Synskadade studenter hade en oförglömlig dag i Kartepe

synskadade studenter tyckte om buken
synskadade studenter tyckte om buken

Kocaeli Metropolitan kommuns avdelning för hälsa och sociala tjänster för funktionshindrade och äldreomsorgsdirektorat insåg en meningsfull aktivitet för synskadade barn. Inom detta räckvidd hade elever, lärare och familjer i den synskadade specialundervisningsklassen vid Darıca Barış Primary School en oförglömlig dag i Kartepe. För första gången i deras liv hade Kartepe-barn en trevlig dag med att spela snöbollar.

Röstbeskrivning


För synskadade barn gjorde Müge Deniz, personal för avdelningen för funktionshindrade tjänster en röstbeskrivning. Egenskaperna för det område de befann sig i förklarades för barn med röstbeskrivningsteknik. Efter att ha beskrivit innehåll och former på föremål, som träd, snö, himmel, skidåkning och spelat snöbollar med barnen. Nyfikna studenter tog snöbollar i sina händer och kastade dem i luften slumpmässigt.

Jag rörde landet för första gången

Dila Nariye İnal; ”Jag är tio år gammal. Jag går till Daricas synsklass. Jag kom till Kartepe för första gången i mitt liv. När jag rörde marken var det som om du tog vatten, men vattnet var iskallt. Att glida i snön är som att gå på ett höghastighetståg. ”

9 VÅRA VISUELLA AVaktiverade

Rektor Metin Demirci konstaterade att eleverna var utbildade i olika ämnen inom ramen för projektet för socialt ansvar, ”Vi har en synskadad klass i vår skola. Det finns 9 elever i denna klass. Dessa studenter syftar till att vidta alla nödvändiga åtgärder i sina undervisningsliv och underlätta deras liv. Vi kom till Kartepe med våra studenter med den här verksamheten vi hade med Kocaeli Metropolitan Municipality. Vi vill tacka Metropolitan Municipality för att ge våra studenter en sådan möjlighet. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar