TCDD Sålda påståenden svarade! Privatisering är inte frågan

Tcdd-enheten säljs, den kan inte anpassas.
Tcdd-enheten säljs, den kan inte anpassas.

Republiken Turkiet Statens Järnvägar (TCDD) har reagerat på anklagelserna i ett uttalande på sin webbplats anpassas. I uttalandet säger ”TCDD Tasimacilik AS: s skyldighet för allmän trafik att upphöra i slutet av detta år, och tjänsten kommer att utföras av järnvägsföretaget, som har tilldelats genom anbudsförfarandet senast 2021. Det finns inget sådant som att avsluta passagerar- och godstransportverksamhet inom TCDD eller privatisering av TCDD ”.


I det skriftliga uttalandet av TCDD; ”Det fanns ett behov av att offentliggöra avslöjanden om UNRIGHT NEWS publicerade i vissa skriftliga och internetmedier under rubriken” SÄLJANDE TCDD ”.

Som bekant trädde i kraft den 1 maj 2013 "Turkiet, nr 6461 lag om avreglering av järnvägstransporter" utfördes med avregleringen av järnvägssektorn. Såsom i flygbranschen liberaliserades således järnvägssektorn också effektivt under 2017, och den privata sektorns järnvägsföretag, tillsammans med TCDD, var avsedda att driva konkurrenskraftigt under övervakning av ministeriet för transport och infrastruktur.

Med antagandet av järnvägsliberaliseringslagen numrerade 6461 startade också två privata sektorns tågoperatörer än TCDD sin godstransportverksamhet genom att få sitt godstrafiktillstånd. Tillståndsförfaranden för tågverksamhet inom den privata sektorn fortsätter för persontransporter.

På de linjer där det inte är möjligt att bedriva kommersiell transport med järnväg utförs transporten genom kontrakt som ”Public Service Obligation”. TCDD Tasimacilik AS, som fortfarande utför denna tjänst, avslutas i slutet av detta år och tjänsten kommer att utföras av järnvägsföretaget, som har tilldelats genom anbudsförfarandet senast 2021.

Våra investeringar i järnvägsinfrastrukturen fortsätter för att tillhandahålla högkvalitativ, säker och ekonomisk järnvägsverksamhet i vårt land. Förutom infrastrukturinvesteringar fortsätter våra investeringar för tillhandahållande av High Speed ​​Train-apparater, Electric och Diesel-apparater också för att fortsätta järnvägstransporttjänster av TCDD.

Det finns inget sådant som att avsluta passagerar- och godstransportverksamhet inom TCDD eller privatisering av TCDD. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar