Trots virus-, tunnel- och brogarantibetalningarna slutfördes

Garantibetalningar för tunnlar och utbrott gjordes i sin helhet trots viruss
Garantibetalningar för tunnlar och utbrott gjordes i sin helhet trots viruss

Uppsägning av kontrakt eller uppskjutande av betalningar diskuterades på grund av force majeure på grund av Corona-viruset. Garantibetalningarna för Eurasia Tunnel, Osmangazi och Yavuz Sultan Selim broar gjordes dock fullständigt.


Enligt nyheterna om Yusuf Demir från SÖZCÜ; ” På grund av Corona-virusets epidemi har ekonomins hjul stannat, miljoner människor har varit arbetslösa, kortare arbetstillägg och till och med näringslån har inte betalats fullt ut, medan borgensentreprenörernas pengar inte har försenats.

Generaldirektoratet för motorvägar, Eurasia-tunneln byggd med modellen "Build-Operate-Transfer", Istanbul-İzmir och North Marmara motorvägar, Yavuz Sultan Selim och Osmangazi broar betalade återstoden av garantibeloppen för 2019 från och med den 30 april. Det meddelades inte officiellt hur mycket betalning som gjordes till företag.

Garantibetalningar beräknades på grundval av avtalets 2 januari-dollar-kurs för det aktuella året och gjordes i april året efter. Med den ordning som gjordes förra året gjordes två betalningar årligen till dollarkursen den 2 januari och 1 juli.

3 MILLIONER ENDAST TILL DEN 3: e BRIDGE

Under första halvåret förra året betalades 1 miljard 450 miljoner liror till konsortiet, som bara fungerade för Yavuz Sultan Selim Bridge. Det anges att det belopp som ska betalas för andra halvåret beräknas till 1 miljard 650 miljoner liror.

Med denna betalning nådde pengarna som betalades under 1 år från medborgarnas ficka 3 miljarder 50 miljoner liror. På grund av beräkningen av garantibetalningar baserade på dollar betalade skatten på medborgare som aldrig använde dessa broar och vägar 2018 miljarder 2 miljoner TL till de statliga entreprenörerna för året 2018 på dollarkursen 1 januari 3.76 (3 dollar = 650 TL).

8.3 BILJUD TL RESERVERADE

Enligt presidentprogrammet årligt år 2020 tilldelades 8.3 miljarder lira för de garantier som gavs till företag i PPP-projekten för transportministeriet. Förutom broar, tunnlar och motorvägar finns det också många betalningar för flygplatser och tågterminaler. Istanbul flygplats undantas från denna beräkning.

CHP VILL FÖRSTÄLLNINGEN

CHP-gruppens vice ordförande Özgür Özel betonade att förseningar gjordes i hyror, skatt, försäkringspremier och kreditbetalningar på grund av ”force majeure” under koronavirusepidemin.

Under denna period då det nästan var omöjligt att hitta medel för att hjälpa allmänheten på grund av Corona-virusutbrottet föreslog Ozel att regeringen skulle skjuta upp garantibetalningarna inom ramen för projekten Public Public Partnership, som den gjorde till företag genom att visa force majeure till ekonomin och de offentliga intäkterna.Var den första att kommentera

Yorumlar