Support och ytterligare tidsmeddelande till små och medelstora företag mot Corona-virus från minister Varank

ministerstöd från koronavirus från koronavirus
ministerstöd från koronavirus från koronavirus

Industriminister och Mustafa Varank tillkännagav det tredubbla skyddspaketet som kommer att skydda små och medelstora företag mot den nya typen av coronavirus KOVID-19. Minister Varank sade att de kommer att stödja upp till 3 miljoner TL per företag för lokal produktion av produkter som desinfektionsmedel, skyddskläder, skyddsglasögon, mask, handskar genom KOSGEB. Minister Varank sa: ”Vi skjuter upp fordringar på KOSGEB i tre månader. Vi kommer också att ge KOSGEB-projekt ytterligare fyra månader. ” sade han.

INSPIRERAD INNE


Efter det ekonomiska stabilitetsskyddspaketet som tillkännagavs av president Recep Tayyip Erdoğan och utplacerar en 19 miljarder lira-resurs för att mildra effekterna av utbrottet av KOVID-100 arbetar ministerierna också för att stödja den verkliga sektorn.

ETANOL krävs

På begäran av industriministeriet hade Energimarknadsnämnden upphävt skyldigheten att blanda 19 procent etanol till bensin i tre månader för att uppfylla det ökande desinfektions- och kölnkravet på grund av KOVID-3 med inhemsk produktion.

3 FOTPLAN

Ministeriet har lanserat en ny studie mot KOVID-19-utbrottet som skakade världen. Den lanserade en stativplan genom den berörda institutionen för ministeriet, KOSGEB.

Effekterna av utbrottet upp till skölden

Minister Varank förklarade detaljerna i sin plan och sa: ”Vi har lagt till nya produkter i vår produktlista inom ramen för KOSGEB: s TEKNOYATIRIM-stödprogram. Våra företag som producerar produkter som desinfektionsmedel, skyddskläder, skyddsglasögon, masker och handskar med inhemska anläggningar kommer att kunna dra nytta av KOSGEB: s TEKNOYATIRIM Support Program. De kommer att kunna dra fördel av detta program tills det meddelas av myndigheterna att risken för utbrott har försvunnit. ” sade han.

STÖD TILL 6 MILJON TL

Varank uppgav att företagen kommer att förbereda sina projekt relaterade till dessa produkter och sa: ”Vi kommer att stödja dessa projekt upp till 6 miljoner TL. 4 miljoner 200 tusen TL av detta kommer att ersättas. ” han talade.

VI MÅSTE MED TILLVERKARE

Varank sade att de noggrant följer utvecklingen på marknaderna och sade: ”Efter att KOVID-19 spridit sig över hela världen, var det en naturlig efterfrågan på de produkter vi lagt till i listan. Vi kontaktade tillverkarna, nämligen företag och små och medelstora företag, för att möta efterfrågan. Med det stöd vi ger kommer vi att bidra till att möta den ökande efterfrågan på dessa produkter. Tyvärr kommer vi också att förhindra spekulationer från vissa opportunister. ” sade han.

ANVÄNDNINGAR START

Varank sade att de har börjat ta emot ansökningar och sa: ”Under den här perioden går vi igenom en extraordinär process, KOSGEB-styrelser kommer att fatta beslut snabbare än vanligt och kommer att bestämma vilka projekt som ska stöttas på kort tid. Betalningar kommer att göras omedelbart. ” han talade.

BETALNINGAR TILL 30 JUNI

Med betoning att paketets andra del är att skjuta upp KOSGEB-fordringar, sade Varank: ”Vi har skjutit upp sina fordringar till den 30 juni 2020 inom ramen för KOSGEB: s återbetalningsbara stöd. Vi har skjutit upp betalningar av små och medelstora företag i denna situation till KOSGEB i tre månader fram till 30 juni 2020. ” sade han.

ANTAL VILLKOR ÄNDRAS INTE

Varank underströk att alla avbetalningar som företagen kommer att återbetala uppskjuts, ”Antalet villkor kommer inte att förändras. Inget juridiskt intresse kommer att debiteras. Våra små och medelstora företag, som tidigare gynnades av KOSGEB: s utskjutningsbeslut, kommer också att dra nytta av detta beslut. ” han talade.

PROJEKTER SKAL INTE STÖRAS

Med uppgift om att KOSGEB erbjuder projektbaserat stöd genom olika program, liksom att stödja entreprenörer, sade Varank: "Vi kommer att ge ytterligare tid upp till fyra månader till företag som behöver uppfylla sina projektlängder eller skyldigheter för företagsprogram efter 11 mars 2020. Projekten kommer därför inte att avbrytas. ” sade han.

INGEN KRAV FÖR STYRELSENS BESLUT

Varank sade att företag måste begära ytterligare tid och sade: "Vi har påskyndat beslutsprocessen och vi kommer att tillhandahålla tidsförlängning till små och medelstora företag som begär dem omedelbart utan behov av ett nytt styrelsebeslut."

VI ANVÄNDER ALLA INSTRUMENT

Med betoning på att denna rätt kan utövas från de officiella myndigheterna till tillkännagivandet att effekterna av utbrottet av KOVİD-19 har försvunnit fortsatte Varank: Vi är ett av de första länderna som reagerade mot utbrottningsrisken för KOVID-19. Som ministerium började vi vidta de åtgärder vi kommer att vidta medan vi ligger vid Kinas gränser. Våra företag påverkas naturligtvis av denna epidemi som sprider sig till världen. Vi vet vad som måste göras för att skydda våra små och medelstora företag och vi började implementera dem. I denna process och efter att effekterna av denna epidemi har försvunnit i världen kommer vi att fortsätta använda alla instrument vi har för att säkerställa kontinuitet i produktionen.

FULL STRUGG

Påminde om att president Recep Tayyip Erdoğan tillkännagav paketet för ekonomisk stabilitetsköld efter samordningen av Coronavirus-samordningsmötet, sa Varank: ”Vi kämpar mot KOVID-19, offentlig, privat sektor, universitet. Våra läkare, sjuksköterskor försöker hålla viruset under kontroll genom att arbeta dygnet runt. Under vår president ledar alla våra ministerier en stor ansträngning. ” sade han.

GEMENSAMT MIND

Med betoning på vikten av medborgare med hänsyn till officiella uttalanden fortsatte Varank enligt följande: Den bästa åtgärden vi alla tar är att skydda oss själva. Såvida det inte är nödvändigt för detta, om vi inte har ett nödvändigt villkor, låt oss inte lämna våra hem. Låt oss hålla sociala avstånd. Låt oss inte särskilt lita på spekulativa uttalanden på sociala medier. När vi agerar med ett gemensamt sinne är det uppenbart att vi lätt kommer att övervinna alla hinder, låt oss hålla denna tro vid liv.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar