Antalet gröna byggnader att öka med det lokala gröna certifikatsystemet YeS-TR

antalet gröna byggnader kommer att öka med inhemska gröna certifieringssystem ja tr
antalet gröna byggnader kommer att öka med inhemska gröna certifieringssystem ja tr

Turkiet på nationell och lokal nivå för energieffektivitet, kommer att utvecklas för spridning av miljövänliga byggnader och avvecklingsmetoder lokala National Grön Certification Scheme (JA-Tor är) genomförda, kommer certifikatet ges certifikat till byggnader och bebyggelse av de behöriga myndigheterna.


Skälen som global uppvärmning och klimatförändring, minskning av vattenresurser, miljöföroreningar och snabb konsumtion av naturresurser gör det nödvändigt att bygga gröna byggnader inom byggsektorn.

Inom ramen för hållbar utveckling, sedan 1990, har olika miljöcertifieringar skapats för att stödja byggandet av byggnader som förbrukar mindre energi, använder mindre naturresurser och förorenar miljön i många länder, särskilt i utvecklade länder.

I detta sammanhang protokollet för utveckling av en ”nationell utvärderingsguide” mellan ministeriet och Istanbul tekniska universitet (ITU) den 26 februari 2016 för att utvärdera och certifiera byggnader och bosättningar som är lämpliga för klimatdata och regionen, förbrukar energi och vatten så mycket de behöver, med förnybara energikällor. han undertecknades.

Då strukturen för att utvärdera ramen tills livscykel förstörelse från val land, i harmoni med naturen, hållbar och unik för Turkiet 2018. För att förlänga byggandet av applikationer som använder de geografiska egenskaperna hos placeringen av "bygga" och "avveckling" inom ramen för de viktigaste kategorierna "Certificate System Guide" framställdes .

CERTIFIKATDRAGER kommer att ges "nu", "bra", "mycket bra" och "nationell övervakning"

Inom ramen för riktlinjen skapades arbetena i det nationella gröncertifikatsystemet (YeS-TR) mjukvaruinfrastruktur den 8 november 2019.

Efter programvaran, vars arbete pågår och planeras slutföras under tredje kvartalet i år, kommer ministeriet att få utbildning till de berörda institutionerna och auktorisationer kommer att göras.

Efter godkännanden planeras YeS-TR att tjänstgöra under det första kvartalet 2021.

I systemet, som är baserat på frivillighet och inte kommer att vara skyldigt av myndigheterna, syftar det till att upprätta certifikat med certifikatgrader, ”bra”, ”mycket bra” och ”nationell överlägsenhet” för hållbara gröna byggnader och gröna bosättningar.

BYGGESEKTOR ÄR ANSVARAR FÖR 30 procent av växthusgaser

nyligen kom fram inom ramen för begreppen gröna byggnaden använder 37 procent av den slutliga energiförbrukningen och växthusgaser hållbarhet inom byggsektorn som ansvarar för 30 procent i Turkiet.

yes-TR, tack vare nationell och lokal nivå för energieffektivitet, främjande av miljövänliga byggmetoder, främjande av förnybar energi, helt unikt för Turkiet genom att minska koldioxidutsläppen som är hållbar grön byggnad kommer att säkerställa skapandet av certifieringssystemet.

Med spridningen av gröna byggnadsintyg som erhållits från utlandet var det förvirring när det gäller certifikatens giltighet och höga belopp betalades utomlands för dessa program.

Tack vare YeS-TR, som har utvecklats för att förhindra dessa, syftar det nu till att tillhandahålla mer giltiga certifikatsystem och att minska de högre certifikatavgifterna som betalas utomlands.

HUR DU TAR GRÖNT CERTIFIKAT?

Byggnaden kommer att gälla det utvärderingsbyrå som har godkänts av ministeriet via Green Certificate Expert för att erhålla det gröna certifikatet från ägaren eller hans representanter.

Utvärderingsinstitutionen får igen poäng för byggnaden eller bebyggelsen utvärderad i enlighet med ”Nationell utvärderingsguide” genom experterna inom sitt organ (varje expert utvärderar med sin egen specialitet). Organisationen kommer att etablera en transaktion baserad på poängen för Green Certificate Rating.

Eftersom alla dessa transaktioner kommer att genomföras via YeS-TR, kommer både inventeringen av byggnader med gröna byggnadsfunktioner att hållas av ministeriet och transaktionerna och journalerna från systemet kan granskas när det finns några klagomål.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar