Passgarantin som givits för Yavuz Sultan Selim Bridge höll inte igen

Yavuz Sultan hade ingen garanti för Selim-bron.
Yavuz Sultan hade ingen garanti för Selim-bron.

Under andra hälften av 2019 bestämdes det belopp som skulle betalas till ICA av operatören IC İçtaş İnşaat - Astaldi-konsortiet under garantin, i stort sett eftersom antalet fordon som projiceras från Yavuz Sultan Selim Bridge inte passerade. Under den sista veckan i månaden kommer en betalning på cirka 1.6 miljarder TL (liten förändring kan ske) göras. ICA fick 1 miljard 450 miljoner TL under första halvåret.


Eftersom det förutspådda antalet fordon inte passerade genom Yavuz Sultan Selim Bridge under andra hälften av 2019, bestämdes det belopp som ska betalas till ICA av operatören IC İçtaş İnşaat-Astaldi-konsortiet under garantin till stor del.

Enligt nyheterna om Olcay Aydilek från Habertürk; En betalning på cirka 1.6 miljarder TL kommer att betalas till konsortiet under den sista veckan i månaden. ICA betalades ut 1 miljard 450 miljoner TL under första halvåret. Yavuz Sultan Selim-norra ring motorvägen, Osmangazi Bridge och Gebze-Orhangazi-Izmir motorväg, Eurasia Tunnel byggdes av den privata sektorn med modellen Build-oper-transfer (BOT). I dessa projekt bestämdes fordonens övergångskostnader i utländsk valuta. Staten har garanterat ett visst antal fordonsmigrering till dessa projekt. Om fordonets övergångar är under garantigränsen betalar staten skillnaden.

BETALNINGSTID

IC İçtaş Construction-Astaldi konsortium ICA driver Yavuz Sultan Selim Bridge och Northern Ring Motorway. ICA ansökte till transportministeriet efter höjningen av dollarkursen i augusti 2018. Han pekade på volatiliteten i växelkursen och bad om en förändring av metoden för att beräkna betalningar som skulle göras under garantin. Han krävde att januari-växelkursen för första halvåret och dollarkursen för andra halvåret skulle baseras på. Denna begäran hittades "lämplig". Tidigare togs dollarkursen i januari det aktuella året som grund och garantibetalningen gjordes på en gång i april året efter.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar