Gyllene horns utsikt från Pierre Loti Hill fascinerar alla

Utsikt över Halic från Pierre Hill är populär för alla
Utsikt över Halic från Pierre Hill är populär för alla

När du når dessa åsar, som är den bästa regionen där du kan titta på det berömda panorama över Gyllene Hornet; Kaffe, uppkallad efter den berömda franska författaren Pierre Loti, nås. Det verkliga namnet på Pierre Loti, som bor i Istanbul länge och är en sann älskare i Istanbul, är ”Julien Viaud”. Historiskt kaffe är den perfekta platsen där den unika utsikten kan ses. Det är också möjligt att gå uppför backen med linbana.

om pir Loti Hill
om pir Loti Hill

Det sägs att Pierre Loti, som såg det som det andra hemlandet, kom till detta kaffe känt som "Rabia Women's Coffee" och skrev sin roman "Aziyade" mot Golden Horn. Regionen, där den ursprungliga ”turkiska stadsdelen” återställdes och hålls vid liv i dag, består av platser som fungerar som turistanläggningar. Regionen kallas Evliya Çelebis resebok som "Idris Mansion Promenade".

Pierre Loti, som är en populär destination för alla utlänningar och resenärer som kom till Istanbul på 19-talet, har många historiska byggnader runtom. En av dem är den trä Kaşgari Tekkesi med två inskriptioner, daterad 1813. Återigen, vid ingången till anläggningen, är byggnaden med en vit rund gravsten skriven på persiska Çolak Hasan Tekkesi. Den historiska byggnaden i linje med Tekke är en School of Medicine. Graven till en Mevlevi med namnet "İskender Dede", som dog 1589, ligger precis framför Mekteb och inuti anläggningsområdet, som byggdes av İdris-i Bitlisi, som också är en osmansk historisk författare. En av de tre brunnarna framför İskender Dede är den välkända Dilek (eller avsikt). I Evliya Çelebi Seyahatname angående denna brunn; Han skriver att "de som tittar på brunnen ser sina önskemål i sina brunnar". På den övre delen av graven finns gravarna till Saray “Atçıbaşı (Mirahur-Tuğ General) Ali Ağa och hans familj. Dessutom behåller ”Sarnıç”, som tros ha byggts under den bysantinska perioden och använts under den osmanska perioden, sin existens i centrum av anläggningen.

om pir Loti Hill

Hur kommer jag till Pierre Loti Hill?

Om du åker med ditt fordon; Det finns en bakväg till Pierre Loti. På detta sätt kan du gå uppför kullen och lämna din bil där och lämna parkeringen ...

De som kommer utan fordon från Anatolian Side kan enkelt ta sig till Üsküdar - Eyüp-färjor. Du kan gå uppför kullen genom att ta linbanan från färjan.

Om du kommer med buss, måste du gå av vid hållplatsen Eyüp Sultan för att komma till Pierre Loti och ta linbanan därifrån.

Du kan åka linbanan till Pierre Loti Hill med akbil ...

Pierre Loti linbilspriser

För att komma till Pierre Loti Hill med linbana tar du linbanan som tillhör Istanbul Metropolitan Municipality. För detta kan du passera genom att läsa ditt 'Istanbul-kort' som en normal upplaga. För varje utgåva betalar vanliga kortinnehavare 2,60. Medan lärarna betalar 1,85 är studentbiljettpriserna 1,25.Var den första att kommentera

Yorumlar