Melbourne opererar spårvagn

melbourne spårvagnslinje drivs med solenergi
melbourne spårvagnslinje drivs med solenergi

Melbourne, huvudstaden i delstaten Victoria, som har titeln att vara den näst största staden i Australien, började driva hela spårvagnsnätet i staden med solenergi.


Neoen Numurkah solkraftverk, som officiellt öppnades förra veckan, genererar 100 förnybar energi procent för att driva stadens enorma spårvagnsnätverk. Denna anläggning byggdes för att ge 255 tusen megawattimmar el till det nationella energinätet varje år. Projektet finansierades under det australiensiska arbetarpartiets Solar Trolley Initiative.

Tack vare detta projekt kommer invånarna i Melbourne att ha både renare spårvagnar och mer bekväm samvete. Det koldioxidutsläpp som ska minskas av det nya solkraftverk som byggs motsvarar att ta bort 750 tusen bilar från vägarna eller plantera cirka 390 tusen träd. Victoria, Melbourne, huvudstaden, har satt sitt mål för förnybar energi med 2025 procent fram till 40 och 2030 procent fram till 50. Detta solprojekt anses vara ett viktigt steg som tagits i detta avseende.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar