Ballastproblem i Ankara Sivas YHT Line! 60 kilometer järnväg borttagen

ankara sivas yht line ballast problem körsträcka bort
ankara sivas yht line ballast problem körsträcka bort

På den 406 kilometer långa höghastighetståglinjen som kommer att ansluta Ankara och Sivas togs rälsen på 60-kilometerområdet av på grund av problemet som uppstod i "ballasten". Det fastställdes att ballasten, som låg på linjen och planerade att lyfta lasten som skulle uppstå under transporten, var trasig, skarpkantad och kantad, visade åldrande tecken efter kontakt med solen. Det beslutades att ersätta ballasten, som visade sig inte kunna hålla i 5 år.


HaberturkEnligt rapporten från Olcay Aydilek från; ”Efter TCDD: s varning lyftte entreprenörsföretaget skenorna i en 60 kilometer lång sektion. Han började byta ut ballasten. Det anges att denna process har avslutats i hög grad. Källor sa att kostnaden (cirka 10 miljoner TL) täcktes av entreprenören.

Bland de största pågående infrastrukturprojekt i Turkiet närmare slutet av Sivas-Ankara Höghastighetståg linje. Tusentals människor arbetar övertid på tiotals punkter längs linjen 406 kilometer för att hjälpa projektet att nå andra halvåret i år.

När projektet är klart kommer restiden mellan Sivas och Ankara med YHT att minska till 2 timmar. Det kommer att gå 5 timmar mellan Istanbul och Sivas.

Ballastproblem

Medan byggnadsarbetena fortsätter snabbt fastställdes det att det finns ett problem i "ballasten" som ligger på en del av linjen. TCDD-inspektionsgrupper fann att det finns ett tekniskt problem med "åldrande" i ballast i ett 60 kilometer långt område i sina studier på fältet.

Så, vad är en ballast och vad är problemet? Stenar som läggs under skenorna längs linjen och planeras att lyfta lasten som kommer att uppstå under transporten kallas ”ballast”. Ballasten har en ekonomisk livslängd på 5 år. Det visade sig att ballasten i detta område visar ett tecken på "åldrande" efter kontakt med solen. Det bestämdes att han inte kunde bära lasten och att den snart skulle spridas.

Räcken tas bort

TCDD-ledningen varnade entreprenörsföretaget som tog projektet. Räkena på den 60 kilometer långa delen har tagits bort. Ballastersättningsprocess startade. Det anges att denna process har avslutats i hög grad. Källor sa att kostnaden (angivna till 10 miljoner TL) täcktes av entreprenören.

Karta över Ankara Sivas höghastighetstågJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar