İZDENİZ Färjefärja med bil expanderar

Färjor flottan expanderar i Izmir sjötransport
Färjor flottan expanderar i Izmir sjötransport

Izmir Metropolitan Municipality utökar den befintliga flottan inom ramen för målet att förbättra sjöfarten. Den första av de färjor som tas i bruk i år lanserades i Tuzla med en ceremoni.


Izmir Metropolitan Municipality, som syftar till att öka andelen sjötransporter inom stadstrafik, lanserar två nya bilfärjor i år. Den första av färjorna under uppförande i Tuzla, Istanbul, lanserades igår.

Utrustningen för det nya fartyget, som har 322 passagerare, 51 fordon, 18 cyklar och 10 motorcyklar, kommer att färdigställas på havet och skickas till Izmir. Den nya bilfärjan kommer att köra mellan Üçkuyular Bostanlı i Izmir i maj. Fartyget, som kan snabba upp till 22 kilometer (12 knop) per timme, förväntas möta Izmirbukten i november.

Åtta fartyg kommer att tas på tre år

Han talade vid sjösättningen av färjan med bilar och Izmir Metropolitan kommuns generalsekreterare Dr. Buğra Gökçe påpekade att Metropolitan kommuns strategi för transport byggdes på utvecklingen av järnvägssystemet, vilket ökade kollektivtrafiken och minskade koldioxidutsläppen. ”Tunnelbanorna som vi byggde och försökte göra utan statligt stöd är också indikatorer på vår beslutsamhet att uppnå dessa tre mål. Det finns 16 passagerarfartyg och tre bilfärjor i vår marinflotta. Buğra Gökçe tackade alla som bidrog till byggandet av fartyget.

Izmir Metropolitan kommuns generalsekreterare Buğra Gökçe, biträdande generalsekreterare Eser Atak, chefen för transportdepartementet Mert Yaygel, Çelik Trans varvstjänstemän och närstående byråkrater deltog i ceremonin som hölls vid skeppsvarvet i Çeliktrans i Tuzla.

Izmirians kommer att namnge fartyget

Fartyget, vars namn kommer att bestämmas av ett frågeformulär som befolkningen i Izmir kommer att delta, lanserades efter bandskärningen med applåder från arbetarna och Izmir-hymnen. Planerar att lägga till ytterligare sex fartyg till sin flotta 2021 och 2022, Izmir Metropolitan Municipality har inkluderat att lägga till åtta nya fartyg till sin flotta år 2023, tillsammans med två färjor som ska tas i bruk i år.

Tekniska egenskaper för vagnsfärjan
Bredd: 15,2 m
Längd: 74 m
Vikt: 1323 ton
Kraft: 2 x 1000 hästkrafter
Hastighet: 12 knop

Befintlig flotta av İZDENİZ

Passagerarfartyg:

1. Çakabey
2. Nio september
3. 1881 Atatürk
4. Soma 301
5. Dario Moreno
6. Attila İlhan
7. Foça
8. Cengiz Kocatoros
9. Gürsel Aksel
10. Sait Altınordu
11. Vahap Özaltay
12. Metin Oktay
13. Resa
14. İhsan Alyanak
15. Professor Dr. Aziz Sancar
16. Bergama (Nostalgia Ferry)

Bilfärjor:
1. Hasan Tahsin
2. Ahmet Piriştina
3. Kubilay

Den här bildspelet kräver JavaScript.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar