Kanal İstanbul godkänd för MKB-rapport

Intressant förslag till historiska monument i Istanbul
Intressant förslag till historiska monument i Istanbul

Miljöminister och stadsplanering Murat Kurum uppgav att de har utvärderat invändningarna under MKB-processen för Kanal Istanbul-projektet och godkänt MKB-rapporten idag.


Myndigheten svarade på frågor om Channel Istanbul-projektet och dagordningen i ministeriets byggnad.

Byrån sade att Kanal Istanbul är ett projekt som genomförs med ministeriet för transport och infrastruktur inom ramen för ministeriet för miljö och urbanisering.

”Det är projektet för att skydda och rädda Bosphorus, Bosphorus, som är århundradets projekt, där MKB-processen och planeringsprocessen genomförs av vårt ministerium och återuppbyggnadspraxis kommer att genomföras före ministeriet. Det är vår Bosphorus frihetsprojekt. Det är ett av Istanbuls civilisationsprojekt. Inom Canal Istanbul-projektet kommer vi att realisera smarta stadsapplikationer och vi kommer att genomföra en föredömlig urbanismmodell som inte överstiger 500 tusen invånare på båda sidor av kanalen, visar horisontell urbanisering. I dag, under MKB-processen, gjorde vi utvärderingar, utvärderade invändningarna och godkände vår MKB-rapport från och med idag. Vår plan på 1/100.000 5000 skala har avbrutits, vi förbereder planeringen för genomförande av 1000 och 4 skala. Jag hoppas att vi kommer att slutföra dem om 5-XNUMX månader och implementera dem. ”

Kurum Vi kommer att genomföra Channel Istanbul-projektet under ledning av vår president. Så 'de ville ha det', 'den här platsen är så' sa han. "Det är så det hände" han kan inte ge upp detta projekt. Vi har agerat med våra människor i varje projekt vi har gjort hittills, vi kommer att agera tillsammans med vårt folk och vi kommer resolut att fortsätta vårt sätt i detta projekt som rör framtiden för våra 82 miljoner medborgare i Istanbul. ”

Institutionen berättade att de kommer och kommer att fortsätta att göra alla projekt som rör allmänhetens hälsa och framtid på ett bestämt sätt som de har gjort hittills.

İZ VI LÅTER INTE LAND RANT INA

Med hänvisning till förändring av mark i Kanal Istanbul-projektet följer titelaktarna förändringsprocessen, Bakan Vi tillåter inte markhyra i Kanal Istanbul-projektet eller i något projekt. Som vi inte gjorde i alla våra tidigare projekt kommer vi inte att tillåta markhyra i Channel Istanbul-projektet. Jag vill tydligt säga att i händelse av en sådan situation kommer vi att konfiskera incidenten

Murat Kurum uttalade också att det finns frågor angående äganderätten till utlänningar här och sa, arsa Under de senaste 3 åren är marken här i närvaro av utlänningar och privata och juridiska personer 600 tusen kvadratmeter. Det är en mycket låg takt i Canal Istanbul-projektet, som är 26 500 hektar, dvs. 265 miljoner kvadratmeter. ”

Myndigheten påpekade att projektet hävdar att vattenresurser, naturresurser och seismisk risk också föreslogs. rapporter dokumenterade.

Myndigheten uppgav att de åtgärder som skulle vidtas i MKB-rapporten de utarbetade en efter en, sa:

Ede I projektet kommer vårt transportministerium vidta dessa åtgärder under byggandet. Därför eliminerar ett nytt attraktionscenter för Istanbul i slutet av projektet risken för liv och egendomssäkerhet för våra medborgare som bor i Bosphorus, och med ett exempel på urbanism, horisontellt arkitektoniskt baserat, i vilket jordbävningshus produceras i jordbävningen, FoU-områden, nationell trädgårdar, ekologiska korridorer, områden där medborgaren kan tillbringa 7 dagar 24 timmar, hamnar och marinor. Vi engagerade här och det här projektet vår miljö som vi varje steg i kommer att göra när hästen tar vi alla försiktighetsåtgärder för att skydda vår natur, alla İstanbul'umuzda vi är säkra på att hela vår Turkiet, som, liksom i varje projekt vi gör det tidigare. "

DEN MESTA ANVÄNDNINGEN TILL 100 TUSENTA SOCIALA HUS FRÅN ISTANBUL

Som svar på frågan om ansökan i de 100 tusen sociala bostadsprojekten sa myndigheten: ”Det har funnits 100 miljon 1 tusen ansökningar om 209 tusen sociala bostadsprojekt. Under de första tre månaderna av våra 100 tusen sociala bostäder kommer vi att slutföra projekten och börja bygga med anbudsprocessen, och förhoppningsvis kommer vi att bygga och leverera alla våra 3 tusen sociala bostäder till våra medborgare inom ett och ett halvt år. ”

Myndigheten avgav ett uttalande angående provinserna i ansökningarna om 100 tusen sociala bostäder och sade, ler De provinser med det högsta antalet ansökningar var 375 tusen ansökningar i Istanbul, 75 tusen ansökningar i Izmir och 56 tusen ansökningar i Bursa, och antalet ansökningar i andra provinser ligger långt över kvoten. . Därför hoppas jag att vi kommer att fortsätta vårt projekt med samma beslutsamhet 2021. Vi kommer att genomföra detta projekt på ett sätt som alla våra låginkomstgrupper kommer att vara värdar. Jag hoppas att detta land i detta land inte kommer att bli kvar utan medborgarna i detta projekt kommer att genomföras. ”Han sa.

OK VI HAR INGEN TID att förlora med vår polemik ”

Myndigheten sade att de kommer att bygga solida, säkra hus mot katastrofrisk i detta projekt, ”På denna punkt, under ledning av vår president, tar vi många steg från nationella trädgårdar, sociala bostäder och stadsomvandling. Vi har inte tid att slösa med polemik. Vi är fast beslutna att försäkra oss framåt med våra 2023-målJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar