Svar från icke-statliga organisationer på Göcek Tunnel Toll

reaktion från frivilligorganisationen på natttunnelavgiften
reaktion från frivilligorganisationen på natttunnelavgiften

De senaste vandringarna till Göcek-tunneln, som har blivit ett viktigt problem i regionen, orsakade reaktionen från icke-statliga organisationer. Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), TÜRSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen (FESO), Fethiye Drivers Room, Fethiye Hoteliers Association (FETOB), som gjorde ett gemensamt pressmeddelande, bad om att de sista höjningarna på upp till 50 procent skulle reduceras till en rimlig nivå.


Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), TÜRSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen, Fethiye Drivers Room, Fethiye Hoteliers Association (FETOB) höll en gemensam presskonferens fredag ​​24 januari. Ordförande för FTSO Osman Çıralı, Fethiye kammare för hantverkare och hantverkare Mehmet Soydemir, Fethiye kammare för förare Şaban Taşar, FETOBs ordförande Bülent Uysal deltog på presskonferensen för NGO: s räkning, och TÜRSABs ordförande Özgen Uysal avgav ett gemensamt uttalande.

NGOs noterade att det gemensamma uttalandet från den fångade 172 i 171 gratis motorvägstunnel i Turkiet på följande sätt:

”Den enda betalda tunneln i vårt land är Göcek-tunneln. Tunneln, som öppnades 2006 och har en total längd på 960 meter, drivs av ett privat företag med en bygg-drift-överföringsmodell i 25 år. Det har varit 30% till 50% höjningsgrader för tunnelns vägtullar. Efter de senaste vandringarna var personbilar skyldiga att passera genom att betala 18 TL och minibussar 30 TL tvåvägs vägtull. Dessa löner är långt över inflationen. Dessutom är det inte rätt att höja 30% till vissa fordon och 50% till vissa fordon.

I en miljö där en höjning av 15% görs även för minimilönen är det oacceptabelt för ett privat företag att göra en 50% -höjning, vilket ger rättfärdiga reaktioner i vår region. En medborgare som reser till och från Dalaman till Fethiye varje dag med de senaste vandringarna måste betala totalt 540 liratunnelavgift per månad. Du har kommersiella fordon, tror du.

För dem som inte vill använda tunneln genom att hitta vägtullarna höga finns det inte tillräckligt med riktningsskyltar för den gamla vägen, som är en alternativ väg, och det får de som inte känner till regionen att gå in i vägtullarna direkt.

Å andra sidan står även förare som använder bergsvägen som kallas ”den gamla vägen” inför en farlig väg. Denna smala och böjda väg, som inte är en delad väg, är mycket farlig eftersom den inte har skyddsbarriärer trots bristen på belysning, klippor och låga axlar. På den försummade vägen med otillräckliga väglinjer och trafikskyltar; Klippbitarna som faller på vägen i regnigt och blåsigt väder ökar också faran.

Vårt land, som har en unik geografi med sin historia, natur och kulturella struktur, är det sjätte landet som tar emot flest turister i världen. Cirka 6 miljoner utländska turister besökte vårt land 2019. De flesta turister som kommer till vårt land är värda i vår region.

Dessa höghastighetshöjningar på denna punkt påverkar alla sektorer som tjänar inkomster från turism, särskilt resebyråerna som överför våra gäster som kommer genom Dalaman flygplats till vår region.

Även om sektorsaktörerna försöker undvika att återspegla vandringarna för turisterna, presenterar vi för allmänhetens uppskattning hur de operatörer vars kostnader ökar dag för dag kan motstå detta.

branschföreträdare, arbetar för att få fler turister till vårt land varje år, är Turkiets begäran om att ompröva regleringen av arvoden enda tunnel.

Vi önskar att vår president lyssnar på våra röster och hoppas att han kommer att vägleda oss i denna viktiga fråga.

Om vi ​​sammanfattar våra krav som Fethiye Chamber of Commerce and Industry, Chamber of Maritime Trade, TURSAB, Fethiye Chamber of Merchants and Craftsmen, Fethiye Chamber of Craftsmen, som representerar våra medlemmar som arbetar med uppoffring för utveckling av turism;

  • De senaste vandringarna till tunneln bör omedelbart bringas till rimliga nivåer.
  • För dem som vill välja bergsvägen, som är ett alternativ till vägtullarna, bör vägskyltarna på korsningen vara mer synliga och ordnade för att locka förarens uppmärksamhet.
  • För dem som inte vill använda vägtullarna bör bergsvägen bibehållas såväl som modern och pålitlig som våra andra huvudvägar. ”


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar