Medborgare säger "Ya Kanal eller Istanbul" till Kanal Istanbul MKB-rapport

Bra festkanal Istanbul-projekt och verkligheten bakom dig organiserade panelen
Bra festkanal Istanbul-projekt och verkligheten bakom dig organiserade panelen

Medborgare som protesterade för godkännandet av projektets MKB-rapport kom samman i Sancaktepe. Människor som bildar en dubbelsidig mänsklig kedja på Sarıgazi-torget sa: "Antingen kanal eller Istanbul."


en dagEnligt nyheterna i; "IYI-partiet organiserade en panel med titeln" Kanal Istanbul-projekt och fakta bakom "vid Haliç Congress Center i Istanbul. Iral-partiets ordförande Meral Akşener och Istanbul Metropolitan kommuns borgmästare Ekrem İmamoğlu deltog i panelen. Professor i miljöteknik vid Hacettepe universitet. Dr. I panelen där Cemal Saydam höll ett tal, kallades AKP och sa "Ge upp detta projekt". När han talade vid panelen sa İmamoğlu: "Låt mig säga er att vi inte kommer att ha detta projekt."

Med dessa pengar görs 9 Marmaray

Ekrop İmamoğlu, borgmästare i Istanbul, påpekade att AKP-regeringen har lagt Kanal Istanbul på hyllan efter att den tillkännagav 2011 och förde den tillbaka till dagordningen år senare. I sitt tal sa İmamoğlu också: ”MKB-rapporten är avbruten och vi invänder. Invändningar ignoreras och rapporten godkänns. Du behöver inte övertyga mig, bara övertyga vetenskapens värld. Vi måste använda våra juridiska rättigheter till fullo. Vi förstör geografin som har funnits i tusentals år, det vänder sig inte tillbaka. ” İmamoğlu, som sa att 9 Marmaray är gjorda med de pengar som ska spenderas på detta projekt, fortsatte hans ord och sa: "Vi kommer inte att göra detta projekt, låt mig säga honom."

Jag kommer att använda min rätt att stämma

İmamoğlu sa i sitt tal föregående dag om godkännandet av MKB-rapporten för projektet, ”I MKB-rapporten har samhället, individer, IMM, andra institutioner, icke-statliga organisationer rätt att öppna en domstol inom ramen för nationell lag. Jag kommer personligen att utöva min rätt att öppna en domstol för denna fråga. Jag vet att samhället kommer att använda det på högsta nivå.

Talare vid panelen, prof. Dr. Cemal Saydam påpekade å andra sidan att Marmarahavet kommer att dö om projektet genomförs.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar