Ataköy İkitelli Metro kommer att tas i bruk 2021

atakoy ikitelli tunnelbana kommer att tas i bruk
atakoy ikitelli tunnelbana kommer att tas i bruk

Ekrem İmamoğlu, borgmästare i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), deltog i den järnvägskokande ceremonin som anordnades för Ataköy-İkitelli Metro, som kommer att integreras med de fyra olika tunnelbanelinjer som fungerar i staden och Marmaray. I talet i tunneln efter evenemanget som hölls vid İkitelli Sanayi tunnelbanestation, İmamoğlu uttalade att linjen kommer att börja tjäna med delvisa avsnitt 4, "Under det första kvartalet 2021 hoppas jag att denna linje kommer att tas i bruk av Istanbul i allmänhet som en viktig linje med Marmaray. Vi kommer att ha vunnit. ”


Ekrem İmamoğlu, borgmästare i Istanbul Metropolitan Municipality (İBB), deltog i järnvägssvetsceremonin för Ataköy-İkitelli Metro, som kommer att integreras med 5 olika tunnelbanelinjer som fungerar i staden. İmamoğlu deltog i ceremonin som hölls vid İkitelli Sanayi tunnelbanestation på Başakşehir-Olimpiyat-Kirazlı tunnelbanelinje och İBB President Consultant och SözcüSü Murat Ongun, Metro Inc. Generaldirektör Özgür Soy och İBB: s avdelningschef Pelin Alpkökin åtföljdes. I den tunnel som skulle svetsas fick Imamoglu information om arbetena från Alpkökin och entreprenörsföretagens tjänstemän. İmamoğlu, som utförde svetsning genom att bära specialhandskar och glasögon, gjorde sina utvärderingar om linjen i tunneln. Imamoglu sa:

“VI ÄLSKAR DENNA DYP”

”Vi älskar detta djup. För nu betyder det att jobbet är över. Vi är också glada. Det betyder att vägen är halvvägs, till och med slut. Vår Ataköy-İkitelli-linje, där vi är vid järnvägssvetsceremonin idag, är en värdefull linje för oss. Speciellt med Ikitelli-stoppet som vi ansluter nu kopplar vi de två linjerna och förhoppningsvis kommer vi att använda det nästa år med de tre stationerna här. Vi bryr oss om denna aspekt. Vi är i en intensiv studie. Den kommer att transportera 3 tusen passagerare i en riktning. I detta livliga område, särskilt våra arbetande arbetare är mycket. Därför kommer detta att vara en effektiv linje. Det fanns marksvårigheter; men här har både mina kollegor och vårt entreprenörföretag genomfört en mycket rigorös process och vi har övervunnit problemen relaterade till den grunden. Tunnel boring machine (TBM) uppfyller sina sista uppgifter i denna linje; Han kommer att vara klar i juni. Efter det kommer vi att fokusera på elektromekaniska verk. I alla dessa aspekter aktiverar vi processen med finansieringsvillkoren för vårt entreprenadföretag, där vi agerar mycket effektivt och går på vägen, och med min resekamraters tro på denna process. Partiell driftsättning ger också en annan motivation här. Under det första kvartalet 36 hoppas jag att genom att sätta igång hela linjen kommer vi att ha tagit en viktig linje som också är kopplad till Marmaray till befolkningen i Istanbul som ïBB. ”

Det kommer att finnas 5 stationer som kommer att passera från 11 distrikt

När Ataköy-Basın Ekspress-İkitelli tunnelbanelinje är klar, med Olympic-Ikitelli Industrial-delen av Başakşehir-Olimpiyat-Kirazlı tunnelbanelinje vid İkitelli Industrial Station; På Mehmet Akif Station Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt tunnelbanelinje; Yenikapı-Kirazlı- vid Mimar Sinan StationHalkalı Den kommer att integreras med tunnelbanelinjen och Marmaray Line på Ataköy Station. På den 13,5 kilometer långa linjen; Det kommer att finnas 11 stationer inom gränserna bakom staden Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece och Başakşehir. Linjetiden, som kommer att transportera 36 tusen passagerare i en riktning per timme, kommer att vara 23 minuter från den första stationen till den sista stationen.

Den här bildspelet kräver JavaScript.Var den första att kommentera

Yorumlar