Resetillstånd cirkulär i 65 år och över har publicerats

resetillstånd cirkulär för ålder och över publiceras
resetillstånd cirkulär för ålder och över publiceras

Medborgare som är 65 år och äldre, som har varit begränsade från att gå ut under lång tid, fick gå en riktning till sina önskade bosättningar på torsdag 21 maj, klockan 09.00:81, på rekommendation av Scientific Board och instruktioner från president Recep Tayyip Erdoğan. Följaktligen skickades en cirkulär om certifikat för resetillstånd för medborgare 65 år och över till de XNUMX provinsiella styrelseskapen av inrikesministeriet.


Enligt cirkuläret;

Med cirkulären av den 22 mars förutsatt att våra medborgare 65 år och äldre (utom de som har haft organ- och benmärgstransplantationer, de med immunbrist och dialys på grund av njursvikt inom tre år) har fått ett resetillstånd och stannar på sina platser i minst 30 dagar. kommer att kunna gå till vilken plats de vill. I detta sammanhang kan en person följa medborgare som är 65 år och äldre under sina resor.

Medborgare 65 år och äldre; Förfrågningar om resetillstånd kan göras elektroniskt torsdagen den 21 maj, kl. 09.00, via E-Government, Inrikesministeriet, E-Application System och Alo 199 Loyalty Support Line.

Under ansökan, sökanden och hans medföljande; Förutom isoleringsfrågan i Covid-19 hem kommer frågan om huruvida de angivna sjukdomarna kommer att ställas automatiskt genom systemet.

Våra medborgare kommer inte att behöva gå till någon hälsoinstitution eller stativ / guvernör för att få det aktuella dokumentet. Resetillståndansökningar utvärderas och slutförs automatiskt.

De som accepteras för tillstånd kommer att informeras via SMS, och ett dokument för godkännande av ansökan kan skrivas ut via E-Government.

Det utfärdade resetillståndet kommer att vara giltigt på ett sätt och det kommer att vara nödvändigt för medborgare som är 65 år och äldre som har resetillstånd att stanna på den plats de har besökt i minst 30 dagar. (De som är 65 år eller äldre kan återvända inom 72 timmar.)

Information om medborgare som är 65 år och äldre, vars tillstånd accepteras, kommer automatiskt att meddelas de provinsiella styrelsemedlemmar som de är registrerade till och familjeläkaren de är registrerade hos. Nödvändiga uppföljningar kommer att göras av familjeläkarna som de är registrerade hos.

Medborgare som är 65 år och äldre kommer att fortsätta sin utegångsförbud som en del av cirkulären som publicerades 22 mars på platser de kommer att åka.

Av guvernörerna / distriktsguvernörerna angående nämnda åtgärder;

I enlighet med artikel 11 / C i provinsiell administrationslagstiftning och artiklarna 27 och 72 i den allmänna sanitära lagen kommer de nödvändiga besluten att fattas inom ramen som nämns ovan.

Med hänsyn till den intensitet som de som har fått ett resetillståndsdokument och som kommer att resa med kollektivtrafik kan skapa i busstationer, planeras åtgärder för kollektivtrafik och i praktiken kommer det inte att bli störningar och offren.Var den första att kommentera

Yorumlar