När kommer Gayrettepe Istanbul Airport Metro att tas i bruk?

När kommer gayrettepe istanbul flygplats tunnelbanelinje att tas i drift
När kommer gayrettepe istanbul flygplats tunnelbanelinje att tas i drift

President Recep Tayyip Erdoğan talade vid Gayrettepe-Istanbul Airport Metro Project First Rail Welding Ceremony. Erdogan ville vara avgörande till välgörenhet av projektet, de är bekanta med Turkiet under de senaste 17 åren av historiens största projekt, att påminna om att de utför en viktig del av detta projekt i Istanbul, Gayrettepe-Istanbul flygplats sade att han närmade sig slutet av Metro Project.


Erdoğan betonade att Istanbul Airport som öppnades med en kapacitet på 90 miljoner passagerare i första hand och som har möjlighet att växa upp till 200 miljoner passagerare.

”När vi tog med oss ​​vår flygplats till vår stad försummade vi naturligtvis inte transportens storlek. Med öppningen har flygplatsverksamheten redan startat sin egen busstjänst. För att underlätta och påskynda kollektivtrafiken, rullade vi omedelbart hylsorna för konstruktionen av tunnelbanelinjen. Denna tunnelbana, som har en total längd på 37,5 kilometer och består av 9 stationer, är också ansluten till alla andra kollektivtrafiklinjer i Istanbul. Metrelinjen Gayrettepe-Istanbul flygplats är det snabbaste projektet för utgrävning i vårt land. Som vår minister sa, fortsätter vi framgångsrikt med denna process, där 10 grävmaskiner fungerar på en gång. 94 procent av grävarbetena och en betydande del av tunnlarna har slutförts. Vi har nått en tredjedels realisationsgrad under hela projektet. Nu börjar vi läggningen av skenorna. Vårt mål är att realisera en 24 meter järnvägsinstallation per dag med 470-timmars kontinuerlig drift. ”

“Vinner första snabbmetro-titel”

President Erdoğan uppgav att skenorna och anslutningsmaterialet för projektet tillverkades av lokala företag och möblerades av turkiska ingenjörer och arbetare. Indikerande att signalsystemet och tunnelbanevagnarna för denna linje kommer att genomföras under tiden, sade Erdogan: ”Vi kan inte ge samtycke till att få arbete möjligt i vårt land, särskilt under den kritiska perioden vi passerade. Om det görs några misstag i detta avseende tror jag att alla av dem kommer att korrigeras omedelbart. När de är färdigställda på samma sätt kommer de snabbaste tunnelbilarna i vårt land att arbeta här med 120 kilometer i timmen. Därför kommer transporten mellan flygplatsen och Gayrettepe att tillhandahållas på 35 minuter med denna linje, som också kommer att bli den första snabbmetro i vårt land. ”

Erdogan uppgav att deras mål är att sätta i bruk de första 28 kilometerna av sektionen upp till Hasdal i slutet av detta år, Kagithane-sektionen i april 2021 och Gayrettepe i augusti 2021.

President Erdogan sa att efter Marmaray och Eurasien har den nya tunneln, som kommer att passera under Bosphorus, också slutfört undersökningsprojekten i Grand Istanbul-tunneln.

Erdogan sade att detta projekt är ett snabbt järnvägssystem för tunnelbana som kommer att ansluta totalt 6,5 olika linjesystem för järnvägssystem som kommer att användas av 11 miljoner passagerare dagligen.

Erdoğan, Marmaray’ın devamı niteliğindeki Gebze Halkalı Han förklarade att de har moderniserat förortslinjerna från början till slut, och när de blev Metropolitan Mayor var längden på Istanbul-järnvägssystemet cirka 34 kilometer, och idag tjänar de Istanbul med ett järnvägssystem på 233 kilometer.

Hedef 190 km Tünel ve 1100 km Metro

Erdogan uppgav också att konstruktionen av tunnlarna upp till 14,2 km långa och tunnelbanelinjerna med 288 km i längd också fortsätter.

”Vårt mål är att göra Istanbul till det mest utbredda transportnätet i världen, med tunnlar som når 190 kilometer och tunnelbanelinjer på 1100 kilometer. Vårt transportministerium har genomfört 318 kilometer av det 165 kilometer långa järnvägsnätet som fortfarande fungerar eller är under uppbyggnad. Eftersom Istanbul-projekten är för viktiga för att kunna lämnas till de lokala förvaltningarna i denna stad, är de viktiga och stora. Vi serverar Istanbul, som är vårt showcase och eleven i vårt land, med en glädje av dyrkan. Vi genomför också stora projekt som regering i alla 81 provinser och erbjuder de tjänster som vår nation behöver snabbt och effektivt. För oss har konkurrens i tjänst företräde framför politisk konkurrens. Om en stad behöver service ser vi inte på röstraten, suppleanterna och kommunen där. Varje ministerium gör sina beslut inom sina egna områden, slutför sina förberedelser och börjar arbeta. Här katbekat denna förståelse av alla de som gjorts i 17 års historia av Turkiet vi kunde ta över hela tjänsten. Vi har gjort ansträngningar för att omfamna var och en av våra 82 miljoner människor i allt från utbildning till hälsa, transport till energi, från massthus till sport, från stadsinfrastrukturen till socialt stöd.

Karta över Istanbul MetroJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar