TÜGİAD President Şohoğlu: Vi bör växa med fokus på industri och jordbruk

tugiad president sohoglu vi bör växa med fokus på industri och jordbruk
tugiad president sohoglu vi bör växa med fokus på industri och jordbruk

Unga affärsmän Association of Turkey (TUGIAD) Ordförande Anil Alirıza Şohoğl, en presskonferens på huvudkontoret träffade journalister på konferensen. Vid mötet där utvärderingarna av 2019 förklarades undersöktes också 2020-ekonomin.


Från och med 2020 verksamhet och planering av TUGIAD sade Anil in Alirıza Şohoğl "grundades 1986 TUGIAD Turkiets första och enda internationella, som heter" Turkiet ", sade en ung affärsmän Association. Istanbuls centrum, Ankara, Bursa Çukurova och Ege finns grenarna. Medan 850 medlemmar verkar i cirka 60 sektorer, har det representativa kontor i åtta länder. Turkiets ekonomi med en handelsvolym på cirka $ 8 miljarder. Vi har 50 miljarder dollar export med våra 850 medlemmar.

Şohoğlu konstaterade att de gick in i 2018 under en period då ekonomin stod som en kniv efter valutakockchocken, "Vi bestämde vår huvudsakliga produktion utomlands som en krympande ekonomi och riktade vår väg till export. Vi gjorde resor för exportgrindar. Vi samarbetade med DEİK och TİM. Vi har besökt 2019 länder på 12 månader. Vårt syfte med dessa resor var att genomföra den del av vad vi kan göra där. Vi undertecknade ett gemensamt protokoll med TBCCI i England. Många av våra vänner började exportera i England. Vi höll ett toppmöte med unga företagare i G10 i Japan. Bryssel deltar generalförsamling JA lobby ämnen fokuserade på Turkiets anslutning till Europeiska unionen ", sade han.

300 studenter på väg till Europa

Şohoğlu talade om de projekt som TÜGİAD har genomfört och sa: ”Vi etablerade ett företag som finansierades av TÜGİAD-medlemmar för fyra år sedan. Med denna fond upprättad av 4 vänner fortsätter vi att investera i Start Up. År 30 kommer TÜGİAD att vara riktad utomlands. Vi börjar dra nytta av Europeiska unionens projekt. Ett av dem är Erasmus + -projektet. I detta projekt skickar vi 2020 studenter till praktikplatser i Europa. Vi tryckte också på knappen för att stödja kvinnliga företagare. Vi kommer att finansiera dessa projekt från Europa. Vi kommer att stödja entreprenörer med "Lämna ditt spår med ditt åsikt-program" som anordnas av Ankara Branch. Şohoğlu delade sin kritik om universitet och sa: ”Det finns inte så många universitet. Utbildningens kvalitet har minskat. Oskolade personer föddes. Utbildningsinstitutionerna bör uppdatera sig själva. Inget mellanliggande yrke. Enligt den officiella siffran finns det 300 miljoner syriska och 5 miljoner afghaner. Det finns ett flyktingproblem i landet. Detta utlöser arbetslöshet. ”

Bostads- och fordonsförsäljningen ökade

bedömning om Turkiets ekonomi delar också Alirıza Şohoğl ovannämnda "De åtgärder som vidtagits i slutet av 2019 tillväxttakten har börjat vända uppåt igen. Turkiets ekonomi $ 180 miljarder en låg siffra för landet exporten 80 miljoner. Trots dessa nackdelar väckte räntesänkningen och minskningen av dessa intressen den inhemska marknaden. Vi förstår också detta från bostads- och bilförsäljning. SCT- och momsrabatter hjälpte också i den meningen. ”

Şohoğl av "Turkiet är ett dynamiskt land som väcker uppmärksamhet på vikten av offentliga besparingar för ekonomin. Vi måste uppmärksamma centralbanker snarare än utländska finansinstitut. Republiken Turkiets centralbank är viktigare för affärsmannen. Aktuella uppgifter av intresse för oss från Turkiet växer 3-5 procent per klick kommer att visa kanske sjunka ytterligare. Vi måste spendera de heta pengarna vi tar på produktion och teknik. ”

Den privata sektorn bör stödjas för att minska ungdomsarbetslösheten

Turkiets största problemet är att Şohoğl arbetslösheten påpekar att en av de "27 procent ungdomsarbetslöshet till utgång. Vi gick in i 2020 med 14 procent arbetslöshet. När vi gjorde detta investerade vi inte i det. Turkiets privata sektorn som stöder politik måste följa om man vill uppfylla sina fem procent tillväxt. Vi växer redan 5 procent med allmänheten. Det bör tillhandahållas i den privata sektorn. Turkiet måste avstå från att konsumera tillväxtmodell. Vi måste nu genomföra strukturreformer. Återvända till produktionsekonomin kommer detta land inte att uppleva växelkurschocken igen. Vi måste sätta vår tillväxtekonomi på en solid grund. Jag hoppas att vi inte kommer att se val förrän 2. Den politiska stabiliteten fortsätter. ”

Jordbruksekonomin bör ses över

President Şohoğlu betonade vikten av teknisk produkt- och industriorienterad tillväxt. ”Denna tillväxt sker med tekniska produkter och industrin. Vi kan inte växa med skuld och import. Turkiets jordbruksekonomi granskning lazım.biz produktionen måste vi skydda våra egna resurser. 11. Utvecklingsplan har meddelats. Det är en mycket exakt plan och en solid plan med fötterna på marken. Siffrorna är mer förutsägbara. Vi har inga problem med att diagnostisera. Vi har ett problem med applikationen. ”

Offentliga banker stödde ekonomin

Stohoğlu sade att privata banker inte kunde stödja ekonomin i denna process, ”Vi har sett att offentliga banker stöder ekonomin. Han gjorde mycket allvarliga bidrag. I september 2018 fick affärsmän inte ränta med 45 procent av privata banker. Offentliga banker blev dynamiska för ekonomin, och arbetslösheten kommer att bli en social explosion. Det finns inget sätt att lösa arbetslösheten. ”

USA valprocessen är en möjlighet för Turkiet

Murat Sağman på TÜGİAD Economic Consultants delade sina prognoser från 2020. Turkiets ekonomi är en stödjande miljö för överföring av mjölkning är en stor möjlighet för Turkiet, val miljön i USA, tillade han. "Direkta investeringar i Turkiet, 70 procent från Europa. Han sade att vi exporterar större delen av vår export till Europa, fortsatte Sağman med sina ord på följande sätt: ”Vår centralbank har sänkt räntan avsevärt. Uppskjuten efterfrågan kom in och försäljningen av bostadshus växer till liv. Att sänka centralbankens ränta är positivt, men att sänka det kan stödja inflationen. Det borde inte skapa en obalans. På valutasidan kan kostnadsinflation vara ett problem om vi växer snabbt på efterfrågesidan. Om vi ​​går till 13-14 måste vi öka intresset. ”

Jobb som genererar utländsk valuta måste undertecknas

Turkiet uppgav att två grundläggande problem Sağman "Vi har två stora problem med inflation och arbetslöshet. Arbetslösheten faller inte innan ekonomin växer 2-4 procent. Banksektorn bör öka med 5-15% i tillväxt. Banker bör vara i stånd att ge kredit till affärsmän så att investerare ser sin väg. Turkiska lira kan tappa värde lika mycket som inflationen. Den turkiska liran är för närvarande den minst värderade valutan efter Argentina. Det bör ökas för att ta med utländsk valuta-genererade jobb från utlandet. Att TL har tappat så mycket värde. Det undergräver denna situation när det gäller konkurrenskraft och avslutande inom olika affärsområden. Vår hjärnavfall är ifrågasatt. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar