Publicerade en rapport om 'Stages of Opening for Istanbul'

Det betyder inte att återgå till det normala.
Det betyder inte att återgå till det normala.

IMM Scientific Advisory Board publicerade en rapport om 'Stages of Opening for Istanbul'. I rapporten; Turkiet är en minskning av antalet dödsfall i allmänhet; det konstaterades dock att det inte finns några sunda uppgifter om Istanbul. Rapporten föreslog att beslutet att gå vidare till nästa steg i normaliseringsprocessen fattades efter en tvåveckorsgranskning.


I rapporten från IMM: s vetenskapliga kommitté nämndes följande synpunkter genom att nämna vikten av insynsregeln genom att informera samhället ofta.

Ta en översyn i två veckor

”Ett visst stadium har uppnåtts i COVID-19-pandemin. Processen att återgå till det normala livet bör planeras gradvis, både nationellt och lokalt och i linje med principerna för folkhälsovetenskapen och bör inte passeras utan att uppfylla vissa villkor genom att noggrant utvärdera varje steg mot konvergens till ny normalisering.

De motgångar som kommer att uppleva vid återöppningsprocessen medför risken för återökning i COVID-19 fall. Av denna anledning är varje steg som är av största vikt för att inte slösa bort tid och ansträngning och inte gå tillbaka igen.

Antalet nya fall som observerats under öppningen bör övervakas noggrant och nya steg bör avgöras genom att observera effekten av öppningen. I detta sammanhang bör öppningarna, som är i stor skala, som kan påverka stora massor, genomföras gradvis, efter övervakningsperioden på två veckor bör nästa steg passeras för att tydligt se effekten av varje steg. Dessutom bör övergångar vara en tvåvägsprocess och om nödvändigt gå tillbaka snabbt.

Återöppningen bör börja med aktiviteter med lägsta risk, regioner med låg befolkningstäthet och åldersgrupper med lägsta risk. Därför bör man i första hand börja använda allmänna utrymmen genom att följa regeln om fysiskt avstånd (1 meter regel), men å andra sidan bör platser med hög kontakt som barer, restauranger, skolor, försäljningsplatser för icke-nödvändiga produkter lämnas för ett senare datum.

ISTANBUL bör ha ett ursprungligt program

Istanbul bör ha ett separat återöppningsprogram, både som en metropol med en stor befolkning och den provins som drabbas mest av epidemin. I denna rapport, som utvärderar omöppningsförfarandet specifikt för Istanbul-provinsen, syftar den till att förutsäga steg på provinsnivå utifrån de vetenskapliga kriterier som föreslås av de behöriga institutionerna och det vetenskapliga samfundet i ämnet. uttrycks. Antalet fall idag beräknas vara mer än 1 procent.

VÄRLDENS HÄLSAORGANISATION rekommenderas

Världshälsoorganisationen har definierat sex kriterier för att börja ta bort storskaliga begränsningar. Länder måste uppfylla följande kriterier:

1. Bevis på att COVID-19-passagen är under kontroll,

2. Tillräcklig kapacitet för folkhälsa och hälsosystem för diagnos, isolering, testning, kontaktspårning och karantän,

3. Minimera risken för explosioner i miljöer med hög känslighet - vårdhem, vårdhem för psykiskt funktionshindrade etc.

4. Skyddsåtgärder, inklusive fysiskt avstånd, handtvätt, andningshygien och övervakning av kroppstemperatur, genomförs på arbetsplatser.

5. Hantera risken för incidenter från samhällen med hög risk för förorening,

6. Gemenskapen som har en röst och upplysning i övergångar, är en del av processen och har deltagande

TRANSPARENS- OCH SAMHÄLLES DELTAGANDE är mycket viktigt.

För Istanbul, som påstås ha minst 60 procent av exakta ärenden, är det mycket viktigt att informera den lokala regeringen om återöppningsprocessen och få sina åsikter. Exakta och exakta uppgifter enligt WHO: s möjliga falldefinition bör tillhandahållas dagligen för Istanbul, och på liknande sätt bör dessa uppgifter finnas tillgängliga för andra städer.

Samhället är också en viktig faktor i återupptagningsstadierna och det bör inte glömmas att det kommer att formas av människors beteende i samhället. Det bör vara känt av samhället att öppningsprocessen inte är en process där allt återgår till perioden före epidemin, det är åtgärderna som ska tillämpas under stadierna och att negativiteterna som kommer att uppstå under öppningsprocessen kommer att vända stadierna.

När stadierna har fastställts bör de delas med samhället och samhällets deltagande bör tillåtas. Skälen / orsakerna till de åtgärder som vidtagits bör förklaras och de bör förväntas uppfylla stadierna. Att bara ge det exakta datumet utan att förklara förhållandet mellan orsak och verkan gör att förväntningarna ökar hos människor. Det är mycket viktigt att acceptera samhället som en del av processen och att delta i processen och att tillräckligt upplysa övergångsstadierna.

I normaliseringsfasen är gemenskapsstöd och företags efterlevnad av reglerna mycket viktiga. Med tanke på vilka frågor som beaktas och vilka faktorer som öppnas igen bör dessa punkter delas med allmänheten på ett öppet sätt. När informationen inte är transparent; skepsis, ångest, riskabelt beteende, spridning av falsk information, tro på felaktig information. Därför bör öppningskriterierna och processen vara transparenta.

Det är mycket viktigt att nivån på fysiska avstånds- och hygienåtgärder på offentliga arbetsplatser där öppningen genomförs av poliserna, och att de straffrättsliga förfarandena för de företag som inte genomför åtgärderna genomförs av de lokala tillsynsmyndigheterna. Denna process kan endast vara effektiv med samarbete och samarbete mellan lokala myndigheter och lokala myndigheter.

SITUATIONEN AV UTSKOTTET I ISTANBUL

Turkiet valde i allmänhet om Istanbul förutom att rutinmässigt beskriva några av uppgifterna nästan inga data finns tillgängliga.

De begränsade tillgängliga uppgifterna undersökte om kriterierna är uppfyllda med en bedömning av nedgången sedan mitten av april, antalet nya fall i Turkiet i början av maj, men som stoppade utbrottet av den andra tillväxtveckan observeras.

minskning av antalet dödsfall som andra kriterier, Turkiet berörs men är inte tillgänglig i de allmänna uppgifterna om Istanbul. Enligt utvärderingarna från IMM-direktoratet för kyrkogårdar har antalet dödsfall i Istanbul dock minskat de senaste 14 dagarna. Sjukfrekvensen bland sjukvårdspersonal som nämns i ett annat kriterium är också okänd.Var den första att kommentera

Yorumlar