Vad är Coronavirus och hur överförs det?

vad är coronavirus
vad är coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) sågs först hos 29 personer som arbetade på en marknad som säljer skaldjur och levande djur i Wuhan, Kina, den 2019 december 4, var många som besöker denna marknad samma dagar på sjukhus med samma klagomål. Som ett resultat av undersökningen av proverna som togs från patienterna, avslöjades det att viruset som orsakade sjukdomen förstås vara från SARS- och MERS-virusfamiljen. Den 7 januari tillkännagav Världshälsoorganisationen namnet på den nya epidemin som "Nytt Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Sedan fick viruset namnet Kovid-19 (Covid-19).

VAD ÄR CORONAVIRUS?


Coronavirus är en stor familj av virus som kan smitta människor och kan upptäckas i vissa djurarter (katt, kamel, fladdermus). Coronavirus som cirkulerar mellan djur kan förändras över tid och få förmågan att infektera människor och därmed börja se mänskliga fenomen. Dessa virus utgör emellertid ett hot för människor efter att de fått förmågan att överföras från person till person. Kovid-19 är ett virus som har dykt upp i Wuhan stadsbesökare och har fått förmågan att överföras från person till person.

HUR KOMMER CORONAVIRUS?

Det nya koronaviruset, liksom andra koronavirus, tros överföras genom andningsutsöndringar. Luftvägsutsöndringsdroppar som innehåller hosta, nysningar, skratt och virus som sprider sig till miljön under tal, gör kontakt med slemhinnorna hos friska människor och gör dem sjuka. För att sjukdomen ska överföras från person till person på detta sätt krävs nära kontakt (närmare 1 meter). Även om resultaten såsom sjukdomsutveckling hos människor som aldrig varit på djurmarknaden och som har varit sjuka som en följd av kontakt med patienter, är sjukvårdsarbetaren fortfarande okänd i vilken utsträckning smittsamheten är 2019-nCoV. Den viktigaste faktorn som avgör hur epidemin kommer att utvecklas är hur lätt viruset kan överföras från person till person och hur framgångsrikt man kan vidta nödvändiga åtgärder. Mot bakgrund av dagens information kan man säga att 2019-nCoV inte är förorenad med mat (kött, mjölk, ägg, etc.).


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar