Uttalande om "Channel Istanbul" av president Erdogan

kanal istanbul
kanal istanbul

President Recep Tayyip Erdoğan, som talade vid Gayrettepe-Istanbul Airport Metro-projektets första svetsceremoni, sa att vi till och med är sent på att göra Canal Istanbul-projektet.


Erdogan fortsatte sina ord på följande sätt: ”Erdogan sa att de har berättat för Kanal Istanbul många gånger sedan 2011, men sa att han kommer att berätta projektet ännu en gång, men han vet inte om det kommer att vara till nytta för dem som har ögon och ögon, de som inte hör och de som inte kan tala eller tala.

Erdogan uttryckte att i genomsnitt 45 tusen fartyg passerar Bosphorus varje år och 500 tusen människor reser mellan stadens båda sidor varje dag, och Erdogan betonade att trycket på Bosporen och människors trafik ökade varje år.

Erdogan uppgav att enligt Montreux Straits Convention är det inte möjligt att blockera den passerade kommersiella fartygstrafiken och sa:

”Men de vet inte ens var Montreux-konventionen handlar om. Oavsett om Kanal Istanbul ansluter Montreuxkonventionen eller inte, vet de inte om det. För det första har Kanal Istanbul ingenting att göra med Montreux-konventionen på distans. Tillämpningar som piloter och bogserbåtar är för närvarande inte tillräckliga för att förhindra olyckor i Bosporen. Eftersom vi inte kunde eliminera halsen, var vi tvungna att hitta en radikal lösning på problemet. När vi tittar på exemplen i världen ser vi att vattenvägar i Kanal i Istanbul är både vanliga och mycket lönsamma. Efter att ha lovat vår nation 2011 studerade vi vår lektion steg för steg. I själva verket är vi till och med sena med att göra Kanal Istanbul, ett av våra 2023 mål. ”

President Erdoğan uppgav att processer som geologisk, geoteknisk, hydrologisk forskning, våg- och jordbävningsanalys, trafikundersökningar, behov av infrastrukturförskjutning och miljökonsekvensstudier genomfördes inom ramen för de preliminära förberedelserna för projektet.

Erdogan uttryckte att över 34 forskare från 200 olika vetenskapsgrenar var involverade i dessa studier, och uttalade att det mest lämpliga av de 5 olika rutter som bestämdes för kanalen bestämdes och tillkännagavs till nationen, och längs denna väg genomfördes 304 geofysiska undersökningar på mer än 17 tusen meter vid 248 olika punkter. Han sa att det var gjort.

Erdogan sa att efter laboratorieexperiment och markarbeten har modelleringen av kanalen startats med världens ledande företag inom detta område, och den nuvarande etappen har uppnåtts med avslutande av ingenjörsprojekt och EIA-studier.

"Kostnaden för byggandet av Kanal Istanbul är inte 125 miljarder lira som någon sa, utan 75 miljarder lira nu." Erdogan sa, längs vägen två hamnar, en marina, ett logistikcenter, 7 broar, 2 järnvägar och 2 ljus Han noterade att järnvägssystemets linje kommer att äga rum.

Erdogan uppgav att endast 500 tusen bostäder kommer att tillåtas runt kanalen inom ramen för stadsomvandling, och att utgrävningen som kommer att ske under byggprocessen kommer att utvärderas med en metod som är specifik för detta projekt, och att staden kommer att skyddas från negativa effekter.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar