag de har att göra med. De som bedriver produktion under säkra förhållanden kommer också att bli marknadsdominerande. Vi planerar att utöka denna certifieringsaktivitet, som vi kommer att börja med industrianläggningar, till andra sektorer i framtiden; vi vill sätta känslan av förtroende i centrum för all ekonomisk verksamhet. ” han talade.

Minister Varank höll en presskonferens vid ministeriet för att införa guiden som utarbetats av TSE-experter och inkluderar de åtgärder som borde vidtas i kampen mot Covid-19 i industriföretag. Minister Varank noterade att de sedan de första dagarna av pandemin har bekämpat viruset tack vare den effektiva politik som de har genomfört under president Erdoğans ledning. Minister Varank uttryckte att de tar en dynamisk inställning inom alla områden inom offentlig förvaltning med en total mobiliseringsand, sa minister Varank i sitt tal:

VÅR RÖDA LINJE: Som industriministeriet har vi på varje plattform uttryckt att vår prioritering är arbetarna i de steg vi har tagit under denna period. I nära samarbete med våra intressenter i den verkliga sektorn förhindrar vi eventuella klagomål. Men samtidigt som vi säkerställd kontinuitet i produktionen, var vår röda linje de anställdas hälsa.

OTROLIGA HJÄLOR: Turkiet kommer från kraftindustrin. Industriprodukter utgör mer än 180 procent av vår export på 90 miljarder dollar. Fem och en halv miljon arbetare som arbetar med tillverkning är namnlösa hjältar till denna framgång. Vi har strävat efter att upprätthålla denna fasta infrastruktur på bästa sätt under epidemiprocessen. Guiden för hygien, infektionsförebyggande och kontroll av Covid-5 återspeglar denna anda.

VI RITAR RAMEN: I linje med epidemins förlopp och de inkomna kraven har vi aldrig antagit en förståelse för att helt stoppa produktionen. Guiden som vi har utarbetat syftar till att industriister inom alla sektorer ska ha information om förfaranden för förebyggande och kontroll av infektioner. De åtgärder vi har tagit hand om hälsan hos anställda, besökare, leverantörer, det vill säga alla intressenter i industriföretag. Vi har utarbetat en ram som alla våra industriister lätt kan tillämpa.

Hållbarhet kommer att öka: Vi har presenterat en konsekvent och flexibel strategi i guiden. Vi lägger dock inte höga kostnader på företag. Så vi rekommenderar att du tar enkla men effektiva åtgärder. Under pandemiska förhållanden måste företag strikt följa dessa regler. Men om dessa regler följs; Effekten av epidemin på produktionen kommer att minska och försvinna, den verkliga sektorns motstånd mot pandemi kommer att öka, och med en förbättring av den utländska efterfrågan kommer våra producenter att ligga före sina konkurrenter under eftergången.

SÄKER PRODUKTIONSCERTIFIKAT FÖR ATT GIVAS: Den här guiden kommer inte bara att vägleda företag i att hantera epidemin. Det kommer också att säkerställa att företag uppfyller pålitliga och hygieniska produktionsstandarder som behövs under perioden efter epidemin. Industriella anläggningar kommer att kunna ansöka om TSE om de uppfyller standarderna i manualen och genomför sina processer i enlighet därmed. Den sökande kommer att inspektera företagen i enlighet därmed och ge COVID-19 Safe Production Certificate i form av ett internationellt kvalitetscertifikat till de som klarar inspektionen.

DET FÖR ATT FÖRDELA: Detta dokument kommer att ge några viktiga fördelar för våra industriister. Det kommer att säkerställa att anställda litar på sina arbetsplatser och bidrar till produktivitetsökningar. Det kommer att uppmuntra produktion som är lämplig för människors hälsa och ta bort frågetecknen i konsumenternas sinne om hygien och sanitet. Under den kommande perioden kommer denna typ av certifiering att bli mer framträdande inom internationell handel. Mer uppmärksamhet kommer att ägnas åt om utländska kunder uppfyller de hygieniska villkoren för de företag de har att göra med. De som bedriver produktion under säkra förhållanden kommer också att bli marknadsdominerande.

DET ÄR ANDRA SEKTORER NÄSTA: Vi planerar att utöka denna certifieringsaktivitet, som vi kommer att börja med industrianläggningar, till andra sektorer i framtiden; Vi vill sätta känslan av förtroende i centrum för all ekonomisk verksamhet.

“TILLVERKARE ser att åtgärden som det tar fungerar”

Minister Varank, på en fråga om den senaste situationen i Covid-19-testet i OIZ: s, sa: ”Detta var en applikation som produktionsanläggningarna krävde av oss. Covid-19 test för anställda som arbetar i industriella anläggningar. Således har ingen tvivel om att säkerställa en säker produktionsmiljö. Vi arbetar här med vårt hälsovårdsministerium, särskilt när det gäller våra arbetares komfort. de inrättade bara laboratorier för att betjäna industrin och testa de tagna proverna. När vi tittar på testfallet kan vi se en siffra på 3 tusen. Detta är mycket glädjande för oss. Producenterna ser också att de åtgärder de vidtar fungerar, ”sade han.

“11 FÖRETAG GÖR APPLIKATIONER”

Minister Varank svarade på frågan i vilket skede ansökningarna ligger i de standarder som utarbetats av TSE för tygmasker:

Som TSE har vi skapat och publicerat våra standarder för att bestämma vilken tygmask att köpa på marknaden, särskilt för medborgarna, så att de inte behöver oroa sig. Företag som producerar i enlighet med dessa standarder gäller TSE med både anläggningsinformation och provprodukter. Efter detaljerade laboratorieundersökningar av dessa får de ett TSE-intyg om överensstämmelse. Från och med idag har 11 företag gjort ansökningar om att få TSE-certifikat, några av dem har slutfört inspektionsprocesserna i produktionsanläggningarna och laboratorietester av maskerna har påbörjats.

För “Covid-19 Hygien, infektionsförebyggande och kontrollguide” KLICKA HÄRVar den första att kommentera

Yorumlar