Gunsel B9 Introducerad till TRNC: s inhemska bil

kktcs inhemska bilpistolen b infördes
kktcs inhemska bilpistolen b infördes

"Günsel", den inhemska och nationella bilen i den turkiska republiken norra Cypern, introducerades med organisationen som hölls på Girne Elexus Congress Center. Den första modellen av Günsel, producerad av turkiska ingenjörer och formgivare med 10 års arbete och 1,2 miljoner arbetstimmar i kroppen av Near East University, producerades i gula, blå och röda färger som symboliserade jord, himmel och flagga för TRNC. Design och inredning av Günsel B9 uppskattades mycket.


Premiärminister Ersin Tatar, 3: e presidenten Dr. Dervis Eroglu, Republiken Turkiet ambassadör i Nicosia, Ali Murat Başçer, vice premiärminister och utrikesminister Kudret Ozersay, utbildningsminister Nazim Cavusoglu, finansminister mogen Amcaoğlu, inrikesminister Aysegul Baybars Kadri, offentliga arbeten och transportminister Tolga Atakan, ekonomi och energiministern Hassan Taçoy, Minister för turism och miljö Dt. Ünal Üstel, jordbruksminister och naturresurser Dursun Oğuz, minister för arbets- och socialförsäkring Faiz Sucuoğlu, huvudopposition Republikanska turkiska partiets president Tufan Erhürman, turkcypriotiska fredskorpsbefäl generalmajor Sezai Öztürk, säkerhetsstyrkets befälhavare Tuğgeneral Altan Er och vice ordförande för republikanska församlingen Zorlu Cirka 3 XNUMX gäster från Turkiet och utomlands deltog i promotionsnatten för Günsel, där Töre deltog.

Nära East University, styrelseordförande Dr. İrfan Suat Günsel: ”Vår far är Dr. Drömmen om Suat Günsel; Från designen tillsammans har vi förvandlats till verklighet genom att arbeta dag och natt med en kropp, ett hjärta och stor tro. ”

Nära East University, styrelseordförande Dr. İrfan Suat Günsel höll ett tal på natten där Günsel B10, som utvecklades av turkiska ingenjörer med 9 års FoU och designstudier, introducerades. Drömmen om Suat Günsel; Från design till FoU, från teknik till teknik tillsammans, förvandlade vi till verklighet genom att arbeta dag och natt med en kropp, ett hjärta, med stor tro; Vi lever med ära, stolthet och glädje av att kunna dela GÜNSEL med dig, vårt land, vårt land och vårt hemland och att introducera det för världen på ett starkt sätt. ”

Att uttrycka att förverkligandet av ett stort projekt som Günsel är en av de mest värdefulla indikatorerna för Near East Universitys vetenskap som producerar kraft. Dr. İrfan Suat Günsel sa: "Nära East University och Girne University har blivit de största och mest utvecklade universiteten i geografin och har tagit sin plats bland de respekterade universiteten i världen. Det har den tekniska infrastrukturen och den akademiska utrustningen som kommer att genomföras samtidigt, nästan två tusen artiklar publicerade i internationella indexerade tidskrifter och 385 projekt som pågår. ”

Produktionskapaciteten för Günsel, vars serieproduktion börjar 2021, kommer att uppgå till 2025 tusen fordon årligen 20. På natten till lanseringen av Günssels första modell B9 presenterades kampanjmodellen för den andra modellen J9, som har hållits hemlig fram till idag, för gästerna. Utvecklingsprocessen för J9, som är utformad som en SUV, planeras vara klar 2022 och prototypfrämjandet planeras. Nära East University, styrelseordförande Dr. I presentationen av İrfan Suat Günsel över en natt uppgavs att massproduktionen av den andra modellen J9-modellen kommer att starta 2024.

Günssels omvandling av den turkiska republiken norra Cypern till ett av de autoexporterande länderna kommer att skapa ett stort språng för landets ekonomi. Å ena sidan kommer Günsel att tillhandahålla en stor mängd exportintäkter till TRNC med de bilar som den kommer att exportera utomlands, och bränslebesparingar som Günsel kommer att tillhandahålla, som används inhemskt, kommer att minska mängden importerat bränsle kraftigt. Av denna anledning har Günsel potentialen att kraftigt minska underskottet i utrikeshandeln genom att ge ett dubbelriktat bidrag till TRNC-ekonomin. De exportintäkter som det kommer att skapa, den ekonomi som kommer att upprättas av fordonsleverantörsindustrin och sysselsättningen som ska tillhandahållas gör Günsel till ett av de viktigaste loken i TRNC-ekonomin.

Premiärminister Ersin Tatar: ”Som den turkiska republiken norra Cypern har vi vuxit fram stora stora namn och stora hjältar. Alla bör erkänna att Suat Günsel, som har arbetat i många år sedan kampen, och arbetat för Turkiska republiken norra Cypern, är en av dessa hjältar. Det finns många negativa problem för vårt Cypern i östra Medelhavet. Framgångshistorien som har undertecknats här har generat negativa talare. Eftersom vi är framgångsrika, är vi framgångsrika barn i en framgångsrik nation, som omfamnar sitt land, tror på perfektion och har talang. Här är Turkiska norra Cypern! Idag bevittnar vi historia. Günsel kommer att ge ett stort bidrag till vårt lands export, sysselsättning, ekonomi och utveckling. Jag vill tacka Günsel-familjen, som har uppnått denna stora framgång. ”

3. Ordförande för TRNC Derviş Eroğlu: ”Vi lägger grunden för University of Near East med Suat Günsel under mitt premiärministerium. Sedan den dagen har så mycket mark lagts av Suat Günsel och hans familj att vi har glömt numret. Suat Günsel har strävat efter det bästa i alla projekt från universitet till sjukhus. Günsel Family kan bara vara stolt över de projekt där signaturen har ökat. Må din framgång vara permanent. ”

Ambassadör Republiken Turkiet Ali Murat Başçer Nicosia: ”Världens bilmarknad är vid en ny vägkorsning. Turkiets president Mr Recep Tayyip Erdogan, Turkiet inhemska bil som han sade vid mötet den 27 december tOGGer introducerade idag, alla är lika kommer in den här tävlingen. Günsel, undertecknat av Near East University, kommer att skapa ett viktigt exempel för teknikutveckling, FoU och industriella projekt för alla våra universitet. Jag tackar uppriktigt alla beskyddare som bidrog. ”

Tufan Erhürman, president för det republikanska turkiska partiet: ”I dag bevittnar vi en dröm som går i uppfyllelse här. Jag tackar de som har upplevt denna stolthet. När jag besökte produktionsanläggningarna såg jag unga ingenjörer arbeta upphetsade i början av sina uppgifter. Jag tackar dem alla. Vi säger alltid att producenten inte försvinner. Günsel Family fortsätter att genomföra projekt som kallas omöjligt. Jag gratulerar hela familjen helhjärtat för deras framgång. ”

Kudret Özersay, vice premiärminister och utrikesminister: ”Den turkiska republiken norra Cypern och dess folk behöver mer än en framgångshistoria. Günsel är också en viktig inspirerande framgångshistoria. På vår stats vägnar vill jag tacka alla som undertecknade denna framgångshistoria, särskilt Günsel-familjen. En sådan investering kräver en fantastisk vision. Tillsammans med Günsel demonstrerade de hur stora Günsel-familjen och University of Near East University är. ”

Hasan Taçoy, ekonomi- och energiminister: ”Günsel är ett stort projekt för vårt lands ekonomi som vi måste tro och skydda till slutet. Suat Günsel, som hittills har väckt mycket viktiga värderingar till vårt land, har gett vårt land stort värde genom att drömma om sin lärare och hennes familj och arbeta hårt för att förverkliga denna dröm. Världen förändras. Det är mycket attraktivt att ha ett elbilprojekt som kommer att produceras från solen som ett solland. Därför måste vi skydda detta projekt, som vi har bevittnat från att förvandlas till en dröm.

Minister för arbets- och socialförsäkring Faiz Sucuoğlu: ”När jag pratade med min lärare Suat Günsel för år sedan berättade han för mig att han en dag skulle producera en bil. När jag sa till honom att det inte var lätt sa han att han skulle göra mina drömmar till verklighet. Här bevittnar vi realiteten av denna dröm. Günsel historia, som började med 10 ingenjörer och fortsätter med 100 ingenjörer idag, kommer att nå tusentals ingenjörer under de kommande åren. Günsel kommer att bana väg för oss att hålla vår ungdom i landet med den sysselsättning den kommer att skapa genom att bidra till att minska ungdomsarbetslösheten, som har nått 19 procent i vårt land idag. ”

SOLAR MED Siffror

Günssels första modell B9 är en 100-procentig elbil. Fordonet, som kan resa 350 kilometer på en enda laddning, tillverkades genom att kombinera 10 936 140 stycken totalt. Fordonets motor är 100 kW. Hastighetsgränsen för Günsel B8, som kan nå 9 km per timme på 170 sekunder, är elektroniskt begränsad till 9 km per timme. Günsel B20s batteri kan laddas på bara 7 minuter med hög hastighet. Om standardladdning används är denna tid 100 timmar. Ett avtal tecknades med över 1,2 leverantörer från 9 länder för produktion av Günsel B28, där mer än 800 ingenjörer tillbringade XNUMX miljoner timmar i utveckling.

Elbilar ökar sin vikt på den globala fordonsmarknaden varje år. Antalet sålda elbilar i världen 2018 var 2 miljoner. Elbilsförsäljningen, som förväntas nå 205 miljoner år 10, förväntas nå 2030 miljoner 28 och 2040 miljoner 56. Elbilar kommer att fånga 2040 procent av fordonsmarknaden 57.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar