Fahrettin Koca: 32.000 XNUMX ny hälsopersonal kommer att rekryteras

Turkiet hälsovårdsminister - Dr. Fahrettin Koca
Turkiet hälsovårdsminister - Dr. Fahrettin Koca

Enligt uttalandet från hälsominister Fahrettin Koca om den direkta sändningen i dag kommer 32.000 XNUMX hälso- och sjukvårdspersonal att utses snabbt för att säkerställa en effektiv strid med coronavirus.


Hälsominister Fahrettin Koca: ”Vi arbetar med att förbättra lönerna för vårdpersonal. Vi inkluderar 32 tusen personal. I den här processen betalar vi den extra betalningen av vår arbetande hälso- och sjukvårdspersonal till 20 procent. Vid en tidpunkt då det fanns en pandemi, vet vi att det fanns företag som försökte utnyttja och raid gjordes i lager hos tillverkare och säljare. Intensiv lagring sågs. Från och med idag började vi göra kontrakt genom att ringa alla företag en efter en. Hittills har vi kommit överens med XNUMX företag. ”

Vilka trupper som ska köpas

Frågor om hur och under vilka förhållanden ansökningarna kommer att göras för rekrytering av 32.000 XNUMX hälso- och sjukvårdspersonal som kommer att rekryteras av hälsoministeriet kommer att bestämmas under de kommande dagarna.

Fahrettin Koca konstaterade att rekryteringen av den personal som ska föras till hälsoministeriet kommer att genomföras inom en vecka, och uttalade att alla sjukvårdspersonal också kan använda statens pensionat.

Stöd från kinesiska experter för koronar krig

Enligt uttalandet från minister Koca kommer fjärrstöd att erhållas från kinesiska läkare. Han konstaterade att det kommer att vara lättare att kämpa mot coronavirus, tack vare erfarna läkare som ständigt kommer att stödja fjärr, meddelade ministern också att snabba diagnostiska kit också distribueras till våra sjukhus.

Detaljer om rekrytering för supportpersonal för Coronavirus-kriget

18.000 anställda vårdpersonal kommer att rekryteras med den centrala placeringen som ska göras av ÖSYM enligt KPSS-poängen som ska anställas i servicenheterna i den provinsiella organisationen för vårt ministerium.

 • 11.000 sjuksköterskor,
 • 1.600 XNUMX av dem är barnmorskor,
 • 4.687 XNUMX hälsotekniker / hälsotekniker,
 • 14.000 XNUMX fast anställning (städtjänster, skydds- och säkerhetstjänster och klinisk supportpersonal)
 • psykolog,
 • Socialarbetare,
 • biologer,
 • audiologist,
 • Barnutveckling,
 • dietister,
 • sjukgymnast
 • Arbetsterapeut och arbetsterapeut
 • Tal- och språkterapeut,
 • perfusionists,
 • Hälsofysiker

Ansökningar den 26 mars

Efter att preferenshandboken har publicerats på ÖSYM: s webbplats kan kandidaterna göra val mellan 26 mars och 1 april 2020.

För meddelanden, följ hälsovårdsministeriets generaldirektorat för förvaltningstjänster och ÖSYM-webbplatsen.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar