Kampen mot koronarinfektionen fortsätter i Ankara

Kampen med en epidemi av coronavirus fortsätter i Ankara
Kampen med en epidemi av coronavirus fortsätter i Ankara

Ankara Metropolitan Municipality fortsätter sin kamp mot coronavirus-epidemin. Metropolitan borgmästaren Mansur Yavaş sade att de kommer att stödja medborgare 65 år och äldre, som efterlyste "HomeKal" efter deras utegångsförbud.


Med hänsyn till medborgare som är 65 år och äldre via sina sociala mediekonton tillkännagav borgmästare Yavaş att de hade hyrt motorcykeltjänster för att arbeta på 17 marknader och filialer, och att alla behov av medborgare som ingår i detta omfattning skulle tillgodoses. ASKİ kommer att genomföra vattenbelastningsprocessen för de abonnenter som är 65 år och över, som har en vattenmätare med kort, från och med tisdagen den 24 mars. Metropolitan kommuns team arbetar dygnet runt för folkhälsa, desinficerar dagligen i offentliga områden och offentliga institutioner och organisationer, särskilt kollektivtrafikfordon.

Ankara Metropolitan Municipality fortsätter sin kamp mot koronavirusepidemin utan att bromsa ner.

Genom att öka desinfektionsarbetet för folkhälsa genomför Metropolitan Municipality också nya åtgärder för medborgarnas behov. Ankara Metropolitan-borgmästare Mansur Yavaş meddelade i sitt uttalande på sina sociala mediekonton att de dagliga marknadsbehoven för medborgare 65 år och över, vars utegångsförbud infördes och kallas för "HomeKal", skulle tillgodoses genom motorcykelbud som hyrs av Metropolitan Municipality.

MOTORCYKEL Couriers hyres ut

Borgmästare Yavaş, som delade listorna över 17 marknader och filialer i Ankara i första hand, både på sina sociala mediekonton och på Metropolitan kommuns webbplats, talade med medborgarna 65 år och över med följande ord:

”Mina kära landsmän, först och främst komma till er alla. Jag hoppas att vi kan komma igenom dessa dåliga dagar tillsammans, för hand. Som det är känt infördes utegångsförbud vid 65 års ålder. Våra förhandlingar med marknadskedjorna fortsätter att tillgodose behoven hos de i nöd. Snart publicerar vi dem alla med deras plats, adressinformation, filial och kontaktinformation. Du kan enkelt få det du vill ha. Vi har också förhandlingar med budfirma. Som kommun kommer vi att försöka hjälpa dig med dina behov. Vår kommuns praxis när det gäller hemserviceområden fortsätter fortfarande. Dessutom fortsätter vår varma mattjänst för de 20 XNUMX familjerna som lever under hungertröskeln. Jag hoppas att du kommer att överleva dessa dåliga dagar utan skada. Tillsammans kommer vi att gå hand i hand. Jag erbjuder respekt för er alla. ”

Avdelningen för Metropolitan kommuns sociala tjänster kommer att betala avgifterna för de kurirer som är anslutna till Federation of All Motorcycles med Motorcyklar. I enlighet med socialkommunens förståelse kommer Metropolitan Municipality att tillhandahålla denna tjänst kostnadsfritt för medborgare som är 65 år och äldre, och även förhindra att kurirerna tar med sig dagslön till sina hem i denna process.

Çağdaş Yavuz, ordförande i Federation of All Anatolian Motorcycles Couriers, som samlades framför Metropolitan Municipality och uppgav att de är redo för tjänst, sa:

”För det första kommer vi att servera med 100 bud. Vi kommer att fortsätta med fler kurirer beroende på ökad efterfrågan. Vi har en plikt som en federation. Fram till det delvisa utegångsförbudet för medborgare som är 65 år och äldre och som har kroniska sjukdomar är över, tar vi deras mat och grundläggande behov som beställts från marknaderna mellan 12.00-17.00. För närvarande har alla restauranger och enheter stängts, och våra motorcykelbud har också varit arbetslösa. Vår borgmästare har också tagit över denna situation och i alla fall har våra kurirer haft möjlighet att ta hem pengar dagligen. Vi erbjuder vår tacksamhet och tack till vår president. ”

Ankara kommunfullmäktige uppmärksammade också vikten av samarbete mellan All Anatolian Motorcycling Couriers Federation, Local Markets Association och Retailers Association, tack vare Metropolitan kommuns stöd för motorcykelkurer i huvudstaden, där det krävde "HomeKal".

MATSTÖD TILL PAPPERSAMLARE

Efter förbudet mot uppsamling av papper i huvudstaden inom ramen för bekämpningen av utbrottet av coronavirus började matstöd ges i regionerna där dessa människor bor tätt efter instruktioner från president Yavaş.

