TÜBİTAK Utvecklade vätgas- och elbilar

Tubitak utvecklade en väte- och elbil
Tubitak utvecklade en väte- och elbil

TUBITAK MAM och National Boron Research Institute (BOREN) utvecklade en ny inhemsk bil som drivs med vätebränsle och producerade två enheter.


Det utvecklade fordonet har en hybridmotor, den kan resa 300 kilometer med el och dess räckvidd ökas med 150 kilometer med vätebränsle.

Den använder bor som vätefälla i fordonet. Fordonet, som arbetar mycket tyst, har nollutsläppsvärde och accelererar till 100 kilometer på mycket kort tid. Fordonet drivs vanligtvis av en elmotor och använder vätebränsle när extra extra räckvidd krävs.

Jag gratulerar våra organisationer, TÜBİTAK MAM och National Boron Research Institute (BOREN) och önskar dem fortsatt framgång.

Om TÜBİTAK MAM

'' TÜBİTAK Marmara Research Center (MAM) grundades 1972 och fortsätter sin verksamhet på TÜBİTAK Gebze Campus i Kocaeli. Centret, som syftar till att vara ett världsledande center som producerar vetenskap och teknik och antar som en skyldighet att producera hållbara, innovativa, vetenskapliga och tekniska lösningar genom att göra tillämpad forskning, inom centrum, miljö- och renare produktionsinstitut, energiinstitut, genteknik och biotekniska institutet Det finns Food Institute, Chemical Technology Institute, Materials Institute och Earth and Marine Sciences Institute. ''

TÜBİTAK MAM, som är ett av världens ledande företag inom avancerad teknik med sin forskningskapacitet och kapacitet, forskningsinfrastruktur, världsstandardledning och operativa processer, erbjuder unika lösningar för offentliga, försvars- och privata institutioner och akademiska institutioner med sitt kundorienterade tillvägagångssätt. Dessa lösningar realiseras genom grundforskning, tillämpad forskning och utveckling, tekniköverföring, innovation, system- och anläggningsbyggnad, nationell standard och standardinställning, professionell konsultverksamhet och träningsverksamhet.

Om National Boron Research Institute

National Boron Research Institute (Boren), i Turkiet och brett för att användningen av bor produkter och teknologier i världen, nya bor tillverkning och utveckling för att se till att ge vetenskaplig miljö som krävs för forsknings användare inom olika områden, utnyttja bor och produkter och / eller göra forskning inom detta område Det inrättades med lag nr 4 av 6/2003/4865 för att bedriva vetenskaplig forskning, göra, samordna och bidra till dessa undersökningar i samarbete med offentliga och privata juridiska personer. BORENs uppgifter och organisation, som är en närstående institution för Turkiets ministerium för energi och naturresurser, omorganiserades i det 15: e kapitlet i presidentdekret nr 7 daterat 2018/4/48.

BOREN, som inledde sin verksamhet 2004, har tjänstgjort i den avdelning som tilldelades inom Central Laboratory of the Middle East Technical University fram till 2007. Sedan detta datum flyttade BOREN, som tjänade på 166: e våningen på campus Dumlupınar Boulevard, No: 10 Çankaya / ANKARA, som ägs av ministeriet för energi och naturresurser, till sin befintliga servicebyggnad i D-Blok den 08/07/2019. . Dessutom fortsätter den sin verksamhet i laboratoriet och pilotanläggningarna i BORENs FoU-center intill servicebyggnaden.

BOREN genomför och stödjer projekt och program inom borområdet, genomför vetenskapliga publikationer och organiserar aktiviteter och bedriver aktiviteter för kommersialisering av borprodukter genom att tillhandahålla samarbete och samordning med relevanta FoU- och branschorganisationer inom offentlig och privat sektor.

Kontakta Ilhami direkt


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar