UTİKAD Logistics Sector Report-anmärkningsvärd analys ingår 2019

Rapporten för utikad logistikbranschen inkluderade också anmärkningsvärda analyser.
Rapporten för utikad logistikbranschen inkluderade också anmärkningsvärda analyser.

UTİKAD, International Transport and Logistics Service Providers Association, har publicerat en rapport som kommer att markera sektorn. Rapporten, utarbetad mot bakgrund av kunskapen och erfarenheten från UTİKAD Sektoral Relations Department, är undertecknad av Sectoral Relations Manager Alperen Güler.


Att flytta från global logistik, UTİKAD Logistics Sector Report 2019, som undersöker utvecklingen av den turkiska logistikindustrin under de senaste åren på grundval av transportsätt med statistiska data, inkluderade viktiga faktorer som påverkar industrin från Brexit till internationella index.

UTİKAD sektorsrelationschef Alperen Güler presenterade rapporten som delades med allmänheten vid UTİKAD traditionella pressmöte den 9 januari 2020. Här drar den grundläggande ramen för logistiksektorn i Turkiet, aktörer sektorn vara en källa till referens för sektorn till universitet och medieorganisationer, beredda Turkiets utrikeshandeln rapporten för informationssyfte för aktier och utvecklingen av transportsätt presenterade rubriker:

VARFÖR BREXIT ÄR VIKTIGT?

Varför är Storbritanniens process för att lämna Europeiska unionen Brexit viktig för oss? Europeiska unionen framträder ofta som en politisk struktur, men det finns faktiskt en gemensam marknad och tullunion. Separationen av Storbritannien från denna union kommer att göra England till det tredje landet före Europeiska unionen. Det innebär att tusentals utrikeshandelar och logistikföretag som tidigare har gynnats av EU-medlemskapskoncessioner måste följa de nya reglerna när de handlar med Storbritannien. Så det faktum att de brittiska tullförfaranden, tullar, handelspartner både i EU om frågor som import och export samt nya tillämpningar för affärspartner i Turkiet kommer att involveras. I det här fallet ser vi på England till Turkiet Turkiets 15 miljoner dollar handelsvolymen och även i en särskild volym på $ 5 miljarder handelsöverskott denna fråga. Said volym för att upprätthålla och förbättra Brexit närmare övervakning av processen av den lokala utrikeshandeln och logistiksektorn i Turkiet är av största vikt.

USA-KINA KOMMERSIELLA KRIGER

Processen, som definieras som handelskrig mellan USA och Kina, består faktiskt av de ytterligare skatter som de två länderna applicerar på de produkter som importeras från varandra. Kina är dubbelt så mycket som importen från USA

är ett land som exporterar mer än USA. Det produktorienterade handelskriget mellan de två länderna kan också påverka den tjänst som erbjuds till produkterna. Under perioden vi kunde kalla detta handelskrig i november-december förra året såg man en del mjukning. Till exempel har Kina dragit ner de extra tullar som det har medfört flera importerade varor. En fortsättning av denna process utan någon flexibilitet kan dock tvinga Kina att omformulera leverantörskedjestrukturerna för särskilt teknik- och klädföretag, som anser sig vara produktionsbasen och som skapar den globala leveranskedjekonfigurationen i enlighet därmed. Naturligtvis, när vi talar om Kina, är det nödvändigt att nämna Belt and Road-initiativet. Med det initiativ som det tog 2013 lanserade Kina Belt and road-initiativet som täcker 1 miljarder människor och 3 länder värda 65 biljon dollar. Tack vare projektet kan produkter transporteras till Kina, Asien, Europa och Afrika med mer konkurrenskraftiga kostnader med järnväg, väg och sjö.

Inom ramen för Belt and Road-initiativet är det nödvändigt att dela vissa uppgifter publicerade av Kina. Perioden fram till juli 2019 jämfört med samma period föregående år var Kina; Det ökade sin handelsvolym med Förenade Arabemiraten med 16.1%, 11.3% med ASEAN-länder, 10.8% med europeiska länder, 9.8% med Ryssland och 3% med afrikanska länder. I detta sammanhang kan ödet för handelsförbindelserna mellan USA och Kina och utvecklingen kring Belt and Road Initiative också vara effektiva för att följa omfattande strukturella förändringar i den globala leveranskedjan.

COMMERCIAL CONVENIENCE-AVTAL KAN MINNAS MED 91% OM BESTÄMMELSERNA ANVÄNDS FULLT

Enligt en studie av Världshandelsorganisationen; Om alla bestämmelser som föreskrivs i handelsfacilitetsavtalet tillämpas uppskattas det att den genomsnittliga importtiden i världen kommer att minska med 47%, dvs. nästan hälften, och exporttiden med 91%. Förutom dessa förbättringar när det gäller varaktighet är naturligtvis avtalet om underlättande av handel 14.3% billigare bland handeln. Volymen av den globala handelstillväxten på 1 biljon dollar per år är också bland uppskattningarna. Naturligtvis, även om bestämmelserna i handelsfacilitetsavtalet vanligtvis är inriktade på rörelse av varor, är alla delar av internationell logistik mitt i varje steg som ska vidtas för att underlätta handeln. Stater kan kontrollera godsrörelserna genom att kontrollera tullportarna, samt reglera logistikbranschen med incitament, förordningar, konkurrensvillkor som de kommer att ge till logistiksektorn. I detta sammanhang bygger den globala framgången med avtalet om handelsfacilisering främst på rätt konstruktion och genomförande av reglerna som beskriver logistikbranschen, där den privata sektorn är aktiv, det vill säga logistik spelar också en roll som stöder och möjliggör fri och snabb rörelse av varor.

Källa till 14% av transportsektorens globala växthusgaser Oscillationer

Eftersom transportsektorn är källan till 14% av de globala utsläppen av växthusgaser genomförs studier av både regeringar och överstatliga organ för att eliminera dessa negativiteter. I september tillkännagav till exempel Tyskland sin klimathandlingsplan 2030. Enligt planen kommer utsläpp från transport- och byggsektorn att prissättas och företagen ska betala regeringen med utsläppstakten. Dessutom trädde den 2020 januari i kraft den applikation som kallas IMO 1 inom ramen för den maritima industrins globala miljöansvar. Emellertid sattes en gräns på 0.5% för svavelhalten i bränslet som användes av fartygen.

GÖR DE MESTA DELEN FRÅN OFFENTLIGA INVESTERINGAR OCH KOMMUNIKATIONSEKTOR

Även om en minskning observerades i den offentliga investeringsbudgeten jämfört med 2019, investerades offentliga investeringar mestadels i transport- och kommunikationssektorn. Under tiden är kommunikationens andel endast 2018 miljoner TL. Budgeten för transport är 152 miljarder TL. Det är planerat att spendera det för 20.1 miljarder lira järnväg, 7.5 miljarder lira motorväg, 6.7 miljarder lira stadstrafik, 4.3 miljard lira flygbolag.

STORLEK AV LOGISTIKSEKTOR

Så mycket som det är nyfiken i logistikbranschen är det faktiskt en svår fråga att mäta. Eftersom klassificeringen för grenar för transport och lagring inkluderar persontransportaktiviteter räcker det inte att presentera storleken på logistikbranschen i förhållande till den direkta belastningen. Av denna anledning bygger den till stor del på antaganden i utvärderingar avseende logistikbranschen. Den metod som accepteras både inom sektorn och akademin är att logistiksektorn har en andel på cirka 12 procent i BNP. Det accepteras att 50 procent av denna storlek beror på verksamheten för de företag som tillhandahåller direkta logistiktjänster och de andra 50 procenten orsakas av logistikverksamheten som utförs av de företag som handlar med varor. I detta sammanhang uppgick BNP under 2018 till 3 biljoner 700 miljarder 989 miljoner TL. År 2018 accepterades storleken på logistiksektorn som 444 miljarder TL. BNP-uppgifterna för 2019 har ännu inte släppts, men vi har en uppskattning som vi kan acceptera som vägledning. Enligt det nya ekonomiprogrammet som publicerades under hösten beräknas BNP 2019 till 4 biljoner 269 miljarder TL. I detta sammanhang kan man säga att storleken på logistiksektorn har överskridit 2019 miljarder TL under 500.

MED DEN LÅGSTA AKTIEN AV Järnvägen igen

Sjöfartstransporter har den största andelen i både import och export på värdegrund. Under perioden 2009 till tredje kvartalet 2019 har sjövägen en andel på 65-70 procent av importtransporter. Under samma period har andelen av motorvägen en minskande importtrend, medan nästan 20 procent av importerade gods transporteras på väg. Flygtransporter har å andra sidan ökat sin andel av importtransporter sedan 2009. Andelen järnvägar i importen är mindre än 2012 procent sedan 1. Förhållandet mellan gods som sjöfarten transporteras har ökat sedan 2009 och andelen, som var 2009 procent 47,05, blev 2019 procent i slutet av tredje kvartalet 62,42. Det motsatta av den ökande andelen sjötransport observeras i exportbelastningen på motorvägen, och andelen av motorvägen, som var 2009 procent av den totala exporttransporten 42,30, var 2018 procent 28 och 2019 procent under det tredje kvartalet 28,59. Även om det inte är möjligt att fastställa någon trend när det gäller andelen flygbolag i exporttransport under den analyserade perioden, varierar dess andel mellan 2011 procent, den lägsta skattesatsen 6,42 och 2012 procent, den högsta nivån 14,40 året efter. Det observeras att järnvägens andel av exporten har den lägsta andelen och exportens andel under alla år var mindre än 0,93 procent inklusive 2011, vilket var den högsta andelen under den undersökta perioden.

DEN STÖRSTE AKTIEN AV SJÖBASERADE UNDERSÖKNINGAR

Vissa trender som har uppenbarats genom åren på grund av vikten på den last som transporteras i import och export sticker också ut. Den maritima andelen av exporten efter vikt har 2018 procent i slutet av 78,25 och denna kurs har blivit 2019 procent i slutet av tredje kvartalet 80,15. Även om man ser att förhållandet mellan sjövägar i export på grundval av vikt har ökat sedan början av den undersökta perioden observeras det motsatta av denna trend i vägtransporter. Vägexporttransporter på viktbasis, som var 2009 procent 25,24, visar en proportionerlig minskning från 2015: Medan andelen vägexporttransporter på viktbasis var 2018 procent i slutet av 20,44, var denna hastighet 2019 procent i slutet av tredje kvartalet 18,54. Järnvägsexporttransporterna fortsätter att få den minsta andelen både på vikt och baserat på värde. Andelen järnvägstransporter, som var 2009 procent i exporten 1,15, var under 1 procent under alla år som följde i importen.

REGISTRERAD ÖKNING I EN KILOGRAMMISK LASTVÄRDE IMPORTERAD AV LUFTLINJEN

Rapporten inkluderade också uppgifter om det genomsnittliga värdet på den last som transporteras med varje transportmedel. Det påpekades att värdet på 1 kilo last som importerats av flygbolaget nådde 2019 USD i slutet av tredje kvartalet 3. Samma värde för 258.49 var $ 2015. Värdet på en viktbelastning som exporterades av flygbolaget inom fem år ökade med cirka 153.76 procent. Under tredje kvartalet 5 är flygfraktens importfrakt 68 procent mer värdefull än exportfrakten, som har ett genomsnittligt värde på 2019 USD per kilogram. Naturligtvis, även om det inte är så tragiskt som flygbolaget, är en liknande situation giltig för motorvägen. I genomsnitt är 11,51 kilo last som vi importerar alltid dyrare än de laster vi exporterar. Denna situation avslöjar att den inhemska industrin och produktionssektorn bör utvecklas.

LOGISTIKPRESTANDSINDEXET LIVER

De index som publicerades över hela världen i UTIKAD Logistics Sector Report 2019 inkluderades också. Logistikprestationsindex; granskar landets logistikprestanda under sex kriterier. Dessa inkluderar tull, infrastruktur, internationell frakt, kvalitet på logistiktjänster, spårning och spårbarhet av transporter och slutligen leverans av transporter i tid. Under 2018 rankas Turkiet 160 bland 47 länder. Jämfört med tidigare år har det utvecklats värst någonsin under 2018. Turkiets framsteg jämfört med 2016. Ingen av de sex kriterier som den inte kan observeras att även upplevt en betydande nedgång.

Lätthet att göra affärer Index, Turkiet 2017, 60 hade kompletterat mycket väl genom att få tillsammans med berörda myndigheter för att arbeta och Turkiet hade skapat handlingsplaner för att ta bort högre ordning. Med reformer tas i Turkiet 2018, 43 program och i 2019 flyttade upp till 33. för rapporten från logistikbranschen "Trading Across Borders" ämne i Turkiet är # 44. I detta sammanhang åtgärder vidtas för att öka Turkiets export är fortfarande möjligt att säga att ingen tydlig riktning i utvecklingen.

Varje år upprättas och offentliggöras av World Economic Forum Global Competitiveness Index, Turkiet rankas 2018 och 2019 år 61. Enligt rapporten har Turkiets användning av informations- och kommunikationsteknik och infrastruktur och arbetsmarknad gjort framsteg inom området. Samtidigt rapporten noteras Turkiet har gjort framsteg i flygtransport inom infrastruktur och vägtransporter titlar men hög inflation på grund av makroekonomisk stabilitet i området och på grund av den icke-tariffära varor som utför dåligt i området för marknaden.

UTİKAD Logistik sektorrapport för 2019 KLICKA HÄRJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar