Konya Bicycle Master Plan får pris från UNESCO

konya cykel master plani unescodan fick priser
konya cykel master plani unescodan fick priser

Konya Metropolitan kommun har först tecknats med ministeriet Urbanism och miljö Bicycle Master Plan i Turkiet, vid en ceremoni på Unescos högkvarter i Paris tilldelades International Prize İdealkent.

International Idealkent Awards, som delades ut till de projekt som bidrar positivt till städerna och stadens invånare, delades ut vid en ceremoni som hölls vid FN: s organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO).

Innan prisutdelningen arrangerades av UNESCO: s huvudkontor i Paris hölls panelen med titeln Framtiden för städer och rollen för internationella organisationer för att stärka den lokala regeringen.

Şükrü Karatepe, vice ordförande i styrelsen för ordförandeskapets politik för lokala myndigheter, sade att lokala värden bevaras noggrant i städer och accepteras som en av de viktiga delarna av hållbar urbanisering.

KONYA METROPOLITANSKT UTVECKLING

Med mer än 550 kilometer cykelvägar gör Konya Metropolitan kommun i Turkiet, "Bicycle Transport Master Plan Project" tilldelades det internationella priset İdealkent; Konya Metropolitan kommuns vice generalsekreterare Furkan Kuşdemir fick utmärkelsen. Kuşdemir, i sitt tal vid ceremonin, "första gången i Turkiet med stöd av vår president, vår miljöministeriet och urbanisering kommer att fortsätta fram till år 2030, har vi förberett en cykel generalplan. Inom detta område kommer vi att öka de befintliga cykelvägarna till 780 kilometer i en planeringsram. Det är viktigt eftersom det är den första i Turkiet. Tack för utmärkelsen. ”

De prisbelönta projekten kommer att ställas ut i en vecka i UNESCO-byggnaden.

Gaye Doğanoğlu, tidigare vice ordförande för Europarådets lokala och regionala myndighetskongress, ordförande för Internationella rådet för rättvisa och jämställdhet (COJEP), vice ordförande för kongressen för lokala och regionala myndigheter i Europarådet Barbara Toce och Anna Magyar, vice borgmästare i Urbino, Italien Cioppi, generaldirektör för Institute of Urban Studies Emir Osmanoğlu, generalsekreterare för Institute of Urban Studies Yusuf Sunar deltog.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar