Med Ceylanpınar bevattningsanläggning får tusentals tunnland mark vatten

Med det jätteprojektet kan tusentals donums mark bevattnas med ett klick
Med det jätteprojektet kan tusentals donums mark bevattnas med ett klick

Minister för jordbruk och skogsbruk Bekir Pakdemirli, Turkiets största jordbruksföretag i Sanliurfa Ceylanpınar State Farm 60 tusen hektar vatten, vilket kommer att ge investeringar, har öppnats idag.


Minister Pakdemirli Şanlıurfa Ceylanpınar sade i sitt tal vid programmet som hölls i jordbruksföretaget: ”Trots pandemiprocessen, från transport till jordbruk, från hälsa till industri, från transport till jordbruk, från hälso- och sjukvård till industri, som 1915 ananakkale Bridge, Ilısu Dam HEPP, Başakşehir Çam-Sakura-projektet i Irland och idag "Jag vill uttrycka min tacksamhet för min personliga och vårdade nation till vår president, som fortsätter att samla tjänster", sade han, "Under de senaste 18 åren har vi tillhandahållit en stark jordbruks- och skogsinfrastruktur till vårt land med stöd av vår president, vårt ministerium och därför våra bönder."

PROJEKTINVesteringsavgift 70 miljoner LIRA

Idag kommer att föra vatten till Mesopotamia, Turkiets största gård Ceylanpıınar 60 tusen hektar mark Minister Pakdemirli som säger att de öppnade vattning "försäkran om 66 år av vår institution Statliga vattenverk Generaldirektoratet för Turkiets jordbruk, som utförs av TIGEM vår största jordbrukarorganisation Ceylanpınar Bevattning Vårt projekt Det realiserades med ett investeringsvärde på cirka 70 miljoner liror. ”

TUSENT AV VÄNGENDE LAND SKALLA RÅTT MED EN NYCKEL

Med uppgift om att tusentals tunnland mark kan bevattnas med ett enda klick på projektet, sade Pakdemirli: ”Därför kommer bravsystemet att lyfta i dessa länder, växternas mångfald ökar tack vare den andra grödodlingen och avkastningen och kvaliteten kommer att öka. Kornutbytet kommer att öka från 250 kg / dekara till 500 kg / dekara och kvaliteten kommer att öka. ”

4 GÅNGAR MER BIDRAG TILL LANDSEKONOMI

Minister Pakdemirli betonade att ytterligare 25 miljoner TL kommer att förvärvas varje år med projektet, ”Med den andra produktplantningen kommer denna inkomst att öka till 70 miljoner TL. Således kommer fyra gånger fler bidrag att ges till den nationella ekonomin. Dessutom kommer mer sysselsättning att tillhandahållas och energiförbrukningen kommer att minska på grund av kanalbevattning. Produktionskostnaderna kommer att minska. Underjordisk vattenanvändningsgrad minskar ”.

VI FÅR PREMIUM OCH STÖDBETALNING PER 230 LIRA TONER I GRUND

Med hänvisning till köppriserna för spannmål i sitt tal sa minister Pakdemirli: ”Som förklarats av vår president; Vi ökar inköpspriset för TMO: s hårda brödvete från 1.350 lira per ton till 1.650 lira. Dessutom kommer vi att betala 230 pund per ton premium och stöd till våra jordbrukare i spannmål. "Premien och supportbetalningen i pulser är 800 lira per ton."

ÖVRIGT TILL MJÖLK- OCH TÖLJPRODUKTER EXPORT TILL KINA BORTTAGAD

Pakdemirli sade också att hinder för mjölk- och mejeriexport till vårt land från Kina avlägsnades som ett resultat av intensivt arbete med handelsdepartementet. "Med detta beslut har den internationella marknadens förtroende för vår jordbrukssektor återigen bekräftats."

6% av den totala livsstödet under de 79 första månaderna kommer att betalas

Minister Pakdemirli uppgav att från slutet av maj betalades 6,6 miljarder TL av betalningen på 5,1 miljarder TL till producenterna inom ramen för boskapssubventioner.

”Förhoppningsvis kommer vi att betala 131 miljoner TL gödningsstöd i juni. Således kommer vi från årets första 6 månader ha betalat 79 miljarder TL-stöd, vilket är ungefär 5,23% av de totala boskapssubventionerna.

En annan fråga är Cotton Support Payment. Som det är känt; Ansökningar om att stödja bomullsskillnadsbetalningar (premie) slutfördes den 30 april 2020. Processen att skapa supportkontrakt pågår fortfarande och jag hoppas att betalningarna kommer att deponeras på våra jordbrukares konto så snart som möjligt. ”

Minister Pakdemirli sade att de kommer att starta skörden i lanlıurfa medan de öppnar Ceylanpınar-bevattningsanläggningen idag. ”Så din skörd är redan bördig. En av er, tusen, jag hoppas att du har gott om inkomster. ”Han slutade sina ord och öppnade projektet.Var den första att kommentera

Yorumlar