İMO-presidenten varnar: "Gündem Kanal ska vara en jordbävning Istanbul, inte Istanbul"

kanal istanbul
kanal istanbul

President för İMO, Cemal Gökçe, sa att jordbävningen i Elazığ var en stor varning för att ta bort Kanal Istanbul från landets agenda och ersätta jordbävningen Istanbul. Gökçe föreslog att 100 tusen byggnader skulle rivas i en möjlig jordbävning i Istanbul och 150 tusen människor skulle dö om jordbävningen inträffade på natten och 50 tusen under dagen.


SözcüEnligt Erdogan Süzers rapport sade Gökçe: ”Våra byggnader var ruttna, stadsomvandlingen gjordes för uthyrning, inte för jordbävningar. Återuppbyggnads amnesti ökade risken ytterligare. Trots Elazig, om vi inte ser jordbävningens verklighet och vidta försiktighetsåtgärder, kan detta land inte klara jordbävningen i Istanbul.

İMOs president Gökçe sa att efter jordbävningen Elazığ talades fellinjerna på TV: er och det viktigaste att tala om var inte fel utan ruttna byggnader. Gökçe sa: ”Det finns inga fel i det här landet. Han vet vilket fel där du frågar barnet. Samhällets energi försöks evakueras med fel. Vad samhället borde veta är om byggnaderna där de bor är ruttna eller inte. Oavsett vilket kommuns byggarkiv som öppnas kommer du att se att minst 80 procent av byggnaderna inte är jordbävningssäkra. Så den kollapsar i jordbävningen, den har ingen flykt. Dessa byggnader måste göras jordbävningssäkra, sade han.

Medan Gökçe uttalade att alla byggnader i landet borde göras förenliga med tekniska regler och principer och jordbävningsbestämmelser, och att nya byggnader skulle byggas på detta sätt, ville han också ge upp metoden att lämna inspektioner till 3-5 års ingenjörer. Med uppgift om att 1999 år har gått sedan jordbävningen 20 uttalade Gökçe att han försökte göra en omställning istället för stadsomvandling och sade: ”Hela landet diskuterar en konstgjord agenda kallad Kanal Istanbul, inte jordbävningen i Istanbul. Jordbävningen vi upplevde i Elazığ Sivrice blir en örhänge i öronen på dem som kallar Channel Istanbul. Jordbävningen i Istanbul kommer inte att bli som Elazig. Turkiet kan inte stå upp under den. Mobilisering bör förklaras. Istanbuls medel misslyckande innebär misslyckande Turkiet. "Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar