Krav betalas till de oöppnade stadierna på Istanbul flygplats

anspråk att betalas från statens valv till de ostadierade stadierna på Istanbul flygplats
anspråk att betalas från statens valv till de ostadierade stadierna på Istanbul flygplats

Endast en av de fyra etapperna på Istanbul flygplats, som är i drift, kommer att betalas på grund av passagerargarantier i de oöppnade etapperna.

SözcüEnligt Basak Kaya, CHP Kocaeli biträdande Haydar Akar, öppnar företaget inte de andra stadierna i passagerargarantiavgiften, sade han. Akar uppgav att Istanbul flygplats anbuds med en byggande-överföringsmodell och påminde om att flygplatsen anbuds med 25 miljarder 22 miljoner euro plus moms för 152 års drift. Akar sa:

Devlet Regeringen gav 61 procent garanti för den nya flygplatsen. Punktskatt, moms, tullbefrielse tillhandahölls också. Den garanterade passageraravgiften på alla BOT-flygplatser är 15 euro på internationella linjer och 20 euro här. 3-2 Euro på inhemska flygplatser och 5 Euro här. Flygplatsen består av fyra etapper. Steg 4 och 3 kommer att göras beroende på situationen för 4 och 1. Så det är inte klart om det är gjort ännu. Om det finns en trängsel kommer företaget att bygga steg 2 och 3, och om inte kommer det inte

Operatören kommer att få sina pengar

Haydar Akar betonade att de garanterade passagerarbeloppen kommer att byggas med tanke på att tredje och fjärde etappen kommer att byggas. ”Enskilda passagerarkonton har gjorts för dessa etapper. Den första etappen kommer att ha en kapacitet på 3 miljoner passagerare. Efter den andra etappen blir passagerarkapaciteten 4 miljoner. Om 70 miljoner fastnar kommer den tredje etappen att byggas och en kapacitet på 2 miljoner kommer. Om etapp 90 fastnar, byggs etapp 90. Även om de inte är gjorda, kommer de operativa företagen att få sina pengar. Som ett resultat av avtal om antalet fordon du garanterar och utbytet du tillhandahåller kan regeringen inte samla in pengar för operatörerna. Du bygger en tunnel på samma sätt. Vi möter samma bild på land och i luften. ”

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar