Canal Istanbul Call från Imamoglu: 'Turn This Wrong'

imamoglundan channel istanbul kalla detta fel frost
imamoglundan channel istanbul kalla detta fel frost

İBBs president Ekrem İmamoğlu talade vid "Kanal Istanbul-panelen" organiserad av İYİ-partiet och ordförande Meral Akşener deltog också som lyssnare. Med hänvisning till att han ringde ett öppet samtal sa İmamoğlu: ”Härifrån uppmanar jag alla, alla myndigheter i Ankara, för alla Istanbuliters räkning: Kom och tänk igen. Se tillbaka från detta misstag. Denna nation bör inte återvända dig från detta misstag. Lyssna på ditt samvets röst. Lyssna på dessa människors rop. Och prova inte denna unika stad, en oåterkallelig förråd. Eftersom denna stad har överlämnats till oss alla så att denna stad, som har anförtrotts oss från vårt förflutna, kan anförtros framtiden på samma hälsosamma sätt. Jag hoppas att vi kommer att tillhandahålla detta och att vi inte ger dig möjlighet att göra denna stora ondska mot denna stad. ”


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) President Ekrem Imamoglu deltog i panelen med titeln "Canal Istanbul Project and Facts Behind" som organiserades av IYI Party vid Halic Congress Center. Värd för panelen, IYİ-partiets ordförande Meral Akşener och İYİ-partiets Istanbul-provinsordförande Buğra Kavuncu kom in i hallen med İmamoğlu och hans fru Dilek İmamoğlu. Kavuncu höll det första talet inför panelen. Sedan startades panelsektionen som modererades av Ahat Andican, IYI Istanbul-biträdande. Professor i miljöteknik vid Hacettepe universitet. Dr. Cemal Saydam och den pensionerade ambassadören Faruk Loğoğlu höll ett anförande.

"MÄNNES SOVNING FÖRFATTAR NÄR JAG SÖKER TRAUMA"

När han talade efter paneldeltagarna sa İmamoğlu kort:
”När du ser att trauma som kommer att uppstå med försämringen av förhållandet mellan Svarta havet, Marmara och Egeiska havet, bleknar människans sömn. Dessa är fakta. Jag vill titta på det ur ett lite annat perspektiv. Vi vill särskilt att den här frågan diskuteras mycket. Eftersom under 2011, en vecka före valet, en härskande animationsfilm som förde denna fråga till dagordningen, har regeringspartiet i den eran tagit upp frågan sedan dess. Han öppnade aldrig, nämnde aldrig. För att inte tala, argumenterade han inte med människor som visste någon information om kanalen. Det skapade inte heller en miljö för informationsutbyte. Att prata, diskutera och förstå idag är en viktig vinst för oss. I vår senaste forskning har vi fått från uppgifterna att samhället har allvarlig kunskap om detta ämne. Detta visar att landet har mycket djupa problem idag. Fattigdom, arbetslöshet, ekonomiska problem i början ... Efter allt detta, efter en minister som kom ut och sade "Vi gör anbudet för Canal Istanbul", delade vi också detta med Istanbuliterna. "Vänta, låt oss se. Vad händer Vad gör du? Vad gör du? Efter att ha frågat varför du ställer dina frågor började de analysera Istanbul och bli en grund med överföringen av hälsosamma informationskällor för oss och allmänheten. ”

"BORGAR GÖR INTE SAMMAN TILL INNEHAVARE AV INFORMATIONEN"

”I den här processen har vi erhållit från undersökningar att så länge medborgaren är medveten om fördelarna, de ser sina fördelar och skador, godkänner de aldrig detta projekt. Naturligtvis ser vi en attityd: "Vi kommer, vi kommer!" Det finns ingen annan attityd. MKB-rapporten avbryts, invändningar lämnas, institutionella, personliga invändningar mot MKB-rapporten ignoreras och MKB-rapporten godkänns. Vi säger, Du behöver inte övertyga oss, IMM-ordförande. Övertyga vetenskapens värld; tillräckligt. Istanbuls medborgare är redan övertygad på den tiden. Men sinnet och vetenskapen har visat en mycket tydlig inställning i denna mening. Kanal Istanbul lanserades 2011. Valet 2015 kom, de sa, "Låt oss inte gå in på det ämnet nu." Lokala val 2019 kom. Kom ihåg; Det finns ingen granulär mening. Ett sådant viktigt val handlar om Istanbul. De avslutade valet utan en enda mening om projektet, som de bryr sig så mycket om Istanbul och tror att de kommer att göra den största framgången i världen. Efter denna tysta process kom de fram som "Vi träffade pickaxen."

“BUKALEMUN-PROJEKT”

”Jag kallar det här projektet" Chameleon project ". Detta projekt går i alla färger. År 2011 säger herr president, som tar upp definitionen av detta projekt, till allmänheten: 'Detta projekt är ett multidimensionellt projekt. Det är också en energi, transport, offentliga arbeten, utbildning, sysselsättning, urbanism, familj, bostäder, miljöprojekt. Det är ett projekt för att skydda Istanbul, jordbruk, grönt, djur- och växtliv. ' Allt finns i projektet. Jag har läst detta uttalande minst tio gånger. Var matchar det idag? Jag kunde inte hitta. Sedan sa jag, "I den enkla animerade filmen antar jag att de berättade en annan president för projektet den gången." Detta projekt är inte det projektet. Det passar inte dessa definitioner. Vad du än har i det. Det är bra för allt! Jag gör också uppror. Jag kan inte acceptera som IMM-ordförande. Jag gör uppror. Jag ser också mitt uppror som hörs av miljoner av mina medborgare. Jag ser också deras uppror. ”

“VI MÅSTE FÖRHÄNGA DETTA PROSESS”

”Jag tror att vi inte bör förhindra denna process genom att lägga fram denna process med olika initiativ baserade på lagen, med rätt mening, med rätt mening, med sinnet. Naturligtvis kommer vi att ha workshops, naturligtvis kommer vi att diskutera denna fråga, vi kommer att invända mot MKB-rapporten. För närvarande väntar 100 tusen planer. Det du kallar en 1/100.000 100 plan är en stads ständiga regler. Detta arbete utförs inte bakom stängda dörrar. Det görs inte av ett projektkontor. Det är öppet för allmänheten. Planen på 6 tusen är inte en enkel fråga. Vi kommer att invända mot detta. Jag gjorde det igår. Vi måste. Vi måste använda våra juridiska rättigheter till fullo. Antalet människor som förflyttar människor i 19 stadsdelar i 316 distrikt är 316 tusen människor. Du förskjuter och transporterar XNUMX tusen människor. Det verkliga problemet, den huvudsakliga apokalypsen kommer att bryta här. Samhället där är inte medveten om detta. ”

”NÄR DU HAR ARBETSPLATSER LADAR DU I FOLKENS TILLBAKA”

”Det verkar som om kostnaden för Kanal Istanbul uttryckt av regeringen är 100 miljarder liror. Med andra ord är en extra börda, en extra skatt för medborgaren på deras definition 100 miljarder lira. Så just nu, när nästan var tredje ungdom är arbetslös, medan våra människor bryter från arbetslösheten, finns det andra saker vi behöver lösa, du lägger en sådan börda på människors rygg. Han gör nio Marmaray. Medan du kan eliminera jordbävningsproblemet i hela Istanbul, ser du en sådan börda för Istanbul. Varför? Du begraver Istanbul igen i betong. I slutet av denna process kommer du att ha mycket fel vad gäller kostnaden. Då antar jag att du vet. Vi kommer inte att göra det, låt mig säga det. ”

"Vem krävs?"

”Vi säger till de som vill tvinga oss att göra detta; "Varför är vi skyldiga?" Vem är skyldig? Det är vi inte. En liten minoritet tvingas. Vem är skyldig? Ja, de som köper den 30 miljoner kvadratmeter stora marken är skyldiga. De band sina liv där. Uppenbarligen kan de som kommer att bygga den här kanalen och byggnaderna runt den också tvingas. Det kan jag också förstå. Men vi är aldrig skyldiga att Kanal Istanbul. Befolkningen i Istanbul har ingen sådan avsikt. Medborgaren accepterar inte. För dem som lever på avfallsbeställningen har vi stängt dörrarna till administrationen i Istanbul. Ingen utnyttjar avfallsordningen längre i IMM. Jag tvivlade på att den här processen utlöste. Herr Meral Akşener, jag började tänka när jag sa "du är den skyldige". Ja, jag tror att valet 2019 var lite av en trigger. Det utlöste processen i denna mening. Vi strävar efter moralisk användning av offentliga resurser på IMM. Vi tillåter aldrig partnerskap. Jag tror att människor som är vana vid avfallsbeställningen är skyldiga att Kanal Istanbul. Vi är inte skyldiga. Befolkningen i Istanbul är inte skyldig. "

"VI HAR MYCKET Saker att läsa från världen"

”Vi har mycket att utmana världen. Våra värdefulla talare talade om framgången. Jag tror inte att det är hög ton att utmana världen. Oavsett hur mycket du ropar här, kommer de inte att höra dig från Japan, Korea, Australien eller Europa eller ens gränsen Bulgarien, Georgien. Men de tekniska färdigheterna, prestationerna, framgångsrika akademikernas publikationer, vetenskapliga undersökningar som du kommer att avslöja får din röst att höras av världen. Vi förstår det ljudet. När vi säger internationell framgång kallar vi det inte för att ropa, men vi definierar framgång i våra sinnen. Tyvärr, som ett anförande i ett land, kommer teknikministern ut och talar "Kanal Istanbul i Kanal Istanbul". I ett möte där teknik bör diskuteras. I ett möte där smarta städer bör pratas om. Jag uttryckte det där, jag kommer också att uttrycka det här. Dessa måste vara kända. Det är de områden vi inte kan göra för att lyckas. Skillnaden mellan vårt lands nuvarande underskott och export av högteknologiprodukter på fem år är 5 miljarder dollar exklusive 2019. ”

“VI VÄRDERAR DET BÄSTA SOM GÖR”

”Vi säger Hani? vi är ett oljeberoende land. Nej, vi är ett mer teknikberoende land. Människor producerar, konsumerar vi. Av den anledningen kom teknologiministeren, herr, ihåg sopbergen mycket väl, för tjugofem år sedan räddades denna stad, och kanalen var för honom ... Vi applåderar allt väl gjort. Herr president tjänade också denna stad. Tidigare och nästa borgmästare borgmästare tjänade också. Må Allah vara nöjda med dem alla. Men vad de gör bra. Om Istanbul kommer att utmana världen kan unga människor lyckas och utmana vad de kommer att avslöja om produktion, unga människor om teknik, nästa generations produktion. Ärligt talat kommer Istanbul att bli av med denna kanaldebatt i ett samarbete. ”

"VI LÅTER INTE LÅTA DIG STORA DÅRLIGA DRAG"

”Detta är aldrig en politisk fråga, utan en viktig fråga. Vi tittar på detta ur detta perspektiv och vi ger detta beslutsamhet och vår rättsliga kamp. Jag ser beslutsamheten att slåss mot den rättsliga grunden med samhällets känslighet och alla dess känslighet. Vi är redo att ge tekniska bidrag till detta i Istanbul. Men genom advokater men genom tekniska människor ... Jag hoppas att vi kommer att föra denna stad till denna sanning. Fortfarande ringer jag öppen och tydlig. Härifrån vädjar jag till alla, till alla myndigheter i Ankara, till deras samvete för alla Istanbuliters räkning: Kom ihåg, prova vetenskap. Kom och tänk igen. Se tillbaka från detta misstag. Denna nation bör inte återvända dig från detta misstag. Lyssna på ditt samvets röst. Lyssna på dessa människors rop. Och prova inte denna unika stad, en oåterkallelig förråd. Eftersom denna stad har överlämnats till oss alla så att denna stad, som har anförtrotts oss från vårt förflutna, kan anförtros framtiden på samma hälsosamma sätt. Jag hoppas att vi kommer att tillhandahålla detta och att vi inte ger dig möjlighet att göra denna stora ondska mot denna stad. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar