Myndighet till JPMorgan för Osmangazi Bridge och Gebze Izmir motorvägsförsäljning

jpmorgana myndighet för osmangazi bridge och gebze izmir motorvägshandel
jpmorgana myndighet för osmangazi bridge och gebze izmir motorvägshandel

Otoyol Yatırım AŞ, som genomförde driften av motorvägen Gebze-Izmir, som diskuterades i stor utsträckning med rundturskostnaden mellan Istanbul och Izmir för bilar vid dess öppning, godkändes som konsult för den internationella investeringsbanken JPMorgan.


Information om tillstånd erhölls från fyra källor nära ämnet.

Turkiet, en av de största infrastrukturprojekt, inklusive broar Osmangazi Gebze-Izmir motorväg anbud Nurol I april 2009, Özaltın, Makyol, Astaldi och vann Gocay konsortium av företag.

Projektet, som har en sammanlagd investeringskostnad på 7.3 miljarder dollar, finansierades med 4.96 miljarder dollar lån, 1.5 miljarder dollar eget kapital och 800 miljoner dollar netto tidigt rörelseresultat.

En källa med direkt kunskap om ämnet uppgav att efter godkännandet av JPMorgan kommer potentiella köpare att utvärderas, "Hur mycket aktier som kommer att säljas beror på köpare, pris och ränta."

JPMorgan kommenterade inte ämnet, medan Otoyol AŞ inte fick något svar vid tidpunkten för att skriva nyheten.

Italienska Astaldi, som hade en andel på mindre än 19 procent i projektet, förklarades konkordat genom att påverkas starkt av nedgången i den italienska byggbranschen. I detta sammanhang hade närvaro i Turkiet av Astaldi förra året i Istanbul i slutet av den tredje bron kommit överens om att sälja 33 procent av aktierna i den turkiska partner.

Medan Otoyol Yatırım A.Ş. hade 26.98 procent av Nurol İnşaat och Özaltın, hade Astaldi 18.86 procent och Göçay hade 0.2 procent.

I början av förra året tillkännagavs att försök gjordes för att fastställa värdet på motorvägen Gebze-Izmir och att välja konsulter för att bestämma potentiella köpare.

YAVUZ SULTAN SELİM BRIDGE TILL KINESEN

Med den fond som skapades av sex kinesiska företag i december återspeglades den i pressen, där den kommer att köpa 51% av den tredje Bosphorus-bron och norra Marmara Highway. De aktuella företagen är: China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway och Anhui Expressway.

688.5 miljoner dollar

Konsortiummedlemmar kommer att spendera 688.5 miljoner dollar för partnerskap. Den största partner i projektet kommer att vara China Merchants Expressway med en andel på 31 procent. CMU med 20% andel, Zhejiang och Jiangsu Expressway med 17.5%, Sichuan Expressway med 7% och Anhui Expressway med 7%.

3 BILLION DOLLAR

Bredden på Yavuz Sultan Selim Bridge, vars tornhöjd är 322 meter, är 59 meter. Bron har ett spann på 1.408 2 meter och dess totala längd är 164 3 135 meter. Investeringskostnaden är XNUMX miljarder dollar. Yavuz Sultan Selim Bridge har en daglig XNUMX XNUMX fordonspassgaranti. (Reuters)Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar