TÜVASAŞ och ASELSAN kommer att arbeta tillsammans för nationell elektriskt tågproduktion

Aselsan kommer att arbeta med Tuvasas för nationell produktion av elektriskt tåg
Aselsan kommer att arbeta med Tuvasas för nationell produktion av elektriskt tåg

Ett avtal tecknades mellan TÜVASAŞ och ASELSAN, där National Electric Train Set kommer att byggas inom ramen för 12-investeringsprogrammet som publicerades 2020 februari 11 och utarbetades i enlighet med de elfte utvecklingsplanens mål. Enligt detta avtal kommer ASELSAN att producera kritisk utrustning i produktionen av National Train.


Utarbetad i enlighet med de elfte utvecklingsplanmålen inom ramen för 2020-investeringsprogrammet; Sedan 11, ytterligare Höghastighetståg Set från utlandet kan inte erhållas och den nödvändiga tågsätt Turkiet Wagon Industry Co. Det beslutades att produceras i (TÜVASAŞ). I linje med president Recep Tayyip Erdogans beslut beslutades att TÜVASAŞ, som producerar inhemsk och nationell produktion, kommer att stödja inhemska företag.

Nationella elektriska tåguppsättningar kommer att slutföras i år

Det fick veta att ASELSAN kommer att stödja National Electric Train Set, som avslutades av TÜVASAŞs design- och produktionsarbeten efter tillkännagivandet av ministeren för transport och infrastruktur Cahit Turhan, som uppgav att prototypen för National Electric Train Sets kommer att slutföras på skenorna i år. Inom ramen för det nya avtalet har man fått veta att ASELSANs National Electric Train Sets kommer att producera motor och elektroniska komponenter lokalt. På tal om projektet sa Cemal Yaman, ordförande för Railroad-Business Union Branch: "Inom ramen för offentliga investeringar 2020 kommer 45 elektriska tåguppsättningar att produceras av generaldirektoratet för TÜVASAŞ. Detta är en enorm investering för oss och det är viktigt för TÜVASAŞs framtid. Jag vill tacka vår ordförande Recep Tayyip Erdoğan för hans stöd och transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan och TÜRK-ŞŞ ALLMÄNDE ordförande Ergün Atalay och TÜVASAŞ: s generaldirektör İlhan Kocaaslan.

TÜVASAŞ fortsätter att arbeta med den första nationella och inhemska elektriska tåguppsättningen och förbereder sig för att tillverka Milli Tren med lokala anläggningar. Nationaltåget tillverkat i TÜVASAŞ är designat med en aluminiumkropp och syftar till att vara den första i den här funktionen. 160-fordonsuppsättningen med en hastighet på 5 km / h med hög komfortfunktioner är utformad i enlighet med intercity-resan. Dessutom är det nationella tåget utformat för att tillgodose alla behoven hos passagerare med funktionshinder.

Tekniska specifikationer för National Electric Train Set

 • Max hastighet: 160 km / h
 • Fordonskropp: aluminium
 • Räckvidd: 1435 mm
 • Axelbelastning: <18 ton
 • Ytterdörrar: Elektromekanisk dörr
 • Pannväggdörrar: Elektromekanisk dörr
 • boggi: Driven boggi och icke-boggi-boggi på varje fordon
 • Kurvradie: 150 m.Minsta
 • Gauge: SV 15273-2 G1
 • Drivsystem: AC / AC, IGBT / IGCT
 • Passagerarinformation: PA / PIS, CCTV
 • Antal passagerare: 322 + 2 PRM
 • Belysningssystem: LED
 • Luftkonditioneringssystem: SV 50125-1, T3 Klass
 • Strömförsörjning: 25kV, 50 Hz
 • Utetemperatur: 25 ° C / + 45 ° C
 • TSI-överensstämmelse: TSI LOCErPAS - TSI PRM - TSI NOI
 • Antal toaletter: Vakuumtyptoalett System 4 Standard + 1 Universal (PRM) toalett
 • Rita rampaket: Automatisk koppling (typ 10) Semi automatisk kopplingJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar