Förändring i UPS Top Management

förändring i toppledningen
förändring i toppledningen

POSTEN (NYSE: UPS) Styrelsen meddelade att Carol Tomé från och med den 1 juni utsågs till UPS General Manager (CEO). David Abney, som för närvarande fungerar som styrelseordförande och chef, har tillkännagavs att vara styrelsens ordförande från och med den 1 juni. Abney, som kommer att gå i pension från UPS styrelse den 30 september, kommer att fortsätta att fungera som en privat konsult fram till slutet av 2020 för att smidigt kringgå övergångsperioden och framgångsrikt slutföra den upptagna säsongen; I slutet av denna period går han i pension genom att avsluta sin 46-åriga karriär på UPS. Från och med 30 september kommer UPS: s oberoende chef William Johnson att fungera som verkställande direktör.


Johnson, som också fungerar som UPS: s nominerings- och bolagsstyrningskommittés ordförande och ledamot i verkställande kommittén, sa: ”Efter en rigorös urvalsprocess med kandidater både inom och utanför företaget fattade vi ett klart beslut i Carol. Som en av de mest respekterade och begåvade ledarna i den amerikanska affärsvärlden är Carol ett beprövat namn i ledande global tillväxt, maximerar intressenternas värde, talangutveckling och framgångsrikt genomförande av strategiska prioriteringar. ”

"Carol, som är styrelseledamot och styrelseordförande, har fördjupad kunskap om UPS: s affärsmodell, strategi och anställda och är den mest lämpliga chefen för att leda företaget i denna viktiga omvandlingsprocess," sade Johnson. Vi gratulerar David till hans extraordinära karriär på UPS. Han tog djärva steg för att höja UPS till toppen av transportbranschen och lyckades placera företaget till en framgångsrik framtid genom att utnyttja de stigande trenderna i företagets globala nätverk och anställda. ”

David Abney sa: ”UPS har alltid varit en av mina passion i det här livet, och tack vare UPS hade jag den amerikanska drömmen. Jag är stolt över att ha förberett detta utmärkta företag under de kommande 100 åren och arbetat med UPS-familjen. Jag är övertygad om att UPS: s ledningsgrupp kommer att föra våra strategier framöver med de kompetenser de har. Nu är det dags för mig att överlämna flaggan. Jag var oerhört nöjd med nyheten om Carolys utnämning; Jag vet att han är den bästa personen som driver detta företag. Han är en strategisk ledare med ett tankesätt som känner till UPS-kulturen och värderingarna nära och alltid ger kunden högsta prioritet. ”

Carol Tomé förberedde sig för att ta över verkställande direktören och sa: ”Jag ser fram emot att uppfylla förväntningarna från våra kunder och aktieägare genom att arbeta med vår begåvade ledningsteam och 495.000 XNUMX anställda i vårt företag och ytterligare förbättra oss själva. David genomförde en extraordinär transformationsprocess vid UPS; Jag planerar att lägga till nya till hans framgång. Mot bakgrund av UPS: s rika kultur och oöverträffade engagemang för dess värderingar kommer vi att fortsätta att leda branschen och växa på en solid grund i vårt företag. ”

Carol Tomé, den 113: e VD för UPS, som har varit i den 12-åriga historien, har tjänat som UPS-styrelseledamot sedan 2003, samt fungerat som styrelseordförande. Tomé, som tidigare var vice verkställande direktör och finansdirektör på The Home Depot, USA: s största återförsäljare av hemmaprodukter, med 2.300 400.000 filialer och 18 450 anställda, tog ansvar för företagsstrategi, finans och affärsutveckling och tjänade som CFO i XNUMX år. Under perioden bidrog det till ökningen av lagervärdet på hemdepotet med XNUMX procent.

Under ledningstiden för Abney, som utsågs till VD 2014 och som styrelseordförande 2016, UPS;

  • Förutom att öka sin omsättning med 27% och nettoresultatet med cirka 50%, ökade det också resultatet per aktie med cirka 60%.
  • Med utdelning och återköp av aktier har det förts över 29 miljarder dollar till sina aktieägare.
  • Genom att genomföra ett flera-årigt transformationsprogram där strategiska tillväxtprioriteringar fastställdes ökade den amerikanska driftshöjningen betydligt under 2019.
  • Det har ökat sin globala nätverkskapacitet till stor del och uppnått mer än 2019 miljoner paketleveranssiffror per dag under 32 under högsäsongen.
  • Genom att lansera UPS Flight Forward har det fått fullt godkännande för det första flygbolaget som driver en drönare från FAA.
  • Det har ökat mångfalden i företaget genom att ändra styrelsens och ledningsgruppens struktur.

Abney, som tidigare fungerade som Vice President of Operations (COO) sedan 2007, har hanterat logistik-, hållbarhets- och teknikprocesser samt alla nivåer i UPS-transportnätet. Före sin roll som COO ledde han strategiska initiativ för att öka företagets globala logistikkompetenser som president för UPS International. Han har också varit involverad i många globala förvärv och fusioner under sin karriär, som Coyote, Marken, Fritz Company, Sonic Air, Stolica, Lynx Express och Sino-Trans i Kina. Abney började sin karriär på UPS 1974 medan han fortsatte sin utbildning vid Delta State University och började först arbeta som pakethanterare på en liten anläggning i Greenwood.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar