Derbent blir en viktig skidort tack vare höghastighetståg

Tack vare höghastighetståget kommer Derbent att bli en viktig skidort.
Tack vare höghastighetståget kommer Derbent att bli en viktig skidort.

Kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy, Konya guvernör Cüneyit Orhan Toprak, AK-partiet Konya Deputerade Gülay Samancı och Selman Özboyacı, Konya Metropolitan borgmästare Uğur İbrahim Altay och AK Party Konya provinsordförande Hasan Angı gjorde undersökningar i skidområdet i Derbent Aladağ. Minister Ersoy sa: ”Derbent är en lycklig region på grund av Konyas höghastighetstågförbindelser. Det har potential att ta mycket bekväma skidåkare och turister från storstadsområden. Derbent kommer att bli en bra skidort i framtiden. ”


Efter förklaringen av ”Kultur- och turistskydds- och utvecklingsregion” med godkännande av president Recep Tayyip Erdoğan fortsätter ansträngningarna att göra regionen till ett vintersportscenter och föra det till turism.

I detta sammanhang kulturminister och turistminister Mehmet Nuri Ersoy; Konya guvernör Cüneyit Orhan Toprak, AK-partiets Konya-suppleanter Gülay Samancı och Selman Özboyacı, tillsammans med Konya Metropolitan borgmästare Uğur İbrahim Altay, AK Party Konya provinsiella borgmästare Hasan Angı och Derbent borgmästare Hüseyin Ayten gjorde undersökningar i skidområdet Aladağ.

VI STARTA ARBETE SOM I DAG

Minister Ersoy sade att de har påbörjat studierna för att förvandla Derbent Aladağ skidregion till ett skidcenter, ”Det är nödvändigt att arbeta med dem hela säsongen. Det finns rapporter som bör utarbetas enligt rörelsens rörlighet. När dessa rapporter är klar kommer vi tillbaka som i april. Vi kommer att se exakt vilken typ av projekt vi kan lägga här. Derbent är en lycklig region på grund av Konyas snabbtågförbindelser. Det kan matas mycket lätt, särskilt från den inhemska marknaden. När Istanbul och Ankara, liksom höghastighetstågförbindelsen i Izmir är klar, har det potentialen att ta mycket bekväma skidåkare och turister från alla tre storstadsstäder. Om de rapporter vi vill ha kommer ut som vi hoppas hoppas jag att de kommer att dyka upp. Derbent kommer att bli en bra skidort i framtiden. ”

PRESIDENT TACKAR ALLTID TILL MINISTER ERSOY

Konya Metropolitan borgmästare Uğur İbrahim Altay tackade minister Ersoy för sina Konya-projekt och hans nära intresse för Konya, särskilt i frågan om Derbent Aladağ som skidort. Med uppgift om att Konya har en viktig turismpotential med sina distrikt, sa borgmästare Altay att de arbetar med ministeriet för kultur och turism för att realisera viktiga projekt för att få tillräcklig del av turismen.

KONYA-projekt diskuterades

Efter översynen av Derbent Aladağ diskuterade minister Ersoy Konya-projekt med Konya guvernör Cüneyit Orhan Toprak, AK-partiet Konya vice ordförande Selman Özboyacı, borgmästaren Uğur İbrahim Altay och AK-partiet Konya provinsordförande Hasan Angı vid Metropolitan Municipality Mevlana Cultural Center.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar