Geologiska ingenjörer varnar "Canal Istanbul orsakar översvämningar"

kanal kommer att hållas när Istanbul anbudet
kanal kommer att hållas när Istanbul anbudet

Hüseyin Alan, ordförande för kammaren för geologiska ingenjörer för TMMOB, sa att om Kanal Istanbul byggs på grund av "höjdskillnaden" mellan Svarta havet och Marmarahavet, kommer alla stränder i Marmarahavet att översvämmas och stränderna kommer att försvinna helt.


Alan talade med tidningen Cumhuriyet om zonlagen, som accepterades av parlamentets kommitté för offentliga arbeten, zon, transport och turism och planerade att komma till generalförsamlingen, underströk Alan att förordningen som ska fattas enligt denna lag är ”personlig arrangemang”.

Utvärderingen av artikeln i lagförslaget "Ingenjörer som kommer att genomföra övervakning och övervakning av designen kommer att tilldelas inom ramen för den förordning som ska utfärdas av ministeriet för miljö och urbanisering", noterade:

"Turkiet året 200 tusen bygglov ges tillåtelse till byggnaden. Enligt dagens data har endast 19 personer baserat på myndighetens myndighet fått kontroll- och övervakningscertifikatet för designen. Det är inte möjligt för 19 personer att kontrollera 30-40 tusen byggnader. Förordningen syftar till att överföra hyror till vissa elitingenjörer. I händelse av lagen kommer medborgaren som tillverkade en enkel ladugård i Erciş-distriktet i Van inte att kunna göra sitt lada utan att betala priset till dessa ingenjörer. I detta monopoliserade system är ingenjörernas lön mellan 60 tusen och 100 tusen. ”

Byggnadsförstärkning är inte tillräckligt

Med uppgift om att lagförslaget kommer att få "förstärkningsrätt" till byggnaderna som flyr och förlåtes, sade Alan, "Cirka 17 tusen byggnader i 80 provinser, 512 distrikt och 100 byar över hela landet är direkt på fellinjen. Oavsett hur mycket du stärker dessa byggnader kommer den definitivt att förstöras i den första jordbävningen. Beslutet att stärka är ett stort misstag. ”

Förutom byggnaderna sprang Hüseyin Alan från Sakarya-floden till Sapanca av Istanbul-Ankara-motorvägen; Att säga att höghastighetståglinjen går parallellt med North Anatolian Fault Line mellan Arifiye och Sakarya, "Motorvägen på fellinjen kommer att kollapsa i en eventuell våldsam chock och denna del av tåglinjen kommer att bryta." Han varnade för att Ankara-Izmir höghastighetståglinje, som är under uppbyggnad, ska begravas i sjunkerna.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar