Vem är Ali Durmaz?

Vem är Ali Durmaz
Vem är Ali Durmaz

Den bulgariska staden Kardzhali stad Rusalsko Light i byn Ali Durmaz föddes 1935, den kommer till Turkiet år 1950 och lämnar allt i Bulgarien, och de börjar bo i Bursa Mudanya. Durmaz arbetar med beslutsamhet att aldrig kompromissa med affärsdisciplinen under hela sitt liv, från början under det första året av affärslivet i Turkiet, Ali fick honom smeknamnet tyskarna.


År 1956 förstördes Durmas butik i Archers Bazaar i en brand. Durmaz, som lyckades täcka en del av sin förlust eftersom han försäkrade sin butik för 6 månader sedan, behåller en ny butik utan paus och fortsätter sitt arbete här.

Durmaz, som tillverkade textilmaskiner när den först etablerade sin verksamhet, fortsätter dessa maskiner i 37 år. Medan många hantverkare låste sina dörrar på grund av kuppet 1960 och den ekonomiska lågkonjunkturen som följde, gick Durmaz också in i produktionen av hårbehandlingsmaskiner genom att beställa fyra hårklippare från "stobacilar" som kom på besök. Dessa saxar blir "elever" för Ali Durmaz efter år.

Ali Durmaz valde att arbeta hårt. Hans liv grundades för att arbeta och tjäna sitt land. Han arbetar så hårt och rodnar lata människor mycket. Även att ha kul för honom skulle vara mellan arbete. Durmaz sa: ”Jag har aldrig haft semester, jag förstår inte ens varför min söndag är en semester. Jag kommer också till fabriken på söndagar. 7 dagar i veckan för mig, 7 dagar i veckan ”. Maskinerna som produceras i Bursa och Turkiet med namnet introducerade i världen. Han sysselsätter ett stort antal människor i sina fabriker, hjälpte invandrare från Bulgarien genom att rekrytera dem under sina hårda dagar. Durmazlar Machinery Inc. företagets grundare Ali Durmaz tog examen från Industrial Vocational High School och talade tyska.

Ali Durmaz, som dött den 07.11.2004, var medlem i Bursa Chamber of Commerce and Industry, Busiad-medlemskap, Uludağ University University of Engineering and Architecture Technology Foundation, Textile Engineering High Advisory Board Member, samt olika välgörenhetsorganisationer och föreningar.

Den viktigaste principen för Ali Durmaz i hans liv är förståelsen för arbete han antar och vill sprida och hans råd till nästa generation:

“Gör det bästa och det bästa du gör.”Var den första att kommentera

Yorumlar