Mustafa Koç, chef för kommunala polisavdelningen, uppgav att de utförde desinfektion i området där papperssamlarna, som bor i Şirindere-området i Çiğdem-distriktet, gav följande information:

”Det här är en plats där cirka 600 papperssamlare bor. Papperssamlare utgör båda den största riskgruppen individuellt och utgör ett allvarligt hot mot överföringen och spridningen av viruset. Av den anledningen har vi förbjudit att samla in papper. Vi har matat papperssamlarna som kommun. Vi har skapat ett system för att möta deras mat med sina familjer på morgonen och kvällen varje dag. Vi kommer att dela ut mat med deras familjer till 5 200 personer som bor i XNUMX olika regioner. Vi desinficerar området de befinner sig i och de insamlade papperet varje dag. Enligt forskarna är virusets längsta levande område på papper. Tills vi har en permanent lösning kommer vi att förhindra offer och eliminera spridningen av risken. ”

Abdülkadir Aşık, som gynnades av livsmedelsbistånd förberett och distribuerat i BELPA-köket, sa: ”Vi kommer inte att samla in papper längre på grund av viruset. Vi utsätts för en familj, men kommunen tänkte på oss och lämnade oss inte hungriga och törstiga. Jag vill tacka Metropolitan Municipality mycket. ”En annan papperssamlare Ceylan Avcı sa:” Vi samlar inte in skrot och papper längre. Kommunen tar mat till oss och gör regelbunden sprutning till denna region ”, tackade Metropolitan Municipality.

Seyfettin Aslan, chef för avdelningen för hälsofrågor, sa också att de har startat desinfektion i tio regioner där gatodjur som matas av frivilliga djurälskare finns i hela staden.

LÄTT TILL 65-ÅR OCH ÖVER HUSBYGGARE FRA ASKI

Metropolitan Municipality, som har infört nya åtgärder mot hotet om epidemi, kommer att börja ladda vatten på kortmätare för bostadsabonnenter 65 år och över från och med tisdagen den 24 mars.

Som en del av den tjänst som 65 år och äldre abonnenter som inte kan gå ut kan använda genom att nå Başkent 153 eller (0312) 616 10 00, kommer ASKİ-team att utföra vattenbelastningsprocessen för abonnenterna med kortvattenmätaren på deras adresser.

ASKİ, som informerar sina prenumeranter dagligen via textmeddelanden (sms) och varningar och arbetar dygnet runt, har beslutat att skjuta upp stängningsprocessen för bostadsabonnenter på grund av epidemisk sjukdom i två månader. ASKİs generaldirektorat, som fortsätter att öppna vatten för 24 tusen bostadsabonnenter som tidigare har stängt sitt vatten på grund av sina obetalda skulder, har bytt till utnämningssystemet för verksamheten i centrum från och med den 2 mars. abonnenter www.aski.gov.t är Tillkännage att du kan boka tid på ASKI; Den nya prenumerationen, prenumerationsändring, konstruktionsprenumeration och abonnemangs evakueringsprocedurer, prenumerationsavbrytning, fakturaklagom, räknarförändring (ansökan om felbrott), fakturaförfrågan och betalningstransaktioner kommer också att göras online.

MASS TRANSPORTFORDON Desinficeras varje dag

Miljöskydds- och kontrollavdelningen och stadens estetiska avdelningsgrupper, som utför intensivt desinficeringsarbete i offentliga institutioner och organisationer i hela staden, desinficerar kollektivtrafikfordon varje dag.

Medan teamet för stadens estetiska avdelning utför rengöring med speciella desinfektionsmedel, särskilt på gator och huvudvägar, särskilt i stadsmöbler och hållplatser, utsätts ANKARAY, Metro och EGO-bussar, taxibilar och minibussar dagligen för desinfektion med instruktioner från president Yavaş.

Med uppgift om att de är nöjda med desinficeringsarbetet som pågår på minibusshållplatserna, sa Fatih Özden, som är en välfylld hantverkare, ”Detta virus har orsakat stora problem för oss alla i hela landet. Vår borgmästare Herr Mansur Yavaş gör våra fordon desinficerade dagligen. Våra fordon är i hygien. Jag tackar honom för våra butiksinnehavares räkning. ”Ender Yılmaz sa:” Först vill vi tacka Mansur Yavas, vår borgmästare för desinfektion. Desinficering av våra fordon sker dagligen, sade han. Murat Karakoca uttalade att allmänhetens förtroende har ökat tack vare denna service från Metropolitan Municipality och sa: ”Våra människor kan köra i fordon på ett säkert sätt. Vi tackar vår kommun och vår borgmästare Mansur Yavas för deras insatser. ”

Fortsättning av desinficeringsprocessen till taxibilarna i Kızılay Güvenpark Taxi-lagringsområde, BELPLAS A.Ş. Taxihandlare som tackade städteamen uttryckte sin tillfredsställelse med denna tjänst på följande sätt:

  • Dursun Göloğlu: ”Som taxichaufför vill vi tacka vår borgmästare i Ankara Metropolis Mansur Yavaş. Våra fordon måste sprutas mot viruset varje dag och sprutas varje dag. ”
  • Ensari Güzelyurt: ”Jag hoppas att vi kommer att komma igenom dessa dagar. Vi är mycket nöjda med den här tjänsten. Vi vill att det ska göras varje dag för både oss själva och våra kunder. ”
  • Levent Altınok: ”För att betjäna folket i Ankara bättre följer och stöder vi detta beslut som tagits av vårt samhälle och Ankara Metropolitan Municipality. Vi försöker göra vårt bästa som taxichaufför för att betjäna folket i Ankara under bättre förhållanden. Jag vill tacka vår Ankara Metropolitan Municipality för att vi tillhandahöll denna tjänst. ”

Metropolitan Municipality, som utför kontinuerliga desinficeringsarbeten från idrottsanläggningar till byggnader för icke-statliga organisationer, domstolar, militära enheter, polisenheter, kommunala servicebyggnader, sjukhus och huvudboutarder, bedriver desinfektionsarbete med ekologiska finfördelningsverktyg i Altındağ Önder Område och slumområden där syriska medborgare bor intensivt.

Den här bildspelet kräver JavaScript.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar