MTB: s ordförande Özdemir: 'Container Port Project tillhör Mersin'

mtb president ozdemir tillhör containerportprojektet myr
mtb president ozdemir tillhör containerportprojektet myr

Mersin Commodity Exchange President Abdullah Özdemir uppgav att projektet, som tidigare kallades "Mersin Container Port", ingick i presidentens årliga program som "platsbestämning som ska göras i östra Medelhavsområdet".


Det finns flera projekt som direkt eller indirekt berör Mersin i det årliga presidentprogrammet 2020. Dessa inkluderar:

Åtgärd 335.3. Järnvägen Konya-Karaman-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep kommer att färdigställas och tillgångarna till tillverkningsindustrin till hamnarna Adana, Mersin och İskenderun underlättas.

Åtgärd: Adana-Mersin 3: e och 4: e linjekonstruktionen och 1: a och 2: e linjen rehabilitering, Çukurova Airport Connection-projekt kommer att påbörjas byggandet.

Åtgärd 336.2. I den östra Medelhavsregionen byggs en viktig lastport med fokus på transitering, som kommer att vara porten till Mellanöstern och Centralasiens geografi.

Åtgärd: Platsbestämning kommer att göras i östra Medelhavsområdet och undersökningsprojektstudier kommer att slutföras.

Åtgärd 338.2. Çukurova Airport kommer att slutföras och dess anslutning till huvudnätverket kommer att tillhandahållas.

Åtgärd: 65 procent fysisk realiseringsnivå uppnås i de pågående infrastrukturarbetena på Çukurova Airport. Överbyggnadsanläggningarna kommer att anbudas inom PPP: s räckvidd.

Åtgärd 339.3. Çukurova Regional Airport Connection Road kommer att slutföras.

Åtgärd: Çukurova Regional Airport-anslutningsväg kommer att slutföras.

Åtgärd 339.5. Erdemli-Silifke-Taşucu-13, som ger anslutningen mellan östra Medelhavsområdet till den västra Medelhavsområdet. Regional gränsstatsväg och Alanya-Gazipaşa-5. Regional gränsstatsväg (Mediterranean Coastal Road) kommer att slutföras.

Åtgärd: Erdemli-Silifke-Taşucu-13. Regional gränsstatsväg och Alanya-Gazipaşa-5. Arbetet kommer att slutföras på den 21 km stora delen av Regional Border State Road (Mediterranean Coastal Road).

Åtgärd 339.8. Adana South Ring Road, som kommer att betjäna anslutningen mellan Adana och Osmaniye Organised Industrial Zone och Ceyhan Industrial Specialization Region till Yenice Logistics Center och Mersin Port, kommer att slutföras.

Åtgärd: Byggarbeten kommer att slutföras på 6 km avsnitt av Adana South Ring Road.

Vice president Fuat Oktay betonade tidigare att projektet tillhör Mersin

Özdemir, jag tror att vi bland dessa projekt, som är av stor vikt för vår stad, bör omedelbart fokusera på Container Port-investeringar. För det relaterade projektet kommer "platsbestämning göras i östra Medelhavsområdet och undersökningsprojektstudier kommer att slutföras." klara beskrivningen.

Emellertid namngavs denna investering som ”Mersin Container Port” i den tionde utvecklingsplanen. Om vi ​​inte gör några åtgärder för att bestämma platsbestämningen som Mersin, kommer provinser som Adana och Hatay i östra Medelhavsområdet att vilja göra anspråk på detta projekt.

Dessutom, när Lütfi Elvan, ordförande för plan- och budgetutskottet, tog upp frågan under de elfte utvecklingsplanförhandlingarna, hade vår vice ordförande, Fuat Oktay, redan betonat att projektet tillhör Mersin.

Vi har inte råd att förlora Container Port Project som Mersin

Hamnen är hjärtat i Mersin-ekonomin. Därför är hamnen ett oumbärligt inslag i varje framtida projektion för vår stad. Med Container Port Project kommer vår stad att gå långt mot att bli ett logistikcenter.

Dessutom har utvidgningen av hamnkapaciteten nu blivit en nödvändighet för Mersin. Följaktligen har vi inte råd att förlora detta projekt, som har varit i investeringsplanerna i många år, som Mersin.

Vi måste vara alla Mersin En kropp

Med detta faktum bör Özdemir skapa en effektiv lobbyingstyrka inte bara för Container Port Project utan också för alla våra investeringar i Mersin. Att uppnå de mål som ingår i det årliga programmet i termer av vår stad, och också utforma nya projekt som inte ingår i detta program men som Mersin behöver beror på vår agerande som stad.

Vi har makten att åstadkomma detta genom att arbeta i samordning med all stadens dynamik, särskilt ägandet av vår stat. Men med denna vision kan vi säkerställa att Mersin utvecklas vidare inom alla områden, från ekonomin till välfärdsnivån, från kvaliteten på det sociala livet till sysselsättning och inkomstkapacitet. använda uttryck.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar