TCDD-anställda som arresterades i Ankara YHT-olycksförsök listade försumlighet

ankara yht anklagas för försumlighet för försumlighet
ankara yht anklagas för försumlighet för försumlighet

Vid förhandlingen, fångarna i rättegång, järnvägsarbetare, särskilt när det gäller signaluppvärmning av järnvägsuppvärmningssystemet, försummelsen av bristen på utbildning som anges.


universellEnligt nyheterna; ”Trots bristen på ett signalsystem visade de tilltalande för första gången i rättegången mot katastrofen som inträffade för ett år sedan på höghastighetstågen som öppnades före valet den 24 juni. Järnvägsarbetarna, som är på rättegången som fångar, listade upp vårdslösheten från att järnvägsvärmesystemet misslyckades, särskilt signalering, till bristen på utbildning och frånvaron av en flagga i kojan. Ledarna för regeringen och TCDD som öppnade den ofullständiga linjen för den politiska showen blev inte prövade.

För ett år sedan kolliderade ett höghastighetståg med ett höghastighetståg i Ankara och 9 personer tappade livet, 86 personer skadades i rättegången inleddes. Vid förhandlingen som hölls vid Ankara 30: e brottmålsdomstolen dömdes 15 tilltalade, varav 3 var fängslade för att ha orsakat dödsfall och skada hos mer än en person, till 10 års fängelse. Släktingar till dem som förlorade sina liv i Faicada, skadade och ledare av Förenade transportförbunden fyllde rättssalen.

Fången misstänker tågorganisationens officer Osman Yildirim, rörelseombud Sinan Yavuz, trafikledare Emin Ercan Erbey och de arresterade tilltalade YHT Ankara Station vice verkställande direktör Kadir Oguz, biträdande trafikdirektör Ergun Tuna, YHT Traffic Service Manager Unal Sayiner, YHT Ankara Director Duran Yaman, Grenchef Recep Kutlay, TCDD: s trafik- och stationsledningsavdelning Mükerrem Aydoğdu, TCDD: s säkerhets- och kvalitetsstyrningsavdelningschef Erol Tuna Aşkın, kom fram för domaren för första gången.

Tågorganisationschef Osman Yildirim, anklagad för att ha orsakat olyckan, eftersom han glömde att byta sax som låter tåg komma in i olika spår, sa, Yıldırım Jag trodde att jag gjorde det, men det gjorde jag inte. Det var en olycka eftersom tåget som var tvungen att gå på linje 2 gick från linje 1 ”.

İ İ ON N N N N N N N N N N N N N N N

Blixt som indikerar att saxen är frusen eftersom värmesystemet inte fungerar på saxen, sa M74 att saxen inte fungerade och att den aldrig visades för honom. För att inte arbeta på natten efter 23.00:4 för att överföra Yildirim, sa att vädret är kallt, arbetar ensamt och inte tränas, sa han: ”Jag visste inte att jag skulle jobba bara den dagen. Runt klockan 5-12 kom Eryaman'dan-radio på saxens frostvarning. Jag försökte bygga den 13: e rutten på order av operatören. Han hade is och saxen var frusen. Det finns värmesystem på saxen men det fungerade inte. Jag hade problem med sax. Officeren sa att det fanns ett tåg den 11: e. Jag hanterade det och jag gjorde det. Den här gången gick jag för att skapa 4-vägs saxen som kraschade. Mina händer och fötter var frusna. Jag har varit kallt sedan 5-11. Jag klippte det inte. Jag gick in i stugan. Jag gjorde XNUMX-talls saxen. Tåget passerade framför mig men jag kunde inte se vilken linje det var. Sedan inträffade olyckan och jag blev chockad. ”

“INGEN FLAGGAR VARNING”

Yildirim, som svarade på sin advokat Mehmet Eker frågor, sa att kojan inte var på ett ställe där han kunde se M74 saxen, och att det inte fanns några röda och gröna flaggor som används för varning i kojan, teknik sa han. När de klagande advokaterna bad kontrollsystemet om rätt byte av saxen, betonade Yildirim att det elektroniska varningssystemet inte signalerar, även om olyckan inte skulle inträffa om signalsystemet.

Sinan Yavuz, en rörelseombud i förvar, sa att han fick i uppdrag att skicka tåget. Yavuz förklarade att han skickade tåget som det första jobbet på olycksdagen och sa: ”Då väntade jag på en garanti från Osman Yıldırım. Efter ett tag ringde Yildirim till mig och berättade för mig att det inte fanns något ljud av låsning på M90 saxen. Jag sa till honom att sakta ner på tåget som kommer. Jag ringde Yıldırım på den tekniska telefonen medan tåget gick in. Sax sa att isen sitter fast och det finns inga problem eftersom det gör det rent. ”

IZ DET VAR INGEN CHANS TILL skillnad ”

Därefter indikerade Yavuz att guidetåget rapporterades komma till Eryaman, följde godkännandet av systemet och ringa trafikstyrningen efter att ringa till ingenjören sa att 06.30-tåget skickades. Yavuz indikerar att det inte finns någon chans att märka signalsystemet, så det är inte möjligt att följa, för att veta vilken linje som går, sade han.

Emin Ercan Erbay, den arresterade anklagade trafikledaren, förklarade att det inte går att se saxens position från sitt säte: ”Signaliseringssystemet slutar i Sincan. Jag har inte ett system som visar riktningen för tågen på instrumentpanelen. Om det fanns, skulle ingen av oss vara här idag. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar