25 9 löpande verksamheten planeras starta logistikcenter i Turkiet

Turkiyede den planerade logistikcentret började den löpande verksamheten till u
Turkiyede den planerade logistikcentret började den löpande verksamheten till u

Turkiet, logistikcentra för att ställa in $ 1 biljon export infrastrukturen i projektet inleddes. 25 av de 9 planerade logistikcentren startade driften. De två logistikcentren, vars konstruktion var klar, var klar för öppning.


Transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan meddelade att cirka 2019 miljoner ton last transporterades från logistikcentra under 1.7. Minister Turhan betonade också att intermodal infrastruktur kommer att upprättas för den hastighet som ger mervärde till e-handel med logistikcentra.

Turkiet, cirka 1 miljarder dollar på lång sikt syftar till att etablera ett nytt genombrott inom logistik infrastruktur för att stödja exporten. Inom denna ram har logistikcentra tagit ett viktigt uppdrag inom exportorienterad logistikinfrastruktur. I de planerade transportinvesteringarna blev järnvägarna prioriterade bland lägena. Transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan lade särskilda förklaringar till Istanbul Ticaret om logistikcentrumens aktuella status, enligt vilka kriterier de gjordes och deras mål.

INTEGRATION TILL INTERNATIONELLT SYSTEM

hans arbete på logistikcentra i ministeriet för transport och infrastruktur, Republiken Turkiet 2007, turkiska staten järnvägar (TCDD) har inlett kanalen. Vad är nuvarande situation och mål nu?

Som en vägkorsning på vägen mellan världens ekonomiska centra och råmaterialresurser har vi gjort betydande investeringar inom området transport och logistik för att vårt land ska få ekonomiska, politiska och kulturella vinster av den potential som det geografiska läget erbjuder. På samma sätt har vårt land en betydande erfarenhet på området internationell vägtransport och har nått makten att konkurrera med andra länder på världsmarknaderna parallellt med den snabba utvecklingen och tillväxten det har uppnått under de senaste åren med sin flotta struktur, antalet transporter det bär och dess effektiva integration i det internationella systemet. det har blivit. Idag verkar turkiska transportörer i en bred geografi, inklusive Kazakstan och Mongoliet i öst, Portugal och Marocko i väster, Sudan, Oman och Yemen i söder, Norge, Sverige och Finland i norr och bidrar till vår handel.

KOMBINERAD TRANSPORTAKTIVITET

När vi tittar på den allmänna bilden har transport- och logistikbranschen blivit en av de grundläggande byggstenarna i världsekonomin och internationell handel, som blir mer och mer globaliserade och integrerade idag. Just nu har vi satt upp ett mål för vårt land att bli ett viktigt handelscenter i internationell handel. Från och med Kina genom Kazakstan och Azerbajdzjan till Turkiet och därifrån är ansluten till Europa, kom vi till kontoret vi försöker förbättra den centrala korridoren sedan den första dagen. Med megaprojekt ökar vi nyttan och vikten från transportkorridoren som passerar vårt land. Dessutom samlar vi alla transportsätt under ett tak för att svara på transportbehovet från Anatolien, Kaukasus, Centralasien och Kina. Med kombinerad transport säkerställer vi att lasten transporteras i en enda transportenhet med minst två transportmetoder utan behov av omlastning. Till exempel väg + järnväg eller väg + sjöväg ... Genom att tillföra värde till landets ekonomi med kombinerad transport får vi billigare och säkrare transporter. För att utveckla denna typ av transport och tillhandahålla alla tjänster som logistikindustrin behöver, implementerar vi logistikcentra.

9 LOGISTIKCENTER ÖPPNA

När vi tittar på våra mål; Halkalı (Istanbul), Yesilbayir (Istanbul), Tekirdag (Çerkezköy), Köseköy (İzmit), Filyos (Zonguldak), Bozüyük (Bilecik), Hasanbey (Eskişehir), Gökköy (Balıkesir), Çandarlı (İzmir), Kemalpaşa (İzmir), Uşak, Kaklık (Denizli), (Kahramanmaraş), Palandöken (Erzurum), Yenice (Mersin), Kayacık (Konya), Kars, Boğazköprü (Kayseri), Karaman, Yyidere (Rize), Tatvan (Bitlis), Sivas, Mardin, Habur. Byggandet av centrumet planerades. Från och med 25, 2019 logistikcentra; Uşak, Samsun (Gelemen), Denizli (Kaklik), Izmit (Köseköy), Eskişehir (Hasanbey), Balıkesir (Gökköy), Kahramanmaraş (Türkoğlu), Erzurum (Palandöken) och Istanbul (Halkalı) sattes i drift. Byggandet av logistikcenter Mersin / Yenice och Konya / Kayacık slutfördes och klargjordes för öppning. Byggarbetena för logistikcentra i Kars och Izmir / Kemalpaşa fortsätter.

Framsteg gjordes med 80 procent i Kars logistikcenter. Byggnadsarbeten för logistikcentret İzmir / Kemalpaşa utförs också av generaldirektoratet för infrastrukturinvesteringar. Cirka 9 miljoner ton last transporterades i 2019 logistikcentra som öppnades under drift 1.7. Med införandet av alla logistikcentra kommer cirka 35.6 miljoner ton extra transport att tillhandahållas till den turkiska logistikindustrin. Dessutom kommer 12.8 miljoner kvadratmeter öppet utrymme, lageryta, behållarlager och hanteringsområde att fås.

KONKURRENSKRAFT ÖKA

Kan vi också ingå fördelarna med logistikcentra för landets ekonomi? Varför behövs logistikcentra? Vilket uppdrag åtar de sig vid e-export och e-handel?

Tillsammans med den ekonomiska tillväxten i världshandeln observerades det att tidsfaktorn blev framträdande i flödet av varor från producent till konsument, och hanteringen av transport-, lagrings- och distributionscentra ökade gradvis genom att påverka globaliseringens produktionssektor. I detta sammanhang har logistikcentra, som ses som hjärtat i modern godstransport och som utvecklar kombinerad transport integrerad med alla transportsystem, blivit viktiga. Speciellt ökar den betydande utvecklingen av elektronisk handel vikten av dessa centra. Dessa centra bidrar också till utvecklingen av kombinerad transport genom att bidra till den kommersiella potentialen och den ekonomiska utvecklingen i regionen där de är etablerade, vilket ökar konkurrensen bland de företag som verkar i regionen. Logistikcentra ökar transport- och logistikföretagens konkurrenskraft genom att använda effektivare logistiksystem, samtidigt som transport- och personalkostnaderna minskas. Speciellt på den hastighetspunkt som tillför värde till elektronisk handel kommer den intermodala infrastrukturen att upprättas och den kommer också att säkerställa att transporterna överförs från motorvägen till järnvägen och sjövägen.

Det möjliggör optimering av logistikkedjan, lastbilanvändning, lageranvändning och arbetskraftorganisation. Det kommer också att medföra en betydande ökning av den totala affärsvolymen för transportoperatörer. Det kommer att ge stöd för att flytta godstransporter ut ur staden, minska stadstrafiken och minska trafikstockningar och olyckor. Det kommer också att ge ett viktigt bidrag för att stödja minskning av miljö- och trafikföroreningar.

INSTÄLLNINGSKRITERIER AV LOGISTIKCENTRUM

Vilka kriterier beaktas vid fastställandet av logistikcentra?

Vi gör viktiga studier samtidigt som vi bestämmer faktorer som området och storleken på de logistikcentra som ska fastställas. Först identifierar vi mark och infrastruktur som är lämplig för tekniskt lämplig expansion. Vi undersöker den geografiska platsen, naturstrukturen och situationen för markanvändning. Vi tittar på närheten till järnvägen och anslutningarna till havet och luftvägarna, om några. Vi överväger kombinationen av olika transportsätt och intermodala transportmöjligheter. Dess närhet till OIZ: er (organiserade industriområden) i regionen och antalet industrier är också av stor vikt för oss. Vi undersöker också urbaniserings- och planeringsbeslut, regionala industriella utvecklingsplaner och den ekonomiska utvecklingen av närmiljön. Men vårt generaldirektorat för förordningar om transporttjänster förbereder för närvarande ett utkast till "Förordning om platsval, etablering, godkännande och drift av logistikcentra". Med denna förordning kommer vi nu att få en överenskommelse med rutinerna och principerna för val av plats, etablering, godkännande och drift av logistikcentra.

Rekordtillväxt med liberalisering på järnvägen

Tågoperatörer i den privata sektorn transporterade 2018 miljoner ton gods med tåg under 2.7. Den privata sektorn, som ökade sin last med järnväg till 2019 miljoner ton 4.2, ökade lastvolymen med 55.5 procent. Således ökade andelen privata sektorer inom järnvägsfrakt till 12.7 procent.

Transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan avgav också viktiga uttalanden om omvandlingsprogrammet från transport till logistik och liberaliseringspraxis inom godstransporter på järnväg. Minister Turhan fortsatte sina svar på frågorna från Istanbul Ticaret enligt följande:

MÅL I TRANSFORMATIONEN

Vilken roll spelade logistikcentra i omvandlingsprojektet från transport till logistik?

Som det är känt påverkar fraktpriset för produkten eller råvaran i industrisektorn företagens investeringsbeslut och konkurrenskraft. Att öka potentialen för investeringar i tillverkningsindustrin är bara möjlig genom att öka logistikmöjligheterna och uppnå nivån på logistikkostnader som kan konkurrera med världen. Vi har det här programmet, Turkiets export för att uppnå tillväxt och mål för hållbar utveckling, för att öka bidraget till vår tillväxtpotential inom logistiken en snabb tillväxt under de senaste åren och vi siktar på att skrivas in Logistics Performance Index bland de 15 länder. Därför fokuserade vi i programmet på lagstiftning, utbildning, tull, infrastruktur och att öka konkurrenskraften hos företag som verkar inom sektorn för att göra effektiv och effektiv planering inom logistikområdet. stärka den internationella ställning Turkiet logistiken Med detta program kostar minskning av logistiken i den totala kostnaden för belastningen av industriprodukter och konsumtion av de färdiga produkterna på marknaden, strävar vi efter att förkorta transporttiden. Logistikcentra är huvudfaktorn i förverkligandet av dessa mål.

INVESTERINGSPLANER

Järnvägen har en viktig plats i investeringar i logistikcentrum. Vilken väg kommer att följas i järnvägsinvesteringar under den kommande perioden? Vad görs för att öka järnvägstakten i godstransporter?

Faktum är att järnvägarnas betydelse på denna punkt är stor och prioriterad. Likaså logistik generalplanen av denna anledning Turkiet är bland de prioriterade områdena järnvägarna i de investeringar vi räknar läget. Men vi gjorde en investeringsplan för att täcka andra lägen. Vid denna punkt, förutom Ankara-Sivas Ankara-Izmir YHT-linjer, gör vi Gaziantep-Mersin, Eskişehir-Antalya-järnvägen, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli-linjer. Också inom detta räckvidd Halkalı-Kapıkule järnväg, Konya-Karaman-Yenice järnväg, Gebze-Istanbul flygplats-Halkalı Den tredje Bosphorus Bridge (Yavuz Sultan Selim Bridge) kommer att byggas på rutten. Kars Exchange Station, Air Cargo Operations Center, Filyos Port, utgångsporten till Svarta havet, kapacitetsförbättringar, elektrifiering, signalisering och kapacitetsförbättringar samt OIZ genom att ansluta linjer till hamnar och kritiska anläggningar i järnvägarna. vi lägger.

Andel av privat sektor ökar till 12.7 procent

Under 2017 har "liberaliseringsmodellen" implementerats i järnvägar för att effektivt utnyttja förvaltningen av den privata sektorn. Vad är dagens situation inom godstransporter? Hur utvärderar du den privata sektorns intresse?

Generaldirektoratet för transport av TCDD, som inrättades efter liberaliseringen, hade en total godstransport på 2019 miljoner ton under 29.3, medan den totala godstransporten för andra järnvägsföretag registrerades som 4.2 miljoner ton. Totalt transporterades 33.5 miljoner ton järnvägsfrakt. Medan den privata sektorns järnvägstransport var 2018 miljoner ton 2.7 var den 2019 miljoner ton under 4.2. Den privata sektorns totala järnvägsfrakt ökade från 9.5 procent till 12.7 procent. Denna kurs förväntas öka under de kommande åren. Medan andelen järnvägssektor inom godstransporter var 2017 procent 4.3, ökade denna takt till 2018 procent 5.15. Med lasttransportresultaten 2019 kommer järnvägssektorns andel att öka ytterligare. Detta är en process och kommer att ge ett viktigt bidrag till sektorns stora språng, liksom inom luftfarten. Detta bidrag kommer att öka inte bara antalet gods och passagerare utan också kvaliteten på våra järnvägar. (İtohab är)

Turkiet Railway Logistics Centers Map


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar