Skandalösa anmärkningar från domaren vid andra förhandlingen av YKT-olycksfallet i Ankara

ankara yht olycka rättegång, andra domstol rättegång
ankara yht olycka rättegång, andra domstol rättegång

Den andra förhandlingen av stämningen, som ägde rum i Ankara i december 2018 om höghastighetstågolyckan, varav tre var maskinister, dog i Ankara Courthouse. Domstolens chef sa till offret att han var rädd för att komma på tåget efter olyckan, där den skadade överlevde olyckan.


Enligt nyheterna om Serkan Talan från Newspaper WallDen andra utfrågningen av stämningen öppnade mot 13 tilltalade i Ankara den 2018 december 10 angående höghastighetstågolyckan där nio personer dog och dussintals skadades startade vid den 30: e Assize Court i Ankara.

Tio anklagade hördes under den första förhandlingen av ärendet relaterat till olyckan som inträffade till följd av kollisionen mellan High Speed ​​Train (YHT), som färdades mellan Ankara och Konya, och guidetåget för att kontrollera rälsen. Den andra förhandlingen fortsätter med uttalanden från släktingarna och skadade av dem som förlorat livet i olyckan.

Två arresterade försvarsmoment har laddats ut

Den första utfrågningen av stämningen mot olyckan ägde rum den 13 januari. Vid den första utfrågningen hade han beslutat att släppa rörelseombudet Sinan Yavuz och trafikledaren Emin Ercan Erbey, som hade hållits i fängelse i mer än ett år, och att fortsätta kvarhållandet av tågföreståndaren Osman Yıldırım.

HKP LAGYER KLAGAR FRÅN BUILDING YILDIRIM

Hakan Çavdar, överlevande av olyckan, var den första som vittnade. Han konstaterade att han klagade från alla ansvariga, Çavdar sa: ”Jag skulle jobba i Konya under incidenten. Jag stannade hemma i två månader inoperable. ”

People's Liberation Party advokat Doğan Erkan uppgav att de vill delta i ärendet genom en medlem av TCDD. "Vi är beroende av bomullsgarn i Turkiet", säger Erkan, "Jag var en parlamentarisk kandidat i denna stad. Denna stad styrs av hyra. Låt oss hantera vetenskap i stället för att hyra. Cahit Turan klagade på dem som fick Binali Yıldırım, Lütfi Elvan och signalanbud, som hade fallit av transportministeriet fram till 2016 ”.

Adem Şahin Çetin, en av de överlevande som skadades av olyckan, som sa "Jag har ingen trasig plats kvar", sa, "Min psykologi är trasig. Jag klagar också över de tilltalade och icke-tilltalade. ” En annan skadad Ahmet Elmas sa: ”Jag var skadad från knäet. Jag behandlades på sjukhuset. Jag gör byggarbete, jag kunde inte gå på jobbet på 40 dagar. Jag klagar över de tilltalade. ” Aydın Can Akdur, en annan skadad överlevande, sa: ”Det finns inte mycket att berätta. Jag klagar över alla tilltalade för att hitta rättvisa. ”

VICTORY TELLA OCIDENTEN FRÅN DOMEN: HORRIBLE HAR INTE FÖRDELAR

Burcu Borulday, som är hälsoarbetare och skadad, sa: ”Jag klagar över den mest auktoritiva personen eftersom ett sådant system öppnades innan det var fullt installerat. Jag fick psykologisk behandling i ungefär ett år och jag kan fortfarande inte sova ensam. Jag vet inte om du kommer att ta höghastighetståget efter den senaste förhandlingen, men jag kommer inte. "

Domstolens president sa: ”Det finns ingen anledning att vara så pessimistisk. Vår domare vän går till Konya och går. ” Skadade Borulday sa efter dessa uttalanden, "Jag säger att jag inte tar höghastighetståget till varje person jag ser."

Ayşe Nevin Sert, en av de skadade överlevande som sa att hon fortfarande tog sig på tåget på grund av sitt jobb, sa: ”Jag var noggrant pessimistisk efter första förhandlingen. Det som talades här skrämde mig ännu mer om tåget. Jag klagar över alla. ”

"Det fanns ett ordspråk som rädsla inte använde i hast," sade domstolens president.

Fevzi Karayel, vars revben bröts i olyckan och förblev på intensivvård i en vecka, sa: ”Han gjorde narr av människor på sociala medier. İsa Apaydın Jag klagar över alla, särskilt. Tidigare TCDD General Manager som sa att vi har lagt ett mycket framgångsrikt år bakom oss İsa Apaydın"Jag klagar särskilt över."

Gizem Nida Çınar, som överlevde olyckan och sa att hon fick psykologisk behandling, sa: ”Jag använder fortfarande droger. Jag är en klagande. ” Efter dessa ord sa domstolens president: "Jag använder inte dessa droger." På dessa ord svarade Çınar, som överlevde den skadade olyckan, "Jag kan inte vara bra utan dessa droger."

"Jag klagar över dem som tog min dotter från mig," sa Esma Yilmaz, mamman till Kubra Yilmaz, som dog i olyckan. Kübra Yılmaz's fästmö Turhan Sapancı sa: ”Vi hade en stor smärta. Medan jag skulle bygga ett lyckligt hem förstördes mitt liv på ett ögonblick medan jag drömde om att älska sonen. Jag klagar över de ansvariga, ”sa han.

Vem är försökt?

Osman Yıldırım, som fortfarande kvarhålls i fallet med höghastighetståg, är de andra sju tilltalade utan förvar, samt Emin Ercan Erbey och Sinan Yavuz, som släpptes i det första fallet:

HT YHT Ankara-direktör Duran Yaman, YHT Traffic Service Manager Ünal Sayıner, TCDD Säkerhets- och kvalitetsledningsavdelningschef Erol Tuna Aşkın, TCDD Trafik- och stationsledningsavdelningschef Mükerrem Aydoğdu, YHT Ankara Station Biträdande direktör Kadir Oğuz, filialchef Recep Kutlay, trafiktjänst Biträdande direktör Ergun Tuna MüdürJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar