Erdogans första järnvägskälla för tunnelbanestationen Gayrettepe Istanbul Airport

Erdogan gayrettepe istanbul flygplatsmetroprojekt går med i den första järnvägsresursen
Erdogan gayrettepe istanbul flygplatsmetroprojekt går med i den första järnvägsresursen

President Recep Tayyip Erdoğan deltog i den första järnvägssvetsceremonin i Gayrettepe-Istanbul Airport Metro Project, som kommer att transportera passagerare till Istanbul Airport. President Recep Tayyip Erdoğan, Turkiets "första snabba tunnelbana" deltog i den första svetsceremonin i tunnelbanelinjen som kommer att transportera passagerare från Gayrettepe till Istanbul flygplats. President Erdoğan sa att Gayrettepe tar 35 minuter till Istanbul flygplats.


Erdoğan sade: ”Vår Istanbul flygplats öppnade med en kapacitet på 90 miljoner passagerare är ett av jätteprojekten. Vi rullade upp ärmar för att underlätta och påskynda kollektivtrafiken. Tunnelbanans totala längd är 37.5 kilometer och består av 9 stationer.

”10 utgrävningar fungerar på en gång. 94% av grävarbetena har slutförts i en betydande del av tunnlarna. Nu börjar vi läggningen av skenorna. Vårt mål är att utföra 470 meter järnväg och 24 timmars arbete per dag. Vårt land tillverkar skenor och material.

Under tiden kommer signal- och tunnelbanevagnar att realiseras. Tunnelbilar kommer att arbeta med en hastighet på 120 kilometer i timmen. Det kommer att vinna titeln på den första snabba metrolinjen i vårt land. Transport kommer att tillhandahållas från Gayrettepe på 35 minuter. Avsnittet upp till Hasdal kommer att öppnas i slutet av året. İhsaniye station ligger i den del som kommer att tas i bruk först. Han sa att vi har överlevt transporttjänsterna i Istanbul.

Om Gayrettepe Istanbul Airport Metro Project

Ligger i korsningen mellan de asiatiska och europeiska kontinenterna, i Istanbul, parallellt med befolkningstillväxten, arbetskraften och den växande landsekonomin, stads-, intercity- och internationella transportbehov är tillgängliga. Kapaciteten på de befintliga flygplatserna Atatürk och Sabiha Gökçen i Istanbul blir otillräcklig för varje dag som går mot att öka inhemska och utländska passagerares efterfrågan. Av denna anledning byggs ”Istanbul New Airport”, som grundades den 7 juni 2014, på den europeiska sidan av Istanbul, mellan byarna Yeniköy och Akpınar, med sex oberoende banor. Den första fasen av flygplatsen togs i drift den 29 oktober 2018.

Med tanke på en flygplats med en passagerarkapacitet i denna skala och andra levande centra som ska byggas runt den är det oundvikligt att stödja regionen med kollektivtrafik. Den tredje flygplatsbanan är en av de viktigaste tunnelbanelinjerna som planeras byggas på den europeiska sidan av Istanbul. Med denna linje kommer det att säkerställas att staden kommer att integreras med stadens stora kollektivtrafiknav och stads järnvägssystem på ett sätt som ger snabb och bekväm tillgång till den tredje flygplatsen. Total längd är ca. 70 kilometer Längden på linjen som kommer i riktning mot Gayrettepe-3: e flygplatsen är cirka 37,5 kilometer, 3: e flygplatsen -Halkalı Riktningen är utformad som 32 kilometer. Kontrakt med Gayrettepe Istanbul New Airport Metro Line från dessa linjer 07.12.2016, Istanbul New Airport - Halkalı Kontraktet för tunnelbanelinjen undertecknades 07.03.2018 och tillverkningen startade på webbplatsen.

Istanbul Ny flygplats

Gayrettepe - Istanbul New Airport Metro Line ligger i den norra delen av den europeiska sidan av Istanbul, på öst - västaxeln och passerar respektive Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp och Arnavutköy distrikt.

  1. Gayrettepe,
  2. Eyup,
  3. Hasdal,
  4. Kemerburgaz
  5. Göktürk,
  6. İhsaniye,
  7. Airport-1,
  8. Airport-2
  9. Airport-3

Den består av stationer. Dessa stationer är anslutna till varandra med två huvudlinjetunnlar med en diameter på 37 m vardera, ungefär 5.70 km långa och facktunnlar med en total längd på cirka 1.1 km, och hela linjen byggs under jord. Den maximala driftsfrekvensen är 3 km / h på linjen, där resans frekvens planeras som 120 minuter, och stationerna och rutten är utformad så att fordonen kan köras i 4 eller 8 matriser.

Tekniska specifikationer för Gayrettepe Istanbul Airport Metro

Gayrettepe Istanbul New Airport tunnelbanelinje, som är ungefär 37,5 km lång, består av totalt 1 stationer, 8 saxtunnlar, 9 servicestationer och 9 nödutrymningsaxlar, varav 10 är en borrtunnel. Med start från Line Gayrettepe Station, genom Kağıthane, Kemerburgaz, Hasdal, Göktürk, İhsaniye stationer, når den Istanbul flygplats, där flygplatsen - 4 (Terminal-2 Front), Airport-2 (Main Terminal Front) och Airport-1 (THY Support Services Campus). ) Det är utformat för att säkerställa att person- och personalöverföring med dess stationer utförs under moderna, bekväma och snabba förhållanden.

Linjeövergången mellan linjen mellan Gayrettepe och Kağıthane kommer att konstrueras med den nya österrikiska tunnelmetoden (NATM), och tvärsnittet mellan Kağıthane - End of Line kommer att konstrueras med 10 tunnellboring Machines (TBM / EPB). 10 av 4 TBM / EPB startade utgrävningen från İhsaniye, 4 från Kemerburgaz och 2 från Hasdal Station-axlar.

Gayrettepe Istanbul flygplats tunnelbana
Gayrettepe Istanbul flygplats tunnelbana

Karta över Istanbul MetroJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar