1915 Çanakkale Bridge's 318-meters ståltorn slutfördes

ståltornstorn i Canakkale Bridge stod färdigt
ståltornstorn i Canakkale Bridge stod färdigt

Det sista blocket av de röda och vita tornen från Çanakkale-bron 1915, som är under uppbyggnad, bestående av 32 kvarter, ersattes av en ceremoni där president Recep Tayyip Erdoğan deltog med en videokonferens.


Karaismailoğlu När han talade vid ceremonin har Turkiet upplevt mer än en av dagarna i transportinfrastrukturens historia, sa att ett av hans viktigaste projekt i republikens historia. Karaismailoğlu fortsatte enligt följande med att han konstaterade att de första tornen i bron med 318 meter i världen har slutfört den slutliga stålblockmonteringen:

”Vi placerar det 128: e sista facket i vårt fjärde torn. Vår Çanakkale Bridge 1915 ligger vid eleven och nyckelpunkten för Malkara-Çanakkale Highway Line med totalt 101 kilometer. Som familj för ministeriet för transport och infrastruktur var vi 72 meter under marken vid tunnelns slutceremoni för tunnelbanelinjen Istanbul Gayrettepe-Airport för en vecka sedan. Idag undertecknar vi en ny framgång med dig på en höjd av 318 meter. Detta projekt är ett av de viktigaste stegen för framtiden för Turkiets transportinfrastruktur. Çanakkale Bridge från 1915 är mer än en bro som förbinder de två sidorna, det är en hållning av respekt för vår historia. 2023 Çanakkale Bridge, med hänvisning till hundraårsjubileet för vår republik 1915, kommer att vara världsledande i sin klass med sitt mellanområde på 2 tusen 23 meter när dess konstruktion är klar. Dessutom representerar Çanakkale Bridge, som kommer att ha det högsta tornet i världen, Çanakkale Sea Victory den 318 mars 3, med en höjd av 18 meter, med hänvisning till den 18: e av den tredje månaden. "

Karaismailoğlu, som sa att Çanakkale Bridge 1915 hade dödliga skulder till dem som martyrade för hemlandet och strävade efter utvecklingen av regionen idag, sade: ”Vi kommer att slutföra projektet den 18 mars 2022 och arbeta hårt för att betala denna skuld. Frakt och passagerare på våra motorvägar ökar dag för dag. I detta sammanhang har vår uppdelade väglängd, som vi har ökat från 6 tusen 101 kilometer till 27 tusen kilometer, tagit bort denna ständigt ökande last och passagerartrafikdensitet. Medan vårt land var ett korridorland på öst-västaxeln fram till idag, har det idag blivit den logistiska basen till vilken tre kontinenter är anslutna på syd-nordaxeln. Denna position kommer att förstärkas ytterligare med våra Çanakkale Bridge och Malkara-Çanakkale Highway-projekt från 1915. ” använda uttryck.

”Besparingar på tid och bränsle blir 567 miljoner lira per år”

Minister Karaismailoğlu uppgav att när Çanakkale Bridge 1915 slutförs kommer 1,5 timmars transport mellan Lapseki och Gelibolu att minska till 6 minuter, och fordonets driftskostnader och ekonomiska förluster elimineras.

Karaismailoğlu säger att trafikstockningar, utsläpp ökar och buller kommer att minska. ”Förlust av liv och egendom på grund av trafikolyckor kommer att minimeras. En mycket kortare, snabbare och mer bekväm resa kommer att upprättas. Canakkale, Turkiet är inte ensamt kommer att ge mervärde till alla socioekonomiska villkor och kommer att öppna en ny scenridå i transporten. Genom att föra vår Thrakien och Egeiska regionen tillsammans med kontinentaleuropa kommer Çanakkale-bron 1915 återigen att ansluta handelsvägarna i vår region och kommer att ge stora fördelar för den ekonomiska vitaliteten. ” sa.

Karaismailoğlu uttrycker att motorvägen Malkara-Çanakkale, som också inkluderar bron, kommer att vara den huvudsakliga artären som förbinder Istanbul, Kırklareli, Tekirdağ och Edirne till Egeiska regionen.

”Norr om Marmara, Kınalı-Tekirdağ, Çanakkale Balıkesir motorväg och väster och söder om Balıkesir-Bursa och Kocaeli motorvägar kommer att slutföra motorvägen runt Marmara. Det kommer att vara ett nytt alternativ till Bosphorus-korsningen för vägtrafiken som kommer att vända sig till Europa och Thrakien, väster om Egeiska och centrala Anatolien, Adana-Konya-axeln och de västra Medelhavsområdena. Med vår motorväg som kommer att vara 101 kilometer förkortas den nuvarande statsvägen med cirka 40 kilometer. Tids- och bränslebesparingar blir 567 miljoner lira per år. Vi fortsätter våra arbeten genom att vidta sociala åtgärder, hygien och regelbundna hälsokontroller genom att vidta alla våra försiktighetsåtgärder mot epidemin Kovid-19, som drabbar hela världen. Som på våra över tusen byggplatser över hela landet agerar vi enligt principen om "hälsa först, mänsklig först" i arbetena här. Tack vare de försiktighetsåtgärder vi har vidtagit trots den pandemiska processen fortsätter arbetet på våra byggarbetsplatser utan avbrott. Vi arbetar hårt för att förbättra Turkiets transportnät. Vi förbereder vårt land för framtiden med den styrka vi får från vårt land. Vi har ansvaret för att inse vad som kallas omöjligt, att vara stolta över vårt land och föredömliga projekt för världen. Med detta ansvar tror vi att vi kommer att utföra många goda verk hand i hand med vår stat och nation. ”Var den första att kommentera

Yorumlar