IETT: s kvinnoförare vid hjulet!

Kvinnas trupper vid rattet
Kvinnas trupper vid rattet

3 kvinnliga förare som lyckades med tentamen och genomgick 9-månadersutbildning av IETT började arbeta idag.


Efter beslutet från Istanbul Metropolitan Municipality (İBB), president Ekrem İmamoğlu om skyldigheten för kvinnliga förare på bussar, flyttade generaldirektoratet för IETT.

9 av de kvinnliga chaufförerna som fick examen och lyckades med utbildningarna började sina uppgifter efter linjeträningen de slutförde. Kvinnliga förare uppgav att de är nöjda med att tjäna Istanbulites och uppgav att de kommer att göra sitt jobb noggrant.

TEORETISKA OCH TILLÄMPDA TRÄNNINGAR GIVA

Generaldirektoratet för IETT introducerades för de kvinnliga förarkandidaterna i utbildningarna. Teoretiska och tillämpade utbildningar gavs i tre månader för att förbättra busskörningen, yrkeskunskap, färdigheter, attityder och beteenden hos kandidaterna.

Kandidatorienteringsträningsprogram, fordonsfrämjande utbildning, brand- och allmän säkerhetsutbildning, simulatorkörträning, säker och defensiv körteknikutbildning, certifierad grundläggande förstahjälpsträning, tillämpad linjeutbildning gavs i programmet. Kandidaterna underkastades också masterprogram för utvärdering av förare. 9 kvinnliga förare som lyckades med alla utbildningar hade rätt att ta ratten på vägarna i Istanbul. Studier fortsätter att öka antalet kvinnliga förare.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar