Konstnärlig touch på undergångar och broar och tomma väggytor i huvudstaden

konstnärlig touch på tomma väggytor med undergångar och broar i huvudstaden
konstnärlig touch på tomma väggytor med undergångar och broar i huvudstaden

Ankara Metropolitan Municipality tryckte på knappen för att rita estetiska, dekorativa och konstnärliga verk som är kompatibla med miljön på undergångar och broar och tomma väggytor i huvudstadens centrum och distrikt.

Med projektet genomfört av Institutionen för urban estetik, genomgångar, under broar och tomma grå betongväggar i staden; Konstnären började hitta sitt liv genom att vara utrustad med mönstren specifika för Ankara, som kom ut från målarborstarna.

Först, Elmadağ ingångsbron underpass och Kenan Evren Boulevard undergångar väggar, målaren olenol Karakaya och hans team har förvandlats till ett visuellt festmönster.

EST ÄSTETISKA RIKTNINGAR TILL KAPITALSTADEN ”

Selami Aktepe, chef för stadens estetiska avdelning för Metropolitan Municipality, sa att de noggrant utför under- och övergångar och trottoarer, räcken, stadsmöbler och belysningsarbeten som kräver underhåll, reparation och renovering i hela huvudstaden.

Aktepe sade att de har påskyndat ansträngningarna för att försköna Ankara och sade: ”Vi försöker få ansiktet till den ständigt förnyade och omarbetade staden som passar huvudstaden. I det här sammanhanget började vi implementera ett nytt projekt som inkluderar graffitiverk, särskilt landskaps- och porträttmålningar, för färgning av tomma grå murar i stadens centrum och distrikt. ”

“SPECIFIKA VÄRDEN FÖR KAPITALET I GATVÄGGAR”

Aktepe förklarade att värdena på huvudstadens flora och fauna främst kommer att avbildas inom projektets räckvidd och sade:

Först och främst, utöver värden som Anıtkabir, Ankara Castle, som symboliseras av Ankara, kommer ritningar av endemiska arter av växter och varelser som Love Flower, Ankara Flower, Ankara Cat, Ankara Angora Goat och Ankara Güvercini att dras. På detta sätt kommer vi att skydda de värden som är specifika för vår stad och göra dem mer kända. ”

DETALJER FÄRGER STADEN

Ankara Çiğdemi, Ankara White Pigeon och Turkish Flag målades på en platt betongvägg på 300 kvadratmeter totalt, under Elmada-ingångsbron och Kenan Evren Boulevard.

Under samordningen av målaren Şenol Karakaya varade 7 målare i 20 dagar. sa han.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar