Om Burkina Faso Railway

Om burkina faso rail
Om burkina faso rail

Burkina Faso är ett marklöst land som ligger i den västra delen av den afrikanska kontinenten. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana och Elfenbenskusten utgör landets granngrannar (medurs från norr). Landet, som tidigare var en koloni i Frankrike, fick självständighet 1960 under namnet Upper Volta. Som ett resultat av politiska osäkerheter under perioden efter oberoende inträffade kupp, den 4 augusti 1983 under ledning av Thomas Sankara, landets namn ändrades till Burkina Faso som ett resultat av revolutionen. Landets huvudstad är Ouagadougou.

Burkina Faso Railway


Det finns en järnvägslinje som kallas Abidjan - Niger-linjen i Burkina Faso, som förbinder huvudstaden och handelsstaden Abidjan med huvudstaden Ouagadougou. Denna process, som var orolig för Burkina Faso, som är ett land på grund av bristen på inbördeskriget i Elfenbenskusten, spelar en viktig roll i transporten av landets kommersiella produkter till havet. För närvarande utförs både gods- och persontransporter på denna linje. Under Sankara-perioden, även om de nödvändiga ansträngningarna gjordes för att förlänga linjens längd till staden Kaya för att bära de underjordiska rikedomen som hittades här, avslutades dessa aktiviteter med slutet av Sankara-perioden.

Burkina Faso flygbolag

Endast 33 av de 2 flygplatserna i hela landet har asfaltbanor. Ouagadougou flygplats, som ligger i huvudstaden Ouagadougou, som också är den största flygplatsen i landet, och flygplatsen i Bobo-Dioulasso, är de två flygplatserna i linje med landets internationella standarder.

Landet äger ett nationellt flygbolag med namnet Air Burkina med huvudkontor i huvudstaden Ouagadougou. Efter att företaget grundades den 17 mars 1967 under namnet Air Volta, började det att utföra de flygningar som utfördes av företag med ursprung i Frankrike, och företagsnamnet nationaliserades i enlighet med Sankara-revolutionerna i landet. Som en av deltagarna i Burkina Faso privatiserades en del av Air Burkina-företaget 2002 på grund av den finansiella konkursen i Air Afrique, som drivs av många afrikanska länder tillsammans med Frankrike.

Förutom inrikesflyg organiserar Air Burkina flygbolag ömsesidiga flygningar till sju olika länder. De länder där internationella flygningar genomförs är: Benin, Elfenbenskusten, Ghana, Mali, Niger, Senegal och Togo.

Burkina Faso Highway

Det finns 12.506 2.001 km vägar över hela landet, varav 2001 XNUMX km är belagda. I utvärderingen som gjordes av Världsbanken XNUMX utvärderades Burkina Fasos transportnät som bra, särskilt med dess förbindelser till länderna i regionen, Mali, Elfenbenskusten, GAna, Togo och Niger.

Burkina Faso transportnätverkskarta

Burkina Faso transportnätverkskarta

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar