Tågfärjor som arbetar i Bosphorus återvänder

tågmedlemmar som återvänder till jobbet sedan året återvänder
tågmedlemmar som återvänder till jobbet sedan året återvänder

"Tågfärjor", som har använts i godstransporter i många år och inte har använts sedan 2013, kommer att användas igen. De första färjorna reparerades och kommer att vara i drift 2020.


Hur passerade tågvagnar från Sirkeci till Haydarpaşa tidigare? Har du någonsin tänkt på det? Eller såg du hur det gick? Med Marmaray, som öppnades 2014, transporterades tågvagnar mellan de två kontinenterna tills järnvägspasset mellan Europa och den anatoliska kontinenten.

TidningsväggEnligt nyheterna om Bengisu Kukul; ”En gång transporterades godsvagnar till Haydarpaşa-stationen från Sirkeci-stationen. Det fanns tågfärjor för detta. Färjorna, som järnvägar kallade "tågfärja", fungerade mellan Sirkeci och Haydarpaşa i flera år.

Räls som sträcker sig till stranden vid tågfärghamnarna i Sirkeci och Haydarpaşa skulle smälta samman med tågens räls. På den sammanslagna bryggan och färjespåren skulle vagnar byta till tåget. När vagnarna som bosatte sig i tågfärjan kom till motsatt strand skulle de gå med i skenorna och fortsätta sin resa.

tågmedlemmar som återvänder till jobbet sedan året återvänder
tågmedlemmar som återvänder till jobbet sedan året återvänder

VAGONER BÄRES PÅ TVÅ SIDOR I ISTANBUL SIDAN 1926

Så vad var betydelsen av dessa färjor? Färjernas historia, som är nödvändig för att fortsätta tågtrafiken mellan två kontinenter, går faktiskt tillbaka till det förflutna. Den första tågfärjetrafiken mellan två sidor av Istanbul ägde rum den 5 oktober 1926. På de gamla fotografierna ses det att sjötypen som bär ett tåg framför Haydarpaşa inte är ett tåg utan ett stort segel. Efter transporten av lok och vagnar gjorda med flottar med ökande handelsrelationer, beslutades att bygga järnvägsfärja och bryggor Haydarpaşa och Sirkeci för transport av järnvägsfordon i Bosporen.

FÖRSTA MODERNA TÅNSTÄMN: JÄRNVäg!

Den första moderna tågfärjan i Istanbul byggdes i Haliç Shipyard 1958 och benämndes Railway. Sedan, inom ramen för ökande behov, byggdes järnväg 1966 i Haliç Shipyard 2. Och 1982 byggdes den 3: e tågfärjan i Haliç Shipyard under namnet Railway 3 och trädde i drift. Dessa tre tågfärjor transporterade vagnar mellan Sirkeci Haydarpaşa under många år. Sedan stängningen av tågstationerna på båda kusten stannade också tågtjänsterna och tågfärghamnarna stängdes genom att vara dysfunktionella.

Hur är tågfärjorna och bryggorna som de lever idag?

Istanbul är en stad som förändras varje dag, vi bevittnar historien som har förstörts och försämrats inför våra ögon. Den första järnvägsfärjan, järnvägsfärjan, avbröts och såldes efter 2000. Järnväg 2 och 3 tågfärjor, som inte har använts på länge, finns i Haydarpaşa hamn. Piren där tågfärjorna närmar sig i Sirkeci är ledig idag, den används inte. Piren i Haydarpaşa är densamma. Bryggorna erbjuder en unik utsikt med sina räls som sträcker sig till havet.

Först och främst går jag till TCDD-museet inuti Sirkeci-tågstationen för att få detaljerad information om tågfärjor. När de berättade för personalen som arbetade på museet att jag ville få information om tågfärjor riktade de mig till Haydarpaşas hamnledningsdirektorat.

Det blir lite svårt när du går till Haydarpaşa hamn. Det är mycket svårt att komma in i hamnen, där strikt säkerhet tas. Tack till de som riktade mig från Sirkeci kan jag komma in i hamnen. Först och främst träffar jag hamnchefen, İrfan Sarı. Han säger att tågtåg inte används längre och DOK-kaptenen, som är mer kunnig i detta avseende, leder mig till servicechef Rüştü Özkan.

REPARATION AV TAGFERRIER Började

Rüştü Kaptan, 43, som arbetat i hamnen i Haydarpaşa i 63 år, ger oss följande information om fartygen: ”En av tågfärjorna har inte betjänat sedan 1966 eftersom järnvägarna i Sirkeci och Haydarpaşa är stängda sedan 1982. Med det nya beslutet är det klart för drift fram till mars 2013 och kommer att fungera igen. I januari 2020 togs tågtåg till Tuzla Shipyard för renovering.

'MARMARAY TUBE PASSED FOR PASSENGERS'

När jag frågar om vikten av tågtåg, säger han att det är viktigt eftersom det inte finns något alternativ, och fortsätter: ”Godsvagnarna är svåra att passera genom den ubåtrörspassage som används av Marmaray eftersom Marmaray-rörpassagen byggdes för persontransporter. Det finns godsvagnar som väger från 10 ton till 90 ton. Dessutom är det omöjligt för farligt material och militär ammunition att passera genom röret. Tågvagnar är bekvämare i transport eftersom de har 12 vagnar och 480 ton bärkraft. Han arbetade 24 timmar om dygnet när han tjänade och gjorde 8-9 gånger om dagen. Dess täthet varierade beroende på export och import. På grund av den stora belastningen från Europa till Iran ökade antalet tågtåg till tre i tid. Bara flytta gods till Irak inte Iran, enligt Turkiet eftersom båda järnvägar. Efter Marmaray-projektet började ett fartyg mellan Tekirdağ och Derince, 187 meter långt, med en kapacitet på 50 bilar tjäna. Således avbröts inte godstransporter mellan de två kontinenterna. ”Han uppger att tågfärjorna tjänar mellan Van och Tatvan idag. För att återuppliva den internationella handeln och bevara den historiska strukturen bör bryggorna och tågfärjorna förnyas och serveras igen.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar