IMM-församlingen är ett viktigt steg för fri tillgång till mödrar med 0-4 år gamla barn

viktigt steg i fri tillgång till mödrar och mödrar från ibbsrådet
viktigt steg i fri tillgång till mödrar och mödrar från ibbsrådet

Ett annat viktigt steg togs i förverkligandet av löften om topplufri tillgång till kollektivtrafik till mödrar med barn i åldern 0-4 bulunan, vilket är bland vallöften från İBB: s president Ekrem İmamoğlu. Förslaget, som diskuterades vid Istanbul Metropolitan Municipality-sessionen, antogs enhälligt under förutsättning att revisionsrättens yttrande togs. Imamoglu, presidenten för IMM, meddelade också församlingens beslut som en viktig utveckling i sin bedömning från sitt sociala mediekonto.


Istanbul Metropolitan kommuns borgmästare Ekrem Imamoglu valperiod, mödrar med barn under 4 år och under erbjudandet av gratis transportkort, diskuterades förslaget i sessionen i Istanbul Metropolitan Municipality den 16 januari 2020.

AK-partiets majoritetslag, PR, kvinnor, familjer och barnkommittéer, förslaget, "förutsatt godkännande av revisionsrättens" kommentar antogs enhälligt.

I kommissionens rapport: ”Förslaget har granskats av våra kommissioner. Det anses lämpligt att tillhandahålla gratis transportkort till mödrar till barn under 4 år och att täcka de förluster som orsakas av kollektivtrafikinstitutionerna på grund av gratis transport av kollektivtrafikinstitutionerna i enlighet med artikel 5393/75-a i lagen nr 1, under förutsättning att lagrättens positiva yttrande erhålls ”.

I november syftar förslaget, som hänvisades till berörd kommission och antogs från och med igår, att uppmuntra mödrar att delta i det sociala livet, främja kollektivtrafik och, viktigast av allt, bidra till familjens ekonomi. I Istanbul förväntas mamman till cirka 4 miljon 1 tusen barn under 160 år dra nytta av denna rättighet.

Förslaget diskuterades först den 15 maj 2019 vid Istanbul Metropolitan Municipality-församlingen när Istanbul-guvernör Ali Yerlikaya agerade som vice ordförande för Istanbul Metropolitan Municipality. En gemensam rapport som utarbetats av lagar, tullar, planer och budgetutskott, främst sammansatt av AK-partiets medlemmar, godkändes inte. I rapporten uppgavs att det fanns ett behov av lagliga arrangemang för den fria resan, som enhälligt skickades till presidenten den 15 maj 2019.

Förslaget överlämnades till Istanbul Metropolitan kommuns dagordning den 11 november 2019 och det överfördes till kommissionen för diskussion.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar