Çiğli spårvägsprojekt godkänd av ministeriet

cigli tram-projekt fick godkännande från ministeriet
cigli tram-projekt fick godkännande från ministeriet

Ministeriet för transport och infrastruktur godkände Çiğli spårvagnsprojekt. Efter att projektet har godkänts av ordförandeskapet börjar anbudsarbetet och byggprocessen.


En annan fas har gått i Izmir Metropolitan Municipality Çiğli Tram Line Project. Çiğli Tram Line Project, som ingår i Izmir Master Transport Master Plan, godkändes av generaldirektoratet för infrastrukturinvesteringar under ministeriet för transport och infrastruktur. Cirka 11 kilometer långa projekt kommer att presenteras för ordförandeskapets strategi- och budgetdirektorat. Efter ordförandeskapets godkännande kommer ett anbudsförfarande att göras.

Karşıyaka och anslutningen till İZBAN Çiğli spårvagnslinje kommer att slutföras på cirka 2,5 år. hat, Karşıyaka Det kommer att vara en fortsättning av spårvagnen. För att säkerställa integrationen av linjen med İZBAN kommer cirka 300 meter anslutningsbro att byggas som kommer att korsa ringvägen. Förutom spårvagnslinjen kommer det att finnas gång- och cykelleder på bron.

Transport till sjukhus, universitet, industri

Det kommer att finnas spårvagnsstationer framför Çiğli Regional Training Hospital och İzmir Katip Çelebi University. Linjen kommer också att passera genom Çiğli Ata Sanayi och Atatürk Organised Industrial Zone (AOSB). Medborgare som tar spårvagnen från Alaybey kan resa till Çiğli utan avbrott. Således kommer fordonstrafiken att minska.

Särskilt tack till Tunç Soyer för Dağ

Izmir Metropolitan Municipality borgmästare Tunç Soyer tackade också AK-partiets vice ordförande och Izmir vice Hamza Dağ, som kom i drift under godkännandeprocessen för projektet. Han delade sitt sociala mediekonto och sa: "Goda nyheter har kommit för Izmir och Çiğli. Vårt projekt för Çiğli spårvagn har godkänts av transportministeriet. Jag är tacksam till transportministern Mehmet Cahit Turhan i början och till Izmir biträdande Hamza Dağ, som följde projektet inför ministeriet. ”

14-stationen kommer att

Linjen kommer att bestå av 14 stationer. Linjens bredd är 7,2 meter. Huvuddelen av rutten planerades som en dubbel linje, som passerar genom de mittersta refugierna på befintliga gator och vägar. Projektets första fas Karşıyaka Från Çevreyolu Station kommer det att täcka Ataşehir och Çiğli İstasyonaltı, Çiğli İZBAN Station och Çiğli Regional Training Hospital med anslutningsbron. Det kommer att finnas fyra stationer i detta 3 meter långa scen.

Den andra etappen kommer att starta från Ataşehir Mahallesi och följa Ata Sanayi-vägen, Katip Çelebi universitet, Ata Sanayi-rutten och slutar vid Çiğli Regional Training Hospital. Det kommer att finnas 7 stationer i detta steg, som är 500 10 meter lång.

İZMİR TRAMVAY-KART


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar