IETT återvinner 40% av det vatten det förbrukar

IETT återvinner 40 procent av det vatten som den förbrukar. Det sparar i genomsnitt 84 tusen kubikmeter vatten årligen.


När man i dag ser konkreta effekter av den globala uppvärmningen ökar också vikten av effektiv och effektiv användning av vatten. IETT, som tar nära 4 miljoner människor i Istanbul till sina nära och kära, uppmärksammar återvinning av vatten som används vid rengöring av fordon.

Med de fysiska och kemiska behandlingsanläggningarna som är etablerade i 13 av de 6 garage som ägs av IETT är det möjligt att återvinna avloppsvatten.IETT återvinner 40 procent av det vatten det använder.

Räddning, ekvivalent med 4 år för vattenförbrukning av familjen hos 543 personer

Den årliga vattenbesparingen i IETT-garage är 84 tusen 729 kubikmeter. Den dagliga vattenförbrukningen för en familj på fyra är 13 kubikmeter. Med andra ord motsvarar besparingarna från IETT-garage 4 års vattenförbrukning i en familj på 543.

Återvinning av vatten har också ekonomiska fördelar för IETT. År 2019 sparat det anatoliska garaget 57 tusen tack vare vattenåtervinning, 29 tusen i Edirnekapı-garaget, 24 tusen i Hasanpaşa-garaget, 109 tusen i İkitelli-garaget och 34 tusen i Kağıthane-garaget.

SPARNINGAR AV 337 TUSAND TL PER ÅR

Den viktigaste besparingen gjordes i Ayazağa Garage. Ayazağa-garaget, där regnvatten samlas säsongsmässigt, återvinns mer än vattnet det använder. Förra året omvandlades 21 tusen 154 kubikmeter avloppsvatten till Ayazağa Garage, vilket bidrog mycket till vattenbesparing, och 84 tusen liror tjänades.

IETT: s ansträngningar för att minska vattenavfallet väckte också USA: s baserade National Geographic-kanal. IETT-garage har hittat bred täckning i dokumentären "25 liter" som gjordes förra året. https://www.natgeotv.com/tr/belgeseller/natgeo/25-litre

Vattnet som används för rengöring av iettfordon återvinns
Vattnet som används för rengöring av iettfordon återvinns


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